RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 廣州拖頭活動在6月21日 [打印本頁]

作者: sai1120    時間: 2009-5-23 16:07
標題: 廣州拖頭活動在6月21日
廣州拖頭活動在6月21日在芳村舉行現在的報名人數已經有將近20人,有香港的朋友想要參加嗎?
作者: MAZDA    時間: 2009-5-23 16:12
行邊條路線 , ... 啲車要及大陸車牌才可上...
作者: chan951130    時間: 2009-5-23 16:30
我都想來但係星期一要返學.....你暑假有活動我好大可能會來
作者: 老古    時間: 2009-5-23 16:32
萬兄你是否把遙控車誤當了真車。
作者: 銘銘    時間: 2009-5-23 19:36

有沒線路看
作者: grggs2006    時間: 2009-5-23 19:46
3# chan951130

你係先好講啊。。大陸好危險噶。又搶錢。又飛搶。你睇住比人拐帶添啊。
作者: chan951130    時間: 2009-5-23 19:56
我叫埋我老豆
作者: lsl86712    時間: 2009-5-23 22:07
我叫埋我老豆
chan951130 發表於 2009-5-23 19:56

兩父子一齊被拐帶
作者: 家豪    時間: 2009-5-23 22:08
兩父子一齊被拐帶
lsl86712 發表於 2009-5-23 22:07

係都幾大獲啵~~
作者: victor1997621    時間: 2009-5-23 22:47
6月21日? my birthday!!! BUY NEW R/C CAR~~~~
作者: albertau2011    時間: 2009-5-23 23:06
中港牌??????????
作者: 卍亮卍    時間: 2009-5-24 12:42
係都幾大獲啵~~
家豪 發表於 2009-5-23 22:08

當然啦@@ 陳sir咁有錢 上去實比人捉=_="
作者: jacky720    時間: 2009-5-24 13:03
係香港包架七人車上去咪唔驚俾人搶野o羅!
作者: 老古    時間: 2009-5-24 13:23
陳sir一到上去,被妓女包同圍,然後老笠。
作者: lsl86712    時間: 2009-5-24 13:26
老古 發表於 2009-5-24 13:23

未發育既牙籤仔都唔放過
作者: 老古    時間: 2009-5-24 13:41
這並不出奇,只因陳sir有錢。
作者: MAZDA    時間: 2009-5-24 17:56
14# 老古

跟著個班大隻佬wai嘔陳sir , 跟著打電話返香港要求家人付保釋金...
作者: sai1120    時間: 2009-5-24 21:12
有人上來嗎?廣東已有20人參加。。。謝謝各位
作者: 馬輝    時間: 2009-5-24 21:19
有人上來嗎?廣東已有20人參加。。。謝謝各位
sai1120 發表於 2009-5-24 21:12

大家都擔心在廣州拿著這麼多東西時的人身安全耶...
作者: sai1120    時間: 2009-5-24 21:38
坐火車到東站可以轉地鐵就到我們店啦。。。方便。。。
作者: 卍亮卍    時間: 2009-5-24 21:41
老古 發表於 2009-5-24 13:23

咁陳SIR真係...要多多錢先脫得身啵
作者: 卍亮卍    時間: 2009-5-24 21:42
上廣州 拎住部車上去 比人搶野都追唔到條友~
作者: grggs2006    時間: 2009-5-24 21:48
驚系正常。吾驚就假。我自己都系一個人系佛山搭車過去參加活動的,但凡是每件事都有第一次。希望能有香港C HING過去參加一下。。過來指導一下我地。話晒你地都已經系骨灰級噶玩家。已經吾系文語所表達的。
作者: sai1120    時間: 2009-5-24 22:43
[quote]驚系正常。吾驚就假。我自己都系一個人系佛山搭車過去參加活動的,但凡是每件事都有第一次。希望能有香港C HING過去參加一下。。過來指導一下我地。話晒你地都已經系骨灰級噶玩家。

作者: 卍亮卍    時間: 2009-5-24 22:49
我地搭車上去 都要用好多時間啦...
作者: 卍亮卍    時間: 2009-5-24 22:50
何況你說6月21日 又無說時間~_~
作者: 馬輝    時間: 2009-5-25 00:24
直通車只係去紅磡站,但如果真的成團,大部份車友都住得離在紅磡的直通車站頗遠

再者直通車都要接近兩小時...所以如果有活動時間就容易就
作者: 馬輝    時間: 2009-5-25 00:26
另一個問題樓主未有提過的係粵方會有甚麼頻率出席...
作者: Q-pet    時間: 2009-5-25 00:29
坐火車到東站可以轉地鐵就到我們店啦。。。方便。。。
sai1120 發表於 2009-5-24 21:38

唔係方唔方便問題..大陸地方好雜..我係驚JA
作者: GUITAR_VIP    時間: 2009-5-25 00:31
唔一定會話唔成事既...............

