RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1437|回復: 7
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請問有咩方法可以除返條飄移太出黎.......

JKC710 發表於 2008-10-6 13:13:10 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我呢4條飄移太都用左差不多一年喇.............都磨到花哂, 不過呢, 我用盡力都係除唔到佢出黎 (4條都係), 請問有咩野方法呢???
eddie1987831 發表於 2008-10-6 13:21:38 | 只看該作者
用風筒加熱4條呔,吹佢1-2分鐘左右就可以除出黎
hpi個網有教學短片
scalpel 發表於 2008-10-6 13:23:56 | 只看該作者
原帖由 JKC710 於 2008-10-6 13:13 發表
我呢4條飄移太都用左差不多一年喇.............都磨到花哂, 不過呢, 我用盡力都係除唔到佢出黎 (4條都係), 請問有咩野方法呢???

試下滲小小油落去,睇下得唔得,其實用手指俾大啲力push落去,應該無問題!

樓主| JKC710 發表於 2008-10-6 14:59:27 | 只看該作者
原帖由 scalpel 於 2008-10-6 13:23 發表

試下滲小小油落去,睇下得唔得,其實用手指俾大啲力push落去,應該無問題!

我push到手指痛都係唔得, 唯有返去試用風筒吹~
 樓主| JKC710 發表於 2008-10-6 14:59:57 | 只看該作者
原帖由 eddie1987831 於 2008-10-6 13:21 發表
用風筒加熱4條呔,吹佢1-2分鐘左右就可以除出黎
hpi個網有教學短片

唔該哂師兄~
椰禮 發表於 2008-10-6 20:42:42 | 只看該作者
其實有個方法,大廠有出過d拆tire器,其實都可以自制,材料:某口徑水樽
水樽口內徑要入到一車軨但唔可以入到條tire就得,ex:果汁先生膠樽
cut左樽口出黎就可以當拆tire器用~方法:軨面向上用手指壓住條軨
如果都係太實/手指壓到幾痛可以搵布頂著,都幾好ga~
飄雪 發表於 2008-10-6 23:29:40 | 只看該作者
原帖由 椰禮 於 2008-10-6 20:42 發表
其實有個方法,大廠有出過d拆tire器,其實都可以自制,材料:某口徑水樽
水樽口內徑要入到一車軨但唔可以入到條tire就得,ex:果汁先生膠樽
cut左樽口出黎就可以當拆tire器用~方法:軨面向上用手指壓住條軨
如果都係太實 ...

果然係師兄!
不過我都用過係好方便!
龍耀哥 發表於 2008-10-7 22:11:23 | 只看該作者
用手  大力d