RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 真系好迷你^^ [打印本頁]

作者: RC881    時間: 2017-2-27 13:49
標題: 真系好迷你^^
充電速度都幾理想 , $230 性價比唔錯

作者: leeho888    時間: 2017-2-27 14:54
甘細部嘅
作者: RC881    時間: 2017-2-27 16:45
leeho888 發表於 2017-2-27 14:54
甘細部嘅

機面面積大約好似身分證/八達通咁上下尺寸

作者: FlashZERO111804    時間: 2017-2-27 19:01
made in china? safe?

作者: RC881    時間: 2017-2-27 20:53
FlashZERO111804 發表於 2017-2-27 19:01
made in china? safe?

無需太擔心
Hobbywing都系made in china , 幾好呀
DJI Phantom一樣made in china , 好多人玩,中國製造不一定=危險!
反而在香港通街都系非原居民,即是產地來源是中國,即使佢系香港出世,佢父/母都系大陸出世,一樣系made in china/come from china , 咁你話我出街safe 吾safe ?

作者: ozone    時間: 2017-2-27 21:57

呢個牌子好,  SC-608 玩油用义接收電,正,方便帶,   SC-620 有USB port 5V/2.1A 呢部更好,   Q6 Plus 係最近期產品.
介面有繁及簡體中文,英文及日文, 如果二部差機同欵可用選擇軟體分享功能加一條線更新(不用電腦), 扺用, 要一定要更新Firmware 好重要, 及可能有新增新功能.
直至今日最新Firmware update 係以及下: http://www.isdt.co/download
及要買一個 ISDT scLinker 接頭跟加一條線用作更新 Firmware 大約HK$30-40:http://www.isdt.co/sclinker.html
SC-608 V2.1.0.7 firmware
SC-620 V2.1.0.8 firmware
Q6 Plus V2.1.0.13 firmware

作者: RC881    時間: 2017-2-27 22:00
ozone 發表於 2017-2-27 21:57
呢個牌子好,  SC-608 玩油用义接收電,正,方便帶,   SC-620 呢部更好,   Q6 Plus 係最近期產品.
介面有繁及 ...

多謝師兄詳盡資料

作者: gos    時間: 2017-2-27 22:23
呢位flashzero師兄都好搞笑,你家裡都有部份電器也是made in china, 玩車鋰電又係made  in china, 有冇爆炸呢?正一井底蛙
作者: fbs    時間: 2017-2-28 16:38
咁又吾好咁激,其實好多人手上嘅iphone,samsung等手機都係made in China。
作者: FlashZERO111804    時間: 2017-3-2 21:56
RC881 發表於 2017-2-27 20:53
無需太擔心
Hobbywing都系made in china , 幾好呀
DJI Phantom一樣made in china , 好多人玩,中國製 ...

i agree with the last two sentences bro

作者: RC881    時間: 2017-3-3 19:56
FlashZERO111804 發表於 2017-3-2 21:56
i agree with the last two sentences bro

Really! haha
作者: FlashZERO111804    時間: 2017-3-4 19:12
gos 發表於 2017-2-27 22:23
呢位flashzero師兄都好搞笑,你家裡都有部份電器也是made in china, 玩車鋰電又係made  in china, 有冇爆炸 ...

sorry

作者: joeechiu    時間: 2017-3-4 22:15
C hing在那有得買?
作者: RC881    時間: 2017-3-4 22:26
joeechiu 發表於 2017-3-4 22:15
C hing在那有得買?

淘宝

作者: no_id    時間: 2017-3-10 02:33
ozone 發表於 2017-2-27 21:57
呢個牌子好,  SC-608 玩油用义接收電,正,方便帶,   SC-620 有USB port 5V/2.1A 呢部更好,   Q6 Plus 係最近 ...

CHING.. 請問點解一定要更新FIRMWARE呀?.. 我用緊Q6.. 但係未買線..

登錄/註冊後可看大圖