RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 大家好~@O@今日都買左部WDS@@~ [打印本頁]

作者: kevinchan520    時間: 2013-4-7 23:07
標題: 大家好~@O@今日都買左部WDS@@~
不過未影相...不過有無高手可以詳細介紹下點改反胎25%呢...
同埋需要用到咩材料....仲有架車有咩首要改既....希望各位師兄可以教一下小弟@@
作者: l0vebylok    時間: 2013-4-8 00:33
http://rc-evo.com/xbbs/forum.php ... &extra=page%3D1
入面有講
作者: kevinchan520    時間: 2013-4-8 00:37
l0vebylok 發表於 2013-4-8 00:33
http://rc-evo.com/xbbs/forum.php?mod=viewthread&tid=283584&extra=page%3D1
入面有講

我都有見到個post~不過http://www.rctech.com.tw/mag/152 ... sho-mini-z-awd.html依個網見到佢入面d圖大到睇唔到佢入面d料係咩黎....同埋個位師兄diy個d齒....係幾多牙...=__=......
作者: l0vebylok    時間: 2013-4-8 00:40
我黎…
我用四驅車既齒同tomy飄移車既馬達齒黎整
如果唔磨既話就只可以用94mm殼
作者: wing1203    時間: 2013-4-8 00:42
架車要改咩,要睇下你想玩咩

最好都係上車場,在場既師兄會因你需要,提供一些合邇你的改件
作者: l0vebylok    時間: 2013-4-8 00:44
wing1203 發表於 2013-4-8 00:42
架車要改咩,要睇下你想玩咩

最好都係上車場,在場既師兄會因你需要,提供一些合邇你的改件 ...

作者: kevinchan520    時間: 2013-4-8 00:53
l0vebylok 發表於 2013-4-8 00:44

哦......但我又唔係太想入埸住...因為之前都係玩開1/10 d快車...依家轉左mini z玩drift...變番個流動死車-0-好似有d阻街......想慢慢set好架車用自己隻手先-0-所以未見人先問定d硬件點整法ma~haha lovebylok兄~唔好意思啊,岩岩先見到你就係早排post個板野個位師兄
作者: l0vebylok    時間: 2013-4-8 00:59
我都系學緊玩姐 有問題可以問大家
作者: wing1203    時間: 2013-4-8 01:00
kevinchan520 發表於 2013-4-8 00:53
哦......但我又唔係太想入埸住...因為之前都係玩開1/10 d快車...依家轉左mini z玩drift...變番個流動死車 ...

就算玩DRIFT , 每個車場既SETTING都唔同的........
作者: kevinchan520    時間: 2013-4-8 01:04
l0vebylok 發表於 2013-4-8 00:59
我都系學緊玩姐 有問題可以問大家

唔係掛....見你部戰車已經好多紅色金屬件啦渦~屋企仲咁多正殼-00-我架野連頭單,後直個d都未入手啊~條車太都係拆tomy個條drift玩住先渣另外想問下師兄你啊,原裝買架車番黎d速度慢到想喊,同埋好似唔多順,係咪要用手機/電腦 set番入面d野先得?仲有京商個套燈邊度有得買(有回火燈個set)愈黎愈多野想問
作者: wing1203    時間: 2013-4-8 01:08
kevinchan520 發表於 2013-4-8 01:04
唔係掛....見你部戰車已經好多紅色金屬件啦渦~屋企仲咁多正殼-00-我架野連頭單,後直個d都未入手啊~條車太 ...

頭單,後直個d 唔洗架,用返牙差都已經可以
原裝買架車番黎d速度慢到想喊,同埋好似唔多順,係咪要用手機/電腦  <--- 係咪跟左隻雞MOTOR / XSPEED , 但未必關入電腦set車事
仲有京商個套燈邊度有得買(有回火燈個set)愈黎愈多野想問  <--- 好似唔多見有得賣..... 就算有都唔平的......
作者: l0vebylok    時間: 2013-4-8 01:09
我換左馬達炸……
我架野都系麻麻地
作者: kevinchan520    時間: 2013-4-8 01:09
wing1203 發表於 2013-4-8 01:00
就算玩DRIFT , 每個車場既SETTING都唔同的........

