RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 最後都要跪低 [打印本頁]

作者: cptkirk9    時間: 2012-9-14 02:05
標題: 最後都要跪低

之前支新EX-1出嗰陣都喺討論區呢度係咁插KO, 有得揀都寧願要Futaba, 所以從無諗過會買.

點知!
[attach]653826[/attach]

試用過之後的確喺反應方面比Eurus有明顯進步, 就算其他方面缺點多多(様唔靚--我覺得, 重心高攪到企唔穩, 換module麻煩--其實同換過支差唔多, 同埋好貴.....), 但係都要認抵威俾錢!

不過提吓大家, 買咗返嚟真係要試清楚, 睇吓油門有無異常跳動, 最簡單就開着monitor睇個指標有無左右不停咁郁, 再唔係就開着架車睇吓個麾打有無自己轉.

我就試過離譜到揸住支控, 手指完全唔拉支雞, 上下咁搖架車會自己行, 十足十玩Wii咁! 經過多方面咁同其他車友支EX-1測試出嘅結果, 大家唔好以為係master unit壞, 其實係最估唔到嘅手柄壞先至真! 我地重發現連開兩盒都係壞嘅, 好彩重換得返, 真係想唔抦吓KO都唔得!

我估由於個手柄只得個包裝盒, 無乜其它保護, 所以好大機會係運送中嘅碰撞做成.

希望呢啲資料幫到大家, 萬一唔好彩都唔駛花太多時間去周圍試

作者: pkogps    時間: 2012-9-14 02:58
師兄能否PM價錢??
Thanks
作者: tiger1    時間: 2012-9-14 06:58
new design, nice control
作者: scale_rc    時間: 2012-9-14 08:58
由於個手柄只得個包裝盒, 無乜其它保護, 所以好大機會係運送中嘅碰撞做成.

都叫做 hi end 電子產品; 都唔搞好 packaging.........呢樣真抵鬧

tks for information provided by c hing

作者: casper    時間: 2012-9-14 10:01
你仲好話, 又話唔買..
作者: cptkirk9    時間: 2012-9-14 10:25

所以咪跪低認衰囉!
作者: 558558    時間: 2012-9-14 10:40
嘩!!! 打手呀
作者: nsxrr    時間: 2012-9-14 11:30
謝謝你,品質是真糟糕,似乎品質控制有很大的問題,         很容易故障
作者: cptkirk9    時間: 2012-9-14 12:10
公道啲講未必關QC事,不過包裝方面如果加多兩塊紙皮,保護性會好好多!
又唔係爭好多錢,真係唔知KO啲人諗乜!
作者: kevt2005    時間: 2012-9-14 12:53
件嘢係好就推介, 唔怕俾人話打手
你玩熟支新1仔後, 你試下轉返用EX10 Eurus就更加感受到支新1有幾好.
作者: 558558    時間: 2012-9-14 13:07
kevt2005 發表於 2012-9-14 12:53
件嘢係好就推介, 唔怕俾人話打手
你玩熟支新1仔後, 你試下轉返用EX10 Eurus就更加感受到支新1有幾好. ...

Sorry, 我都知支控好正, 我就好喜歡佢跌軚同埋扣雞,
可以個人化調較...

至於打手一言, 純屬葡萄, Sorry Again
作者: kevt2005    時間: 2012-9-14 13:15
558558 發表於 2012-9-14 13:07
Sorry, 我都知支控好正, 我就好喜歡佢跌軚同埋扣雞,
可以個人化調較...

師兄唔使sorry,唔使咁認真, 你買咗未?未試過快啲揾其他有新1嘅師兄試試先.
"埋扣雞"EX-10 Eurus其實都已經有.
作者: 558558    時間: 2012-9-14 13:28
缺貨中... 無控用, 無車玩, 所以响度玩葡萄

再一次Sorry, "埋扣雞"EX-10 Eurus其實都已經有.??
我知道後波/Brake 有...
我意思係俾油方向, EX-10 Eurus都有??
作者: cptkirk9    時間: 2012-9-14 13:40
我諗佢係講3D trigger, 即係Eurus 同埋新EX-1都有
作者: 558558    時間: 2012-9-14 13:43
cptkirk9 發表於 2012-9-14 13:40
我諗佢係講3D trigger, 即係Eurus 同埋新EX-1都有

Sorry, 表達能力低

我的意思係 Adjutable Trigger Position

作者: cptkirk9    時間: 2012-9-14 14:04
Then it is only availabe in new EX-1
作者: kennethcheng    時間: 2012-9-14 15:43
c hing, where can u get the green version?
作者: cptkirk9    時間: 2012-9-14 16:00
My friend helps me to get this, not from the shop.
作者: kevt2005    時間: 2012-9-14 16:53
558558 發表於 2012-9-14 13:43
Sorry, 表達能力低

我的意思係 Adjutable Trigger Position

唔好意思,我誤會咗.  你啱.
作者: nikeid    時間: 2012-9-14 19:54
有得換過咁好,師兄你係邊間鋪買?? 幾錢呢??
作者: cptkirk9    時間: 2012-9-14 20:58
我係直接上環球換嘅! 支控係個friend幫我買, 大約$3300
作者: pkogps    時間: 2012-9-14 21:02
我都跪底了LOL
作者: pkogps    時間: 2012-9-14 21:24
cptkirk9 發表於 2012-9-14 20:58
我係直接上環球換嘅! 支控係個friend幫我買, 大約$3300

換咩????跌呔?
作者: kunnyz    時間: 2012-9-14 21:48
由幾舊野組合埋一支控,
揸上手有((喇喇聲))既感覺,
個FEEL好唔...實正,,,,,,,,同埋太大支啦
作者: cptkirk9    時間: 2012-9-14 21:56
pkogps 發表於 2012-9-14 21:24
換咩????跌呔?

換手柄

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2