RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 我架孖星TG10MK1復活有望啦 [打印本頁]

作者: louis-wei    時間: 2011-6-10 22:33
標題: 我架孖星TG10MK1復活有望啦

今日比在下淘到幾件好古董級ga好野,準備翻新番架TG10,玩老爺車,E家就差只側排12級雞仔同4支萬向就集齊曬D件啦,哈~~
[attach]503747[/attach]

作者: benlau    時間: 2011-6-10 22:52
回復 louis-wei 的帖子

我有雙星紅頂側排12級NOVAROSSI限量机全新 $1500 有興近趣來電 90489563 Ben
作者: louis-wei    時間: 2011-6-10 22:55
回復 benlau 的帖子

ROSSI 我怕架老爺車定唔順喔想穩只溫柔DD噶雞仔比距用,行下街算啦
作者: benlau    時間: 2011-6-10 23:02

仲有2架齊料全改TG10MK1  2架TG10R  1架TG10MK2PRO
作者: louis-wei    時間: 2011-6-10 23:14

穩來穩去都穩唔到E家車條萬向,唔知到TT01或者TA05過D萬向可唔可以同E架車通用ga呢?
作者: Oakfield    時間: 2011-6-10 23:17
原装孖星藍頂啱嗎?
作者: benlau    時間: 2011-6-10 23:18

當然吾可以啦!
作者: benlau    時間: 2011-6-10 23:22

去相
作者: chacha    時間: 2011-6-11 02:57
louis-wei 發表於 2011-6-10 22:55

ROSSI 我怕架老爺車定唔順喔想穩只溫柔DD噶雞仔比距用,行下街算啦

唔止係老爺車唔得,我部全新時都好似頂唔順
作者: chacha    時間: 2011-6-11 03:00

如果四隻腳都係原車,可以用 TT01,TL01,TA04等萬向節,因為係一樣
作者: chacha    時間: 2011-6-11 03:01

嗚……經典 TG10 mk2

作者: chacha    時間: 2011-6-11 03:04
louis-wei 發表於 2011-6-10 22:33
今日比在下淘到幾件好古董級ga好野,準備翻新番架TG10,玩老爺車,E家就差只側排12級雞仔同4支萬向就集齊曬 ...

師兄, D 補品價位筍唔筍呀?
作者: chacha    時間: 2011-6-11 03:09
louis-wei 發表於 2011-6-10 22:33
今日比在下淘到幾件好古董級ga好野,準備翻新番架TG10,玩老爺車,E家就差只側排12級雞仔同4支萬向就集齊曬 ...

我呢部當年祇係補左雙速、輕飛輪同四隻腳,其他都係原裝

作者: louis-wei    時間: 2011-6-11 11:30
回復 chacha 的帖子

都OK啦,塊碳板就300文,其他ga就幾十,總之E堆野買左400幾500文,我E家最想買到孖速齒啊
作者: louis-wei    時間: 2011-6-11 11:35

WA,OP左好多野喔,想問問C兄你家車改左4條A臂之後仲用到190MM車殼咩?其實我翻生架TG10就是因為距可以用到190MM電車殼,玩仿真行街,哈
作者: benlau    時間: 2011-6-11 11:54

邊隻牙,幾多牙,睇吓我有冇得買比你。
作者: 車仔同學會    時間: 2011-6-11 14:11
雙星油車
作者: chacha    時間: 2011-6-11 15:15

我最有興趣係件碳二樓板,不過價位就…

作者: louis-wei    時間: 2011-6-11 15:48

我其實是想買曬成份改孖速ga parts啊,我架老爺車仲行緊單速炸
作者: louis-wei    時間: 2011-6-11 15:51

貴就真是貴DD,但是E塊版裏面仲包含一對金屬servo座ga,都算是敢啦,而且E架車D parts買少見少,有得買仲唔拿拿聲鎊水收歸私有咩,哈哈
作者: asaq-wong    時間: 2011-6-11 16:06

師兄,請問孖速係咪由TG10-R 直改落 MK1 就得?
我有部二手MK1買返黎已改左孖速,我想知多d孖速資料..唔該~
作者: chacha    時間: 2011-6-11 19:21

我都係等下有冇筍價,先幫架 TG10 補身
作者: louis-wei    時間: 2011-6-11 21:24
回復 asaq-wong 的帖子

我都想知啊,我架TG10都想改孖速啊
作者: louis-wei    時間: 2011-6-11 21:27

我古都幾難有機會啦,E架老爺車孖星都停產左好耐啦,邊度仲禁易買到補品啊,不過話時話,我E架車當年跟過只法拉利360車殼仲系度,完全未噴過未cut過連尾翼,唔知到有冇升值ga空間呢?另外想請教下chacha C兄,E架車份孖速補品同MK2份野通唔通用呢?我見到MK2仲有孖速件買啊。
作者: mmz    時間: 2011-6-12 00:10
兩者的孖速是不通用的
作者: chacha    時間: 2011-6-12 02:21