@_@但我深信....setting都係幫助既一種,個人技術好重要....我都係玩下8字圈圈先
不過你頭像個架車,真係好特別好正
作者: wing1203    時間: 2013-4-8 01:12
其實樓主係咪想講今日買左架AWD DWS 套裝?
作者: kevinchan520    時間: 2013-4-8 01:14
我諗住下次換過隻馬達先算-0-可能真係原裝雞魔d能力太強....攪到架車唔見識drift...加上又有陀螺儀,哈哈不過我見好多you tube片中車都有回火燈同殺制燈=.=d人係用邊套燈...
作者: l0vebylok    時間: 2013-4-8 01:14
wing1203 發表於 2013-4-8 01:12
其實樓主係咪想講今日買左架AWD DWS 套裝?

9成9都系  haha
作者: l0vebylok    時間: 2013-4-8 01:15
玩drift最好唔用陀螺移
作者: wing1203    時間: 2013-4-8 01:16
kevinchan520 發表於 2013-4-8 01:09
@_@但我深信....setting都係幫助既一種,個人技術好重要....我都係玩下8字圈圈先
不過你頭像個架車,真係 ...

我反而覺得,SET車同技術都要好先可以,架車SET得唔好,就算有技術都未必行得好快/DRIFT到

呢個車殼我唔捨得用來玩,私人珍藏來的
作者: wing1203    時間: 2013-4-8 01:17
kevinchan520 發表於 2013-4-8 01:14
我諗住下次換過隻馬達先算-0-可能真係原裝雞魔d能力太強....攪到架車唔見識drift...加上又有陀螺儀,哈哈 ...

可能係KYOSHO,日本個邊或許會有既.........
作者: wing1203    時間: 2013-4-8 01:18
l0vebylok 發表於 2013-4-8 01:14
9成9都系  haha

因我想左好耐,什麼是WDS........
作者: kevinchan520    時間: 2013-4-8 01:20
l0vebylokR兄早一晚同你傾計就好啦,比你講一講,個陀螺咪陀走左我150$
wing1203 兄~ 我意思其實都差唔多=0=set車同技術都係50/50,各占一半
你個殼隻色最正-0-電度粉紫咁,好搶眼
作者: l0vebylok    時間: 2013-4-8 01:20
我都唔知我架車改得好唔好
唔知dws防傾桿幾錢
作者: l0vebylok    時間: 2013-4-8 01:22
你依家拆左睇下有冇好d
作者: wing1203    時間: 2013-4-8 01:23
kevinchan520 發表於 2013-4-8 01:20
l0vebylokR兄早一晚同你傾計就好啦,比你講一講,個陀螺咪陀走左我150$
wing1203 兄~ 我意思其實都差唔 ...

我上網查過,你果個應該係雞磨來的
你架車可換既MOTOR唔多......
作者: wing1203    時間: 2013-4-8 01:24
l0vebylok 發表於 2013-4-8 01:20
我都唔知我架車改得好唔好
唔知dws防傾桿幾錢

你係玩飄?
作者: kevinchan520    時間: 2013-4-8 01:24
拆左就試過係甩左d咁,不過速度太低,變到甩出黎既效果好夾硬咁,同埋夜半一點幾,都係聽晚收工先再摸下架愛車,費事樓下同屋企人受害(無得訓)
作者: l0vebylok    時間: 2013-4-8 01:28
wing1203 發表於 2013-4-8 01:24
你係玩飄?

系牙 師兄
作者: kevinchan520    時間: 2013-4-8 01:28
wing1203 發表於 2013-4-8 01:24
你係玩飄?

係啊~玩飄啊~本身我都有一隻mini z既馬達係度,因為之前改野用,買左隻23t左右度既,唔知裝唔裝得落去呢師兄~因為架愛車仲有小小新車味-0-唔捨得比人整fex住@@~
作者: wing1203    時間: 2013-4-8 01:30
l0vebylok 發表於 2013-4-8 01:28
系牙 師兄

玩飄唔需要改太多野的
全車啤呤同飄移軚已足夠
作者: kevinchan520    時間: 2013-4-8 01:33
dws咪就係ma015洛我開心過頭手快快開post,所以可能攪到你睇唔明
作者: wing1203    時間: 2013-4-8 01:34
kevinchan520 發表於 2013-4-8 01:28
係啊~玩飄啊~本身我都有一隻mini z既馬達係度,因為之前改野用,買左隻23t左右度既,唔知裝唔裝得落去呢師兄 ...

pn 33t?
如果係呢隻就唔可以,一定要加fet先,否則會燒版
你玩飄都唔需要用呢隻,呢隻快車磨打來的

作者: l0vebylok    時間: 2013-4-8 01:34
wing1203 發表於 2013-4-8 01:30
玩飄唔需要改太多野的
全車啤呤同飄移軚已足夠

