RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2367|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Tomy Dirft 一問

camby_li 發表於 2008-10-18 23:27:52 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
如果買4條普通 Mini Z 既車胎跟住裝落 Tomy 車度 , 係唔係就可以玩番快車  ? Thanks!
LokSpec 發表於 2008-10-18 23:32:07 | 只看該作者
 樓主| camby_li 發表於 2008-10-18 23:35:04 | 只看該作者
[quote]原帖由 LokSpec 於 2008-10-18 23:32 發表

幾好玩! 即係! 唔明? 定係比 1100 買架 Mini Z AM ?
LokSpec 發表於 2008-10-18 23:53:01 | 只看該作者

回復 3# 的帖子

DPL裝 Mini Z 車軚,
只不過會令部車唔甩

同Mini-Z係兩種玩法
鍾意玩,有$買Mini-Z,咪買
遲D有唔少新殼推出
50270898 發表於 2008-10-19 00:28:39 | 只看該作者
Mini-Z同DPL樂趣唔同
都係買返架Mini-Z玩啦
 樓主| camby_li 發表於 2008-10-19 09:33:10 | 只看該作者
[quote]原帖由 LokSpec 於 2008-10-18 23:53 發表
DPL裝 Mini Z 車軚,
只不過會令部車唔甩

師兄,你又說得對!睇黎都要買番架Mini-Z放工番屋企玩.

另外想請教下Mini-Z可吾可以裝下車頭燈?另外1100個大洋又夠吾夠出車?Thanks!
 樓主| camby_li 發表於 2008-10-19 09:37:48 | 只看該作者
原帖由 50270898 於 2008-10-19 00:28 發表
Mini-Z同DPL樂趣唔同
都係買返架Mini-Z玩啦

又想請教下Mini-Z多唔多野改 ?零件貴唔貴 ?入場玩又幾多個大洋 ? Thanks !
50270898 發表於 2008-10-19 23:04:34 | 只看該作者
原帖由 camby_li 於 2008-10-19 09:37 發表

又想請教下Mini-Z多唔多野改 ?零件貴唔貴 ?入場玩又幾多個大洋 ? Thanks !

我玩左兩個禮拜乍
車殼,車架,車呔,碌鈴,彈簧,轉向杯,呔尺,傳動軸,差動......
遙控車呢啲野又唔係必須品好難定義貴唔貴架喎
入場mini-z am ready set千一二左右啦
2.4G就貴二三百
 樓主| camby_li 發表於 2008-10-20 22:20:48 | 只看該作者
原帖由 50270898 於 2008-10-19 23:04 發表

我玩左兩個禮拜乍
車殼,車架,車呔,碌鈴,彈簧,轉向杯,呔尺,傳動軸,差動......
遙控車呢啲野又唔係必須品好難定義貴唔貴架喎
入場mini-z am ready set千一二左右啦
2.4G就貴二三百

師兄, Mini-Z AM Ready Set 好定 2.4G 好! 如果買 2.4G 又要不要買控 ? Thanks !
50270898 發表於 2008-10-20 23:10:50 | 只看該作者
原帖由 camby_li 於 2008-10-20 22:20 發表

師兄, Mini-Z AM Ready Set 好定 2.4G 好! 如果買 2.4G 又要不要買控 ? Thanks !

如果買都係買2.4G喇
之前有師兄買左個操控同接收都比AM好
我之前唔熟先買AM
2.4G都有ready set架, 不過要睇下你好唔好彩, 唔係成日有貨
另外可以買2.4G嘅車(9百幾) + 2.4G控(原裝kyosho KT-18 5百左右) + 車殼(2百左右)咁樣又玩得
你有冇控架???
如果有Kyosho UR1或者EX10可以加mini-z module(好似5百幾)
我依家想轉2.4G
買2.4G板+2.4G控呢兩樣已經1000
 樓主| camby_li 發表於 2008-10-21 09:01:34 | 只看該作者
原帖由 50270898 於 2008-10-20 23:10 發表

如果買都係買2.4G喇
之前有師兄買左個操控同接收都比AM好
我之前唔熟先買AM
2.4G都有ready set架, 不過要睇下你好唔好彩, 唔係成日有貨
另外可以買2.4G嘅車(9百幾) + 2.4G控(原裝kyosho KT-18 5百左右)  ...

I have PK3 only . So can I it for Mini? Thanks !
50270898 發表於 2008-10-21 09:29:22 | 只看該作者
原帖由 camby_li 於 2008-10-21 09:01 發表

I have PK3 only . So can I it for Mini? Thanks !

Futaba好似唔得
但係要問下其他高手搞清楚
 樓主| camby_li 發表於 2008-10-21 14:30:48 | 只看該作者
原帖由 50270898 於 2008-10-21 09:29 發表

Futaba好似唔得
但係要問下其他高手搞清楚

Futaba好似唔得....

Is any big difference between AM and 2.4G ? Otherwise, I buy Mini-Z AM Ready Set lur ...Thanks!
50270898 發表於 2008-10-21 17:36:54 | 只看該作者
分別應該唔大
買左AM先
之後可以再振興經濟
 樓主| camby_li 發表於 2008-10-22 09:09:57 | 只看該作者
原帖由 vayeate 於 2008-10-22 08:58 發表

買2.4 果set 好d wor

Thanks CHing! I confirm to buy 2.4G la ....So I need to buy 2.4G Mini-Z, 2.4G 控 and body? 1600HKD Okay ?