RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: F P V 圖傳請問有冇介紹? [打印本頁]

作者: coolwily    時間: 2014-10-22 18:06
標題: F P V 圖傳請問有冇介紹?
FPVfactory 新款 5.8G MI600MW FPV 迷你航拍图传 远距离全球最小+ 鹰眼锐视 一体显示器 5.8G图传 FPV 一体机 DJI图传 带DVR 双通道+
接駁山狗sj4000
請各位師兄看下這個配搭可以嗎?

作者: littlestep    時間: 2014-10-22 18:31
可以考慮TS832 ...
作者: coolwily    時間: 2014-10-22 20:05
唔該曬,但請問以上的組合可以嗎?
作者: coolwily    時間: 2014-10-23 08:04
作者: byuen    時間: 2014-10-23 09:12
coolwily 發表於 2014-10-23 08:04

組合可以; 但 ching 揀隻鷹眼 mon 都 32 channel 接收啦, 而 MI600MW 只係得 8 個 channel, 建議揀 32 channel 嗰啲 vtx.  

作者: coolwily    時間: 2014-10-23 09:56
明白 thx
作者: elton2xxx    時間: 2014-10-23 12:49
而家多人玩同 signal 好勁,遠,一定要32 channels減少 jam 機會
作者: cocoaninja    時間: 2014-10-23 16:57
請小心 TS832 既 advertising output,唔係 radiated 出來的 output, 只係電力輸入之 power。用過先知佢重差過得 8 channel 既 TS353。
http://fpvlab.com/forums/showthr ... 2-600mW-....-Really

如果係近近地就冇所謂,遠 d 就唔好了。
作者: mathus    時間: 2014-10-23 17:35
mi600mw 係咪=ImmersionRC 5.8GHz 600mW?
作者: elton2xxx    時間: 2014-10-23 18:55
我自己用開 ts832, okay 好用.  但網上越來越多超平貨,可能已經老翻再老翻幾次。新欵係ts835,2s 到4s用都ok。immersionrc 600mW 好多人都講話最好!但就唔知邊度有堅貨賣!

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2