HAHA玩玩下就想改野嫁啦XD
作者: wing1203    時間: 2013-4-8 01:35
l0vebylok 發表於 2013-4-8 01:34
HAHA玩玩下就想改野嫁啦XD

玩改野當然係玩快車啦

你個套改件都好貴下
作者: kevinchan520    時間: 2013-4-8 01:36
我都係訓先啦兩位師兄~
聽日仲要6點幾起身開工~
你地都早d休息吧~感謝
作者: l0vebylok    時間: 2013-4-8 01:36
我用緊TOMIC果隻T2- -"冇加到FET 成日玩到件版好熱咁...
作者: l0vebylok    時間: 2013-4-8 01:37
kevinchan520 發表於 2013-4-8 01:36
我都係訓先啦兩位師兄~
聽日仲要6點幾起身開工~
你地都早d休息吧~感謝 ...

8~有機會就一齊出黎玩啦~
作者: l0vebylok    時間: 2013-4-8 01:38
wing1203 發表於 2013-4-8 01:35
玩改野當然係玩快車啦

你個套改件都好貴下

睇到?.?我心郁郁就想買野黎改XD
作者: wing1203    時間: 2013-4-8 01:39
l0vebylok 發表於 2013-4-8 01:36
我用緊TOMIC果隻T2- -"冇加到FET 成日玩到件版好熱咁...

小心一點了。。。。。。。燒左版就要盛惠700元了

作者: l0vebylok    時間: 2013-4-8 01:40
wing1203 發表於 2013-4-8 01:39
小心一點了。。。。。。。燒左版就要盛惠700元了

等我有多時間可以上車場就搵下D師兄幫我加FET啦XD
作者: wing1203    時間: 2013-4-8 01:41
l0vebylok 發表於 2013-4-8 01:38
睇到?.?我心郁郁就想買野黎改XD

唔睇就冇事啦
作者: wing1203    時間: 2013-4-8 01:42
l0vebylok 發表於 2013-4-8 01:40
等我有多時間可以上車場就搵下D師兄幫我加FET啦XD

你去邊個車場多?
作者: l0vebylok    時間: 2013-4-8 01:43
wing1203 發表於 2013-4-8 01:42
你去邊個車場多?

其實可以話我未上過- -V因為我同FD係屋企/石地玩多~
作者: wing1203    時間: 2013-4-8 01:47
l0vebylok 發表於 2013-4-8 01:43
其實可以話我未上過- -V因為我同FD係屋企/石地玩多~

係石地玩都要小心整爛架車
咁你有時間真係要上車場玩下啦
作者: l0vebylok    時間: 2013-4-8 01:49
wing1203 發表於 2013-4-8 01:47
係石地玩都要小心整爛架車
咁你有時間真係要上車場玩下啦

哈~冇計啦- -"D朋友鐘意MA
如果有時間實上去玩下~
作者: wing1203    時間: 2013-4-8 01:51
l0vebylok 發表於 2013-4-8 01:49
哈~冇計啦- -"D朋友鐘意MA
如果有時間實上去玩下~

一粒細石仔都足以整壞架車。。。。。
作者: l0vebylok    時間: 2013-4-8 01:54
wing1203 發表於 2013-4-8 01:51
一粒細石仔都足以整壞架車。。。。。

HAHA~
作者: d.s    時間: 2013-4-8 09:52
得意現象,好多新朋友都好似抗拒上Mini場,
成日話閉門練熟先上,跟住買一大堆冇用parts,
又玩到架車殘哂(在家玩及飛街肯定比落場玩傷車)先去車場....之後又發覺車架五勞七傷,之前買落D parts又冇用,又要用錢執番正形架車...搞一大輪其實搞自己 ~
作者: wing1203    時間: 2013-4-8 22:11
d.s 發表於 2013-4-8 09:52
得意現象,好多新朋友都好似抗拒上Mini場,
成日話閉門練熟先上,跟住買一大堆冇用parts,
又玩到架車殘哂(在家 ...

我好同意
D PARTS 冇用得黎,又賣唔返出去,......
作者: OoCIRCUSoO    時間: 2013-4-8 23:57
同意+1
作者: 性情中人    時間: 2013-5-27 11:24
小弟都岩岩入左部ma015, 改左啤鈴同飄移呔
而家晌屋企得閒就飄下

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2