但要大家多d溝通~~同再預早 d 約羅.......
作者: Q-pet    時間: 2009-5-25 00:31
驚系正常。吾驚就假。我自己都系一個人系佛山搭車過去參加活動的,但凡是每件事都有第一次。希望能有香港C HING過去參加一下。。過來指導一下我地。話晒你地都已經系骨灰級噶玩家。已經吾系文語所表達的。
grggs2006 發表於 2009-5-24 21:48

但吉頭就話方便JA...你想下過關..我地D車係電子野..過關有機會唔比..
我公司做大陸生意,,我好多野都知...
作者: grggs2006    時間: 2009-5-25 00:33

http://bbs.rcfans.com/viewthread.php?tid=210283&extra=page%3D1

LZ無講清楚。裏面有所講內容。
作者: Q-pet    時間: 2009-5-25 00:33
直通車只係去紅磡站,但如果真的成團,大部份車友都住得離在紅磡的直通車站頗遠

再者直通車都要接近兩小時...所以如果有活動時間就容易就
馬輝 發表於 2009-5-25 00:24

我就方便JA=-=我住紅磡..上去火車站就係三個字到
作者: 馬輝    時間: 2009-5-25 00:34
省港貨車團唔係不可行,但難度猶如叫個對爬山一竅不通的人初次爬山就去爬珠穆朗瑪峰
作者: Q-pet    時間: 2009-5-25 00:39
省港貨車團唔係不可行,但難度猶如叫個對爬山一竅不通的人初次爬山就去爬珠穆朗瑪峰
馬輝 發表於 2009-5-25 00:34

係..你知我地人生路不熟.好驚嫁大佬==
作者: alonso01    時間: 2009-5-25 00:57
如果係我都想去, 我地香港車友可以約喺上水站月台等, 之後一齊攻上廣洲
作者: Q-pet    時間: 2009-5-25 00:58
如果係我都想去, 我地香港車友可以約喺上水站月台等, 之後一齊攻上廣洲
alonso01 發表於 2009-5-25 00:57

你都得啵=-=一D都唔驚....
作者: pineappleoil    時間: 2009-5-25 01:16
廣州冇乜野,係火車站果D地方先特別危險啫
作者: jonny    時間: 2009-5-25 02:11
但吉頭就話方便JA...你想下過關..我地D車係電子野..過關有機會唔比..
我公司做大陸生意,,我好多野都知...
Q-pet 發表於 2009-5-25 00:31

呢個冇咩問題~~我成日都係咁拎返去~連頭同埋隻櫃都係咁過~~
作者: GUITAR_VIP    時間: 2009-5-25 02:22
呢個冇咩問題~~我成日都係咁拎返去~連頭同埋隻櫃都係咁過~~
jonny 發表於 2009-5-25 02:11

佢豬仔姐~~~~~我架電話唔係電子野呀~~~唔好比我拎呀
作者: 卍亮卍    時間: 2009-5-25 06:45
上午10點開始=_=咁我地咪要早上6點上去=_="""vv
作者: 卍亮卍    時間: 2009-5-25 06:46
同埋上一次大陸 洗費好鬼大=0="v
作者: kei5887    時間: 2009-5-25 09:56
再唔係就星期六晚殺左上去先
作者: kei5887    時間: 2009-5-25 09:57
36# alonso01

唔好講喇,做啦!!!
作者: alonso01    時間: 2009-5-25 10:05
同埋上一次大陸 洗費好鬼大=0="v
卍亮卍 發表於 2009-5-25 06:46 AM

