RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: HL KV-1 一邊帶打左柴~~ [打印本頁]

作者: sunday    時間: 2010-7-14 21:59
標題: HL KV-1 一邊帶打左柴~~
死啦 ! 架 KV-1 有一邊覆帶吾行 !
但可以向后....

關制再着, 可以行幾野...跟住又得番一邊行...
乜事呢 ??
作者: pnpxx    時間: 2010-7-14 23:28
係咪d插鬆咗....
作者: sunday    時間: 2010-7-15 00:33
真係d插鬆咗 ! 不過插完一陣又鬆番 !
作者: pnpxx    時間: 2010-7-15 00:46
sunday 發表於 2010-7-15 00:33

我幾架都未試過....

預告:我架3仔噴好(德國灰)呢一兩日post相
作者: Evo露筍    時間: 2010-7-15 07:19
sunday 發表於 2010-7-15 00:33

插鬆??拆開佢睇下係唔係因為有野扯住條電線所以成日鬆?
因為正常都好實要好用力先鬆到出黎~~
作者: sunday    時間: 2010-7-15 12:48
好鬆 ~~  diu diu fing ~~
作者: TigerI2010    時間: 2010-7-15 13:49
Good luck,我部Tiger I暂时未有出现質量事故。
作者: TigerI2010    時間: 2010-7-15 13:51
打漏字" HL Tiger I"
作者: Evo露筍    時間: 2010-7-15 14:24
好鬆 ~~  diu diu fing ~~
sunday 發表於 2010-7-15 12:48

試下買bluetap(寶貼) 返黎圍邊貼住試下情況有冇改善~~
作者: sunday    時間: 2010-7-15 23:20
而家又吾係插鬆,......一邊帶吾行....停ニ三十秒又行得..........
.....行兩野一邊帶又吾行...........crazy
作者: pnpxx    時間: 2010-7-15 23:53
回復 10# sunday
你試下拆哂2條履帶睇下點....
作者: fai811    時間: 2010-7-16 00:38
回復 10# sunday

應該係底板啲FET有問題
試下對調摩打電源線
如果有問題果邊跟埋對調即一邊電調出問題
作者: hong8086    時間: 2010-7-16 01:08
我有次底板壞~一面會無力
又有次膠波箱~膠牙同路輪主軸埽牙
作者: sunday    時間: 2010-7-16 12:34
如果真的底板壞, 改這個可以嗎?
http://www.clark-model.com/chi/index_e.html
作者: Evo露筍    時間: 2010-7-16 12:47
照道理應該可以, 你見佢都改左架小號手o既T34/85
不過如果係,建議send個email 打聽下先
作者: fai811    時間: 2010-7-16 22:12
改實改到但要先清楚要改幾多後續配件
如果唔係隨時貴過買星星
作者: sunday    時間: 2010-7-17 01:21
庫存 X  ............
作者: pnpxx    時間: 2010-7-17 01:24
回復 17# sunday
咩事呀
作者: sunday    時間: 2010-7-17 02:01
庫存 X =  冇貨

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2