RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 自作12仔4完成 [打印本頁]

作者: kkc    時間: 2012-10-31 20:36
標題: 自作12仔4完成
[attach]665790[/attach][attach]665791[/attach][attach]665792[/attach]
作者: minimini    時間: 2012-10-31 20:39
any test drive yet ??
作者: sfdo    時間: 2012-10-31 21:19
似模似樣喎
如果我有你o既技能,我都想造架 F104 巴士
想知D電池邊到買?供電穩定嗎?
作者: RCandylau    時間: 2012-10-31 23:13
形到爆,唔知曉唔曉行
作者: albert268    時間: 2012-11-1 00:06
勁爆.....?
快啲出試宝車佈告....
作者: billgate803    時間: 2012-11-1 03:17
利害
作者: kkc    時間: 2012-11-1 16:54
sfdo 發表於 2012-10-31 21:19
似模似樣喎
如果我有你o既技能,我都想造架 F104 巴士
想知D電池邊到買?供電穩定嗎? ...

電池去淘宝買,性能幾好,可用大電流充電。
作者: iao    時間: 2012-11-1 17:50
整得好靚,師兄可否告知淘寶那位商家?可否pm一下,我也買過一D綠皮a123,但一d都唔惦。
作者: lawrencewong    時間: 2012-11-1 18:07
Good try. DIY expert.
作者: kkc    時間: 2012-11-1 18:51
iao 發表於 2012-11-1 17:50
整得好靚,師兄可否告知淘寶那位商家?可否pm一下,我也買過一D綠皮a123,但一d都唔惦。 ...

點樣唔惦?放完車就擺在一邊,下次放車才充電。
作者: chiwingedwinlo    時間: 2012-11-2 10:12
kkc 發表於 2012-11-1 18:51
點樣唔惦?放完車就擺在一邊,下次放車才充電。

C-hing, I also want to have the seller's name. Can U pm me?
作者: iao    時間: 2012-11-2 12:08
我買的a123放在好盈120a,17.5t上,明明叉滿電,轉數都唔起,好似唔夠岀咁,用Lipo又唔會咁,所以想知道哪里有好一些的電。
作者: kkc    時間: 2012-11-2 12:30
iao 發表於 2012-11-2 12:08
我買的a123放在好盈120a,17.5t上,明明叉滿電,轉數都唔起,好似唔夠岀咁,用Lipo又唔會咁,所以想知道哪 ...

因為A123電兩粒串埋只有6.6V而鋰電有7.4V,所以轉数有明顯分別,用少些T数摩打會快番些,無得同鋰電比較,我用1OT無刷摩打。
作者: iao    時間: 2012-11-2 13:48
多謝師兄意見,今晚上隻10.5試下先。
作者: garywong5368    時間: 2012-11-9 17:09
行走性能如何?
作者: kkc    時間: 2012-11-10 14:56
garywong5368 發表於 2012-11-9 17:09
行走性能如何?

轉向無推頭甩尾現象,缺点車比較重

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2