我知喇, 亮哥緊係玩之前要去腳底按摩, 玩完要去雀仔按摩, 所以先洗費咁大
作者: alonso01    時間: 2009-5-25 10:06
廣州冇乜野,係火車站果D地方先特別危險啫
pineappleoil 發表於 2009-5-25 01:16 AM

我地喺深圳搭地鐵上去, 唔知避唔避到呢?
作者: 馬輝    時間: 2009-5-25 10:44
我地喺深圳搭地鐵上去, 唔知避唔避到呢?
alonso01 發表於 2009-5-25 10:06

廣州同深圳都差幾遠下喎老友...廣州站同東站都係危險的hotspot

再不是睇下有冇d香港直上廣州的巴士
作者: kei5887    時間: 2009-5-25 10:48
47# 馬輝

東站會好好多,一出直落地鐵...
作者: Q-pet    時間: 2009-5-25 11:14
你地傾得咁開心...其他工房我地自己一大班友..有邊個會去??
作者: 馬輝    時間: 2009-5-25 11:23
你地傾得咁開心...其他工房我地自己一大班友..有邊個會去??
Q-pet 發表於 2009-5-25 11:14

大家咁熱烈討論即係對活動感興趣,但大家的main concern在於

1)人身安全
2)帶車過關
3)時間問題

既然有關問題已經在之前的討論address左,不如有興趣就報band再同樓主溝通
作者: 卍亮卍    時間: 2009-5-25 19:32
我知喇, 亮哥緊係玩之前要去腳底按摩, 玩完要去雀仔按摩, 所以先洗費咁大
alonso01 發表於 2009-5-25 10:05

唔係啵=_= 搭車洗費....搭一次火車都....好甘....
作者: 毛    時間: 2009-5-25 19:52
$190車飛...香港至東站, 跟住可以係東站門口坐的士...

有電子零件既野. 唔會唔比過關既...亦唔駛打稅...有好多大哥都係香港攞架車上黎大陸鬥...

而場地係一個商場裏面...有好多場景...
作者: 卍亮卍    時間: 2009-5-25 19:59
上一上去來回 ....幾舊水.....破財=_=
作者: kei5887    時間: 2009-5-25 20:05
53# 卍亮卍

車費三舊水已經夠
作者: lowka    時間: 2009-5-25 20:14
E.. 係廣州邊到玩?..
我可以自己渣車上.....
報下料啦!~...
6月21係星期幾?!~
作者: 卍亮卍    時間: 2009-5-25 20:32
53# 卍亮卍

車費三舊水已經夠
kei5887 發表於 2009-5-25 20:05

3舊水夠我食好多餐飯=0=
作者: grggs2006    時間: 2009-5-25 21:41
一次甘噶中港貨車活動是一次十分之難得的。我相信也是我地大陸車友十分之希望香港的C兄帶車鏟上來。因爲能近距離欣賞香港C兄貨車。是我一生難得一次得寶貴經驗。相信也是大陸車友所想的。如果是因爲時間問題而讓香港的C兄們有所顧慮。我地肯定會遷就你們的。話晒你地都系大人物來噶。。

其實安全D個問題。我都吾知點講好啦。反正都系一句。如果你仲認爲上來大陸系網絡上面所講噶甘危險。我建議你都系留系HK玩下好啦。出现左问题就吾好啦。

多谢晒各位C HING的热情了。多谢
作者: 馬輝    時間: 2009-5-25 21:59
$190車飛...香港至東站, 跟住可以係東站門口坐的士...

有電子零件既野. 唔會唔比過關既...亦唔駛打稅...有好多大哥都係香港攞架車上黎大陸鬥...

而場地係一個商場裏面...有好多場景...
毛 發表於 2009-5-25 19:52

你又咁清楚的?
作者: Q-pet    時間: 2009-5-25 22:17
一次甘噶中港貨車活動是一次十分之難得的。我相信也是我地大陸車友十分之希望香港的C兄帶車鏟上來。因爲能近距離欣賞香港C兄貨車。是我一生難得一次得寶貴經驗。相信也是大陸車友所想的。如果是因 ...
grggs2006 發表於 2009-5-25 21:41

