RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 想問下如果由零開始 玩1/10油車要幾錢倒? [打印本頁]

作者: lmy    時間: 2011-5-16 11:01
標題: 想問下如果由零開始 玩1/10油車要幾錢倒?
小弟新仔一名.. 因為無左遙控市場交流版.. 所以先係倒問下...
因為好幾年前都係玩油車..之後無玩.. D野賣晒.....依家屎X痕又想玩返...
所以想問下依家如果買返晒D野洗唔洗10K呢?
作者: masir    時間: 2011-5-16 11:13
你估得無錯, 大約10K左右.  我都好似你咁攪緊.
作者: lucky88lucky    時間: 2011-5-16 11:29
如果要全新10k唔得(國產除外)
作者: lmy    時間: 2011-5-16 11:40
唔該CHING...咁姐係AROUND 12K 倒?
依家仲有冇V-ONE 3RRR賣? 定全部賣晒4R?
作者: xrayonly    時間: 2011-5-16 11:41
lucky88lucky 發表於 2011-5-16 11:29
如果要全新10k唔得(國產除外)

拾K,OK la !
邊洗国產吖!

作者: albertau2011    時間: 2011-5-16 12:17
MTX -5 la
作者: tekin708    時間: 2011-5-16 12:29
must over 10k if use new item.
作者: smallpig668    時間: 2011-5-16 12:34
$10K-$20K
作者: tllau    時間: 2011-5-16 13:01
lmy 發表於 2011-5-16 11:01
小弟新仔一名.. 因為無左遙控市場交流版.. 所以先係倒問下...
因為好幾年前都係玩油車..之後無玩.. D野賣 ...

睇下你想點玩及同咩人玩啦?
三兩K又得, 三兩十K一樣得,
三兩K玩得好邊個敢笑呢?
作者: lmy    時間: 2011-5-16 13:42
tllau 發表於 2011-5-16 13:01
睇下你想點玩及同咩人玩啦?
三兩K又得, 三兩十K一樣得,
三兩K玩得好邊個敢笑呢?

唔係話笑唔笑, 玩車都係志在開心下姐..
想睇下大概要出幾錢先有得玩姐, 因為以前玩開d friend 又唔玩返... 我又驚玩一陣當d熱誠過左之後又無乜心機玩姐..

再加上我住港島, 玩都係去橋底玩..唔想下下都過新界
作者: ckl8964    時間: 2011-5-16 13:51
lmy 發表於 2011-5-16 11:01
因為好幾年前都係玩油車..之後無玩.. D野賣 ...

如果係橋底玩既..咁咪去睇下橋底興玩咩油車...咁會吾會對你既選擇有幫助...同交流都好Dla係咪?
作者: lmy    時間: 2011-5-16 21:55
終於止左痕.. 無估錯.. 一皮野落樓... 不過成條街都無晒KO D SERVO賣....
作者: lucky88lucky    時間: 2011-5-16 22:15
回復 xrayonly 的帖子

唔好意思 我誤會左,1k/10k 1k=1000 10k=10000
作者: xitrd    時間: 2011-5-19 23:30
I would say about 12-15k if including radio, servo, charger and other necessary tools for GP
作者: DicksonGlacier    時間: 2011-5-19 23:54

回復 lmy 的帖子

車:3000或樓下都好靚 tmg409rs、 羊羊v10 、 hk1
偈:1000左右
servo :5xx * 2
控:大陸仔 280
燵箱 +電 : 500
差機:300
火咀筆 :70
車殼 :300
軑 :100
大缸油 : 200

約7000左右
作者: beebone    時間: 2011-5-20 09:33
以上只係基本, 要有心理準備要燒錢紙
作者: lmy    時間: 2011-5-20 09:46
已經入晒基本所需啦.. 我都知係燒銀紙咖啦... 以前玩果時都燒左唔少..

作者: DicksonGlacier    時間: 2011-5-20 10:43
回復 lmy 的帖子

;;P
作者: sport    時間: 2011-5-20 19:22

過後要燒銀紙的有油,呔同後備零件..
作者: lmy    時間: 2011-5-20 21:30
呔, 油, 同PARTS 都係有限錢姐..
作者: peter7    時間: 2011-5-20 22:10
lmy 發表於 2011-5-20 09:46
已經入晒基本所需啦.. 我都知係燒銀紙咖啦... 以前玩果時都燒左唔少..

買左d咩? 可唔可以分享下?
作者: etdirect    時間: 2011-5-20 23:50
around 10K la...
作者: lmy    時間: 2011-5-21 10:00
[attach]496754[/attach]
仲有接收電, 車BODY, 等等

作者: gotorc    時間: 2011-5-24 17:07
燒銀紙 + 油 + 呔

作者: chatfung    時間: 2011-6-12 17:41
engine 唔識 run, 好快要換新
作者: lmy    時間: 2011-6-14 09:35
chatfung 發表於 2011-6-12 17:41
engine 唔識 run, 好快要換新

玩死左佢先換啦.. 下次都係唔會再買D幾百蚊既ENGINEE... 依家D QUALITY 真係唔同以前...

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2