RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 弟一次做拖架50%完成 [打印本頁]

作者: cccq    時間: 2010-3-27 21:15
標題: 弟一次做拖架50%完成
[attach]357365[/attach][attach]357366[/attach][attach]357367[/attach][attach]357368[/attach]我弟一次做拖架.如做得唔好請多多指敎
作者: ~呀豪~    時間: 2010-3-27 21:25
ok啵!!加油~~唔錯!!
作者: man01    時間: 2010-3-27 21:37
wa~工場o黎bor~
作者: cccq    時間: 2010-3-27 21:41
wa~工場o黎bor~
man01 發表於 2010-3-27 21:37

yes是我老豆工場
作者: kevinho921    時間: 2010-3-27 22:16
M4下身!?
作者: German    時間: 2010-3-27 22:25
M4下身!?
kevinho921 發表於 2010-3-27 22:16

你的摩擦力很強
作者: cccq    時間: 2010-3-27 22:26
M4下身!?
kevinho921 發表於 2010-3-27 22:16

yesM4下身.你又知
作者: tommy1218    時間: 2010-3-27 22:31
幾好呀,DIY
作者: kevinho921    時間: 2010-3-27 22:32
yesM4下身.你又知
cccq 發表於 2010-3-27 22:26

仲要係GBB
作者: odaan    時間: 2010-3-27 22:40
仲要係GBB
kevinho921 發表於 2010-3-27 22:32

仲要係 WA 或者 AGM 廠既 GBB
作者: cccq    時間: 2010-3-27 23:04
大家都有支M4?
作者: odaan    時間: 2010-3-27 23:56
大家都有支M4?
cccq 發表於 2010-3-27 23:04

又玩 RC 又玩 Wargame .... 我諗呢度唔只十個

M4 ?? 我諗除左 Marui UZI 我未拆過之外 , 其他既都拆到熟晒

拆波箱幫人整槍 , 十年光景拆過萬枝
20 秒拆開 , 一分鐘解體 , 兩分鐘完全組裝 , 一開一合三分鐘
http://www.youtube.com/watch?v=1KgvEaXHHBw
作者: 有勇冇謀    時間: 2010-3-28 00:04
又玩 RC 又玩 Wargame .... 我諗呢度唔只十個

M4 ?? 我諗除左 Marui UZI 我未拆過之外 , 其他既都拆 ...
odaan 發表於 2010-3-27 23:56

高手高手..小弟以前30分鐘都拆唔開一支mp5, 拆開之後35分鐘宣佈死亡...

講返正題.....希望 師兄能順利完成...如有充足的架生, 應該可以事半功倍...
作者: 丫匡    時間: 2010-3-28 00:18
我拆過一次,拆左妝唔返.......
作者: MRX-2    時間: 2010-3-28 01:05
你的摩擦力很強
German 發表於 2010-3-27 22:25

咁咪好快會出野?
作者: odaan    時間: 2010-3-28 01:24
高手高手..小弟以前30分鐘都拆唔開一支mp5, 拆開之後35分鐘宣佈死亡...

講返正題.....希望 師 ...
有勇冇謀 發表於 2010-3-28 00:04

佢 D 連桿都幾對稱 , 橫擔都係金屬野
作者: Chason    時間: 2010-3-28 03:00
樓上師兄喺咪喺商用車論壇上面有部金牙仔既奧丹大帝呀?
作者: Daytona    時間: 2010-3-28 06:42

M4 ?? 我諗除左 Marui UZI 我未拆過之外 , 其他既都拆 ...
odaan 發表於 2010-3-27 23:56

呢個video入面位ching的確係一個好demo,但係要修一修d甲.....
作者: odaan    時間: 2010-3-28 07:31
呢個video入面位ching的確係一個好demo,但係要修一修d甲.....
Daytona 發表於 2010-3-28 06:42

哦 , 我呢 D 粗人 , 指甲有時比較長

係 , 我就係短片果個示範者
作者: cccq    時間: 2010-3-28 09:45
[quote]又玩 RC 又玩 Wargame .... 我諗呢度唔只十個

C只你好快手呀
作者: honam520    時間: 2010-3-28 10:23
勁@@"加油
作者: hochan    時間: 2010-4-15 21:56
自己整都好,唔洗洗好多錢.
作者: sekwing211    時間: 2010-4-18 01:15
自己做拖架既成本貴唔貴過買架番黎-.-?
作者: odaan    時間: 2010-4-18 02:35
自己做拖架既成本貴唔貴過買架番黎-.-?
sekwing211 發表於 2010-4-18 01:15

