RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: Pro-10 用黑豬, 如何 ? [打印本頁]

作者: gimsink    時間: 2012-4-12 22:28
標題: Pro-10 用黑豬, 如何 ?
師兄們, 好多人用有擦 ESC 加黑白豬跑 F-1, 夠唔夠跑 Pro-10 呢 ? 我有隻上古 V16 加黑豬, 想買架 Pro-10 泥玩吓....
作者: chy    時間: 2012-4-12 22:54
Pro 10一開始已經朝racing嘅方向設計,底板厚身而闊,用side-link,全方向可調,用超闊輪胎,極限極高;以我自己架X-ray X10 link計,可用到6.5T加turbo都仍在可控範圍。如用有刷加黑白豬喺pro 10,係可以,但浪費。
作者: batcat    時間: 2012-4-12 22:57
gimsink 發表於 2012-4-12 22:28
師兄們, 好多人用有擦 ESC 加黑白豬跑 F-1, 夠唔夠跑 Pro-10 呢 ? 我有隻上古 V16 加黑豬, 想買架 Pro-10 泥 ...

我之前個就係用尼個配撘,速度只可追8.5T touring。
我家下改左v16 配23T 有刷,都只係可以追6.5T ⋯仲要行到3.6左右既齒比先得。
如果真係用有刷跟真pro ten走 , 最小要用16T 或以上。
作者: gimsink    時間: 2012-4-15 23:16
揾到隻陳年京商 12T 孖支, 衣稀記得係 N 年前比 Delta 仔用的, 用泥夾 V16 跑 Pro-10, 應該都會好快......掛........
作者: gimsink    時間: 2012-4-15 23:16
[attach]611962[/attach]
[attach]611963[/attach]

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2