RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 想問A123 CUTOFF [打印本頁]

作者: hitlau    時間: 2009-4-19 12:08
標題: 想問A123 CUTOFF
用開A123噶C HING請問A123用幾V CUT OFF好呢?我用好盈套150A+3674摩打。用NO CUT OFF模式抽到干曬。。翻來要拆開族個來差電,有時又話LOW V。。。。用幾V CUT OFF好呢?
作者: hardmankam    時間: 2009-4-19 12:28
A123 safe voltage ->  ~ 2.7v
作者: hitlau    時間: 2009-4-19 12:43
THX
作者: SnackEater    時間: 2009-4-19 13:11
我諗可能2.7v太高, 我見外國forum用2.0v, 不過您可以由2.7v開始試, 睇下玩完充返幾多mAh, 少過2000可以試低D
作者: hitlau    時間: 2009-4-20 01:04
THANK YOU ..甘我跑多幾轉試下先
作者: chub    時間: 2009-4-20 21:51
有師兄教我玩到佢冇奶為止!
作者: SnackEater    時間: 2009-4-20 22:33
THANK YOU ..甘我跑多幾轉試下先
hitlau 發表於 2009-4-20 01:04

試完結果post返出黎分享下丫?
作者: SnackEater    時間: 2009-4-20 22:35
有師兄教我玩到佢冇奶為止!
chub 發表於 2009-4-20 21:51

我咁耐都係玩到無奶為止,但充返電要㩒多幾個掣,開始覺得煩。
作者: hitlau    時間: 2009-4-20 22:39
我都系。。不過我無用平衡差。。所以有時會變LOW V 好煩姐
作者: hitlau    時間: 2009-4-20 22:42
試了 2.8V。。都系5得一起步無耐就CUT。。穩日試2.6

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2