睇下你點整 , 自制拖架有自己既 style , 甚至買唔到

例如一條低床架 , 都係唔過 $1000 , 街價 ...... 我就唔敢諗~~
http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=145106
作者: lyboy    時間: 2010-4-18 10:32
睇下你點整 , 自制拖架有自己既 style , 甚至買唔到

例如一條低床架 , 都係唔過 $1000 , 街價 ..... ...
odaan 發表於 2010-4-18 02:35

材料緊係唔過1000

冇架餐要整個架..
幾萬計啦...
作者: sekwing211    時間: 2010-4-18 11:27
樓主好強,考完試等我入手番架先!!diy架(好采有工具@@)
作者: odaan    時間: 2010-4-19 09:44
材料緊係唔過1000
冇架餐要整個架..
幾萬計啦...
lyboy 發表於 2010-4-18 10:32

幾萬 ?? 我即賣 !!!

做人唔可以乜都 "唔學唔做唔理" , 無架生有無架生做法 , 無巴士搭 , 咪搭火車囉 , 再唔係 , 用對腳行過去
行係慢 , 你可以縮減個要求 , 唔用銅鐵鋁 , 用膠做 , 或者用鋁料拉釘 , 一樣得

一路做 , 一路問人意見 , 唔好未開始就要人教

開始做一條架 , 要有規劃 , 要有安排 , 要量力而為
你叫我而家唔用機 , 就甘用 鋸 + 鑽 + 拉釘 , 一樣做得出普通低床架

我最怕見到人乜都唔做 , 得個吹字 , 佢又未必會做 , 答完佢唔做咪又係徙我心機
答都唔緊要 , 同佢講意見 , 諗都唔諗就唔理你 , 甘佢係 "話聲" 我知遮 , 唔洗比意見就齋睇架喇~~
起碼自己有諗過 , 買料開波 , 人地見你買左料 , 有決心唔係齋吹 , 人地先有興趣講落去
作者: cccq    時間: 2010-4-19 19:56
C兄說得好.我都是用手鋸開料和手電鑚做車架.做橫擔連桿就要用幾萬架餐做
作者: sniper5034    時間: 2010-4-19 21:17
M4好野尼WO 
我都有兩支 一支馬仔M4A1 一支VFC HK416
作者: odaan    時間: 2010-4-19 23:57
M4好野尼WO 
我都有兩支 一支馬仔M4A1 一支VFC HK416
sniper5034 發表於 2010-4-19 21:17

衰喇 , 搞到呢度好似 Wargame 板甘添 ....

M4 ?? 砌左好多 , 講槍不如去吹水區仲好
作者: lyayh    時間: 2010-4-20 01:22
两个桥中间的间隙也太大了点吧!
作者: boniface    時間: 2010-4-20 01:48
單單,我係個次N年前同你係化淡廠打game掃q左條天梯到今時今日都未得閒整....
而家轉左玩車,支槍想賣鬼左佢...
作者: odaan    時間: 2010-4-20 06:57
單單,我係個次N年前同你係化淡廠打game掃q左條天梯到今時今日都未得閒整....
而家轉左玩車,支槍想賣鬼左 ...
boniface 發表於 2010-4-20 01:48

整好佢放~~
呢 D 野電話傾啦~~
作者: Jazz_Wan    時間: 2010-4-20 14:50
幾萬 ?? 我即賣 !!!

做人唔可以乜都 "唔學唔做唔理" , 無架生有無架生做法 , 無巴士搭 , 咪搭火車 ...
odaan 發表於 2010-4-19 09:44

咁用紙整得嗎?
作者: odaan    時間: 2010-4-20 15:38
咁用紙整得嗎?
Jazz_Wan 發表於 2010-4-20 14:50

你要用來燒嗎 ??
作者: 有勇冇謀    時間: 2010-4-20 15:58
咁用紙整得嗎?
Jazz_Wan 發表於 2010-4-20 14:50

敬請 各版友切勿故意提出無聊問題 及 回答多餘的答案
有可能論作灌水文章處理, 給與刪除而不需任何通知
有勇冇謀示

作者: Jazz_Wan    時間: 2010-4-20 19:08
你要用來燒嗎 ??
odaan 發表於 2010-4-20 15:38

我是用紙來做草搞,不是用黎燒,做好想整既形狀再用其他料製做出黎,本人不懂晝圖,所以用呢個白痴方法
作者: odaan    時間: 2010-4-20 19:19
我是用紙來做草搞,不是用黎燒,做好想整既形狀再用其他料製做出黎,本人不懂晝圖,所以用呢個白 ...
Jazz_Wan 發表於 2010-4-20 19:08

可以 , 你有無實例 , 有實例即席同你整個例子出黎

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2