RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2644|回復: 16
打印 上一主題 下一主題
收起左側

京商AWD珠差真係咁好???

JKC710 發表於 2008-10-9 16:59:22 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
琴晚放工買左條3 RACING 珠差 (膠杯) $90, 同場見到京商要2百幾, 爬文之間都見到各師兄好評不絕, 我想問下京商AWD珠差係咪真係咁正呀??? 我暫時打算都係屋企玩下飄移, 或打算間唔中去車場玩下飄, 駛唔駛用到京商呢D靘野呢??? 如果大家建議我唔好浪費時間煩惱O向 3 RACING OR ATM 珠差既公差問題, 咁我就真係打算加錢換京商算喇~ 各位師兄請俾下意見~
瘋語飄移 發表於 2008-10-9 18:09:24 | 只看該作者
飄移唔駛用珠差....
 樓主| JKC710 發表於 2008-10-9 18:25:25 | 只看該作者

其實我都知既, 但係可能我幫牙差啤鈴加啤鈴油既時候有D油滲左入去, 攪到太順, 而家成日空轉, 一邊差唔多無灣, 另一邊又好灣得滯, 所以咪試試用另外一種差速LOR~ 師兄, 可唔可以俾D意見黎呢?
checkie 發表於 2008-10-9 18:52:41 | 只看該作者
攞上黎ct可以幫你睇下
 樓主| JKC710 發表於 2008-10-9 19:00:39 | 只看該作者
原帖由 checkie 於 2008-10-9 18:52 發表
攞上黎ct可以幫你睇下

好~ 咁條3 racing珠差我都係唔開住, 諗緊聽日唔多野做既就放工上ct, 請問師兄咩時間會o向度呢?? 不過我呢d初學者連直線都未行到(只去過一次車場....仲要係勁多人, 自己成日蛇行, 好似阻住人....好無癮, 粒令鐘就走左).......驚上到ct玩碰碰車就"魚"爆兼阻住其他人鏈車~

樓主| JKC710 發表於 2008-10-9 19:04:29 | 只看該作者
哈哈....個場多勁人, 對於初學者黎講都算係一個心理關口, 好似有個學神去左賽車場舞龍........
checkie 發表於 2008-10-9 20:17:25 | 只看該作者
星期二,六較多人玩快車,怕阻人的話可星期二,六唔上,閒時不定時有人玩飄移,上到黎可以請教一下andy,因佢最肯教人,如我有上的話問我都可以
 樓主| JKC710 發表於 2008-10-10 00:24:05 | 只看該作者
執定野, 聽日放工上去, 我係藍色R34, 實係蛇行, 各師兄咁岩路過唔好射我屎忽呀~
sky88602828 發表於 2008-10-10 08:28:57 | 只看該作者
放心玩啦,無人會射你~~GO GO GO 人人都有第一次
 樓主| JKC710 發表於 2008-10-11 01:35:31 | 只看該作者
岩岩玩完返黎..........睇黎架車要執執佢...........上到去都係偏右...............右灣好過左灣.............自己技術又唔好, 今晚真係好多謝andy師兄幫忙..........
ANDYMIRIAM 發表於 2008-10-11 12:39:51 | 只看該作者
唔洗...多謝~=]我都未幫你整好....哈

飄移唔用殊差都OK~嫁....
你搵日令多次上黎比D玩開飄移既...幫你睇睇啦~哈!

樓主| JKC710 發表於 2008-10-11 16:40:32 | 只看該作者
原帖由 ANDYMIRIAM 於 2008-10-11 12:39 發表

有你幫忙起碼我都叫做玩到下, 如果唔係.........我諗我玩粒零鐘就無癮走人喇, 希望遲d都可以改到好似你部86咁定, 係wor, 我想問多次我而家有d咩要買呢?? 介唔介意俾個list我呢??
 樓主| JKC710 發表於 2008-10-11 16:41:25 | 只看該作者
原帖由 ANDYMIRIAM 於 2008-10-11 12:39 發表

有你幫忙起碼我都叫做玩到下, 如果唔係.........我諗我玩粒零鐘就無癮走人喇, 希望遲d都可以改到好似你部86咁定, 係wor, 我想問多次我而家有d咩要買呢?? 介唔介意俾個list我呢??
checkie 發表於 2008-10-12 01:07:47 | 只看該作者
kyosho and atm 飄移呔各一套,kyosho awd 彈弓已經好足夠
 樓主| JKC710 發表於 2008-10-12 01:18:34 | 只看該作者
原帖由 checkie 於 2008-10-12 01:07 發表
kyosho and atm 飄移呔各一套,kyosho awd 彈弓已經好足夠

我而家用前1尾2度杯, 或者轉返頭0尾1杯, 其實彈弓果D我都有GA喇~
checkie 發表於 2008-10-13 02:15:09 | 只看該作者
車場玩的話頭尾0比較好
model先決 發表於 2008-10-21 17:16:52 | 只看該作者
一向都係原廠好過副廠, 副廠係用機抄數, 一定有少少error, 原廠error 一定細d