RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 8/6 星期日係藍田公園試玩(有地圖) [打印本頁]

作者: yukilyy    時間: 2008-5-11 12:45
標題: 8/6 星期日係藍田公園試玩(有地圖)
想睇下有幾多人玩(中午一時至四時)

有1/18平跑; 1/18 Buggy; 1/20 大腳....

有冇師兄可帶碟set track跑?

***** "藍田公園"字下長方格就係球場!*****

作者: MrSH    時間: 2008-5-11 16:02
邊度有地方玩? 我玩touring(xray)的, 如果有瀝青地就perfect!!
作者: yukilyy    時間: 2008-5-11 19:51
其實就近方便少人行就ok!
作者: t2l    時間: 2008-5-11 21:10
彎仔橋底會去嗎?
作者: yukilyy    時間: 2008-5-11 21:31
彎仔橋底有去,不過成日好濕好污糟
作者: t2l    時間: 2008-5-11 22:35
師兄有咩好介紹呢
作者: wah2320    時間: 2008-5-12 00:46
原帖由 t2l 於 2008-5-11 22:35 發表
師兄有咩好介紹呢

大家好!我係新手一名.買左部HBX-18 仔.我都好想去橋底玩吓?.最近好似多左師兄玩HBX.有時間的話.約多d 師兄一齊出去橋底玩吓都幾好.尤其是 kkchung 師兄.對HBX了解得多....
作者: t2l    時間: 2008-5-12 00:57
wah2320兄下次去反揾埋你去,好嗎?
作者: wah2320    時間: 2008-5-12 01:14
標題: 回復 8# 的帖子
好呀!最好星期六,日.我住慈雲山.大球場對開.
作者: t2l    時間: 2008-5-12 01:19
太好了  小弟同你居住的地方好近,又是星期六,日先反得,去反的話小弟pm你
作者: wah2320    時間: 2008-5-12 01:32
標題: 回復 10# 的帖子
OK ! 明天走去KWS買多幾排電先!哈哈! by.周公call我......
作者: kit1222    時間: 2008-5-12 15:00
我得14歲同唔同我玩架
作者: wah2320    時間: 2008-5-12 22:00
標題: 回復 12# 的帖子
幾多歲都冇所謂,玩搖控冇分年齡嘅!最更要玩得開心.是嗎?
作者: MrSH    時間: 2008-5-12 22:33
我住觀塘啊  你地玩幾多cell架?? 我玩5cell 咋
我都係星期六日先玩得
作者: wah2320    時間: 2008-5-12 23:37
標題: 回復 14# 的帖子
MrSH兄.我買左5cell.1500mah. 昨日又買多一排6cell.1400mah.準備日後玩6cell. (1600mah 6cell 就有貨)....
作者: yukilyy    時間: 2008-5-12 23:50
真係好呀...可以聚集咁多18仔fans一齊玩啦@
作者: 呀維    時間: 2008-5-12 23:57
唔係18仔得唔得
我住觀塘
我有時係觀塘玩,
[可以pm我]
作者: wah2320    時間: 2008-5-12 23:59
標題: 回復 16# 的帖子
yukilyy兄! 你好! 期待,支持,...
作者: yukilyy    時間: 2008-5-13 22:48
其實除18仔平跑我都有大腳同buggy,有興趣都可以一齊玩@

大家有冇一d好提意例如好似球場公園等好地方?

作者: rc10    時間: 2008-5-14 21:46
我玩1/18 truggy
去玩預埋我得嗎??
作者: michael.chum    時間: 2008-5-14 21:57
我有hpi mirco rs4不過我要買新motor先不過我唔知邊隻好

和買電和tires邊shop多?

我住青衣
作者: rc10    時間: 2008-5-14 23:48
電我試過上網買,平過街買好多
作者: michael.chum    時間: 2008-5-15 00:21
原帖由 rc10 於 2008-5-14 23:48 發表
電我試過上網買,平過街買好多

show us a link please then!
作者: rc10    時間: 2008-5-15 00:27
http://bbs.rc-evo.com/space.php?action=viewpro&uid=321
d車友話成日同佢嘈果個人賣既野都ok架,不過我搵唔番佢條link
作者: rc10    時間: 2008-5-15 00:30
原帖由 michael.chum 於 2008-5-14 21:57 發表
我有hpi mirco rs4不過我要買新motor先不過我唔知邊隻好

我住青衣

快d整好架車車,pm我出泥玩,我住葵涌
作者: wah2320    時間: 2008-5-15 01:53
原帖由 michael.chum 於 2008-5-14 21:57 發表

我住青衣

Hpi tires邊shop多?試吓去(快捷)睇睇....
作者: