RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 買左1:16 E-Revo..幫幫手 [打印本頁]

作者: lim8787    時間: 2009-12-19 12:06
標題: 買左1:16 E-Revo..幫幫手
剛剛買左1:16 E-revo..有咩係大家認為係值得買比佢用架??
作者: X360    時間: 2009-12-19 12:41
2.4G控 , lipo電
作者: lim8787    時間: 2009-12-19 12:44
電有咩介紹呀ching...同有無d玩得耐d架?
作者: X360    時間: 2009-12-20 01:16
我有4排 GE POWER 7.4V 1800mah 25C .. HKD95一排
另有4排 11.1V 1300mah 20C ... 跟車在rcmart買的 ..
好少連續咁玩晒d電 ... 一般玩11.1V先 ... 最後才玩7.4V ... 至於將7.4V Lipo串联 ... 我唔敢試.
但11.1V買左咁耐都無事 , 但尾翼磨到爛晒 ... 開始磨rear bumper ...
尾翼 HKD48 , Cabonate HKD80
bumper(前後塊膠) HKD52
換條硬d既軑 ... 架車會定好多 ... 但玩跳台又唔咁有活力 ..

我玩左一個月左右炸
作者: mansiu    時間: 2009-12-20 01:56
我部小revo都好少玩,玩大revo多
想問bumper前後塊膠係點既樣ga?(原裝果塊?)
作者: manhunt    時間: 2009-12-20 11:41
避震彈弓,原裝太淋
油壓避震,原裝漏油(唔知係唔係比我玩成咁)
作者: lim8787    時間: 2009-12-20 14:16
x360師兄唔該曬~

GE POWER 7.4V 1800mah個d電係咪係KWS好易搵到架?

仲想問問黃大仙區有邊度有得玩lei有無人知? 我通常9點後先玩..有無人一齊玩?

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2