一樣道理..如果你唔識香港d路..你會唔會驚??
你係個度長大..我地唔係
作者: sai1120    時間: 2009-5-25 22:40
我看到大傢的擔心,,,我可以在東站等大傢,,,,如果直通車安全很多,但是有師兄如果20號就到廣州我們會幫妳地訂好酒店,如果要夜場活動也可以安排...........當讓費用自理........還有師兄自己開車上來的就方便好多,我的廣州電話是:13728088854.歡喜大傢來電資訊...希望大傢參加......謝謝大傢關註......
作者: grggs2006    時間: 2009-5-25 22:51
首先。我並不是在廣州長大。

我自己得最後此POST一句話。如果吾識路。怕比人搶,拐。偷。騙的C兄。我建議你還是留在本地玩最好不過。
如日後有機會。我都會落來參與香港噶拖車活動。

PS:我自己都耐不時跟老豆落來香港的。我老豆系開中港車的。我並不會因爲對一個地方不認識而産生害怕的。多謝C hing的跟貼。
作者: MRX-2    時間: 2009-5-25 23:24
grggs2006 發表於 2009-5-24 21:48

是什麼等級來?
作者: 卍亮卍    時間: 2009-5-25 23:27
可能超越左金牌會員既級別來@o@
作者: kei5887    時間: 2009-5-25 23:32
55# lowka

自己有中港車?
作者: Q-pet    時間: 2009-5-26 00:43
是什麼等級來?
MRX-2 發表於 2009-5-25 23:24

係囉我都唔明咩叫骨灰級噶玩家
作者: 家豪    時間: 2009-5-26 01:09
係囉我都唔明咩叫骨灰級噶玩家
Q-pet 發表於 2009-5-26 00:43

咁樣真係好難明啵~
作者: 馬輝    時間: 2009-5-26 09:32
首先。我並不是在廣州長大。

我自己得最後此POST一句話。如果吾識路。怕比人搶,拐。偷。騙的C兄。我建議你還是留在本地玩最好不過。
如日後有機會。我都會落來參與香港噶拖車活動。

PS:我自己都耐不時跟老豆 ...
grggs2006 發表於 2009-5-25 22:51

不論怎樣,其實大家也是很渴望交流吧...但始終人在異鄉會較為緊張自身的安全
作者: 毛    時間: 2009-5-26 09:42
馬輝兄. 因為我係大陸做野囉...

咩等級...咩玩家...都唔緊要啦....
作者: 毛    時間: 2009-5-26 10:01
E.. 係廣州邊到玩?..
我可以自己渣車上.....
報下料啦!~...
6月21係星期幾?!~
lowka 發表於 25/5/2009 20:14

http://bbs.rcfans.com/viewthread ... &extra=page%3D1
自己睇啦...
作者: lsl86712    時間: 2009-5-26 10:37
唔錯....如果有得全包車錢食宿
作者: Q-pet    時間: 2009-5-26 10:50
lsl86712 發表於 2009-5-26 10:37

咁不如你去死好無..叫人包比你..
作者: 馬輝    時間: 2009-5-26 13:23
lsl86712 發表於 2009-5-26 10:37

食宿如果即日來回可以省下

車錢就算坐直通車,來回程加埋都同一個mc330價錢相若
作者: lsl86712    時間: 2009-5-26 13:47
咁不如你去死好無..叫人包比你..
Q-pet 發表於 2009-5-26 10:50

同你講緊野咩 ... 答乜野嘴
作者: Q-pet    時間: 2009-5-26 15:09
同你講緊野咩 ... 答乜野嘴
lsl86712 發表於 2009-5-26 13:47

回緊你咩..我唔知既
作者: lsl86712    時間: 2009-5-26 15:31
回緊你咩..我唔知既
Q-pet 發表於 2009-5-26 15:09

你真係幾有趣
人講你又答,答左又唔認
算啦,u win
作者: MOD469    時間: 2009-6-21 02:56

我部scania 有大陸牌 可以上廣洲
是否行廣深高速?
華南快線 有機會下次同你玩

登錄/註冊後可看大圖

下次拖埋隻櫃同你玩  我架車 有大陸牌
我們可以租一架直通巴士  約每人200 蚊 車費 來回   食飯另計
20 人起  因為租一架直通巴來回行深圳灣口岸來回廣洲車租約5000蚊全包
最好就30 多人   因為我們知直通巴是很大的行李櫃  可以放很多車

登錄/註冊後可看大圖

可以租用呢架scania 巴士   一齊上廣洲玩

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2