所以我會等,隨時會有筍野執
作者: 事但    時間: 2011-6-12 05:00
放下毒先~
[attach]504223[/attach]

[attach]504222[/attach]
[attach]504221[/attach]

[attach]504220[/attach]
作者: louis-wei    時間: 2011-6-12 10:18
回復 事但 的帖子

得喔C兄,個尾出好正啊,是自己改定是買OP件架?
作者: louis-wei    時間: 2011-6-12 10:21

等開倉?
我都等緊架
作者: chacha    時間: 2011-6-12 14:50
louis-wei 發表於 2011-6-12 10:21

等開倉?

等等等等等等…
作者: benlau    時間: 2011-6-13 00:51

去二手買賣區看一看吧。 GOOD LUCK
作者: benlau    時間: 2011-6-13 01:44

萬向2對F&R $300 有意電90489563 BEN
作者: louis-wei    時間: 2011-6-13 19:46

我E家是對個孖速齒同個尾出有興趣,萬向我今日已經買左2對TT01用ga萬向落去,都fit位,但是唔知電池用ga萬向落油車度會唔會頂唔順
作者: PTPGORILLA    時間: 2011-6-14 01:29
C-hing你啲補品係邊度買架?我都想揾隻TGX孖速大牙or單速大牙

作者: feihome1    時間: 2011-6-15 02:13

CHing, 你講嗰個兩樣嘢,(TG10 PRO同360車殼),我都整左,
用左個option長杯,架車啱啱有190mm闊,放吓毒先......
[attach]505295[/attach]
[attach]505294[/attach]
[attach]505293[/attach]
[attach]505292[/attach]
[attach]505291[/attach]

作者: louis-wei    時間: 2011-6-15 20:16
回復 feihome1 的帖子

得喔C兄,改左金屬A臂,今日我翻新架車,發覺個空濾已經霉曬,一扎就爛左啦,成10年噶海綿原來禁化學,我只360車殼連噴都未噴啊,其實我對法拉利D車興趣唔是好大,想睇下有冇得升值下,冇就星期6開工,整鬼左距都好
作者: pcm    時間: 2011-6-15 23:37
事但 發表於 2011-6-12 05:00
放下毒先~

ching架 TG10 好正啊!!!!
作者: cwctsm    時間: 2011-6-18 18:57
作者: louis-wei    時間: 2011-6-19 20:03
回復 PTPGORILLA 的帖子

一D系網上買,另外一D系深水埗某孖星代理
作者: PTPGORILLA    時間: 2011-6-22 00:20
thanks
作者: Nicvic    時間: 2011-6-28 16:24
柏少无计用
作者: louis-wei    時間: 2011-6-29 22:58
Nicvic 發表於 2011-6-28 16:24
柏少无计用

你少擔心啦,我已經高價收購左副原汁原味ga FS-12LT番黎啦
作者: benlau    時間: 2011-6-30 02:33

恭喜晒!
作者: louis-wei    時間: 2011-6-30 19:28
vayeate 發表於 2011-6-30 05:37
我未搵到孖速同波箱=.=
而家諗緊點改轉向好

孖速我已經穩左代理系日本定番黎啦,原無意外7月15左右就有貨啦另外前兩日在下系網上收左架2手TG10番黎,都幾新下,可以拿黎做零件車,哈
作者: mmmmartin    時間: 2011-7-31 21:40
TG10 我都有, 好野......
作者: winschung    時間: 2011-8-16 13:42
good car...
作者: wasino3318    時間: 2013-1-26 05:10
louis-wei 發表於 2011-6-11 11:35

WA,OP左好多野喔,想問問C兄你家車改左4條A臂之後仲用到190MM車殼咩?其實我翻生架TG ...

我有一部TG10 MK1同一部Pro,全部改哂。老展野同双星野。之前令我买呢部车就系因为可以用到190mm壳又或者改阔渠用200mm壳。
作者: wasino3318    時間: 2013-1-26 05:12
asaq-wong 發表於 2011-6-11 16:06
師兄,請問孖速係咪由TG10-R 直改落 MK1 就得?
我有部二手MK1買返黎已改左孖速,我想知多d孖速資料..唔 ...

以我记忆,当年有一间日本公司出过一set双速,我其中一部就系装果份双速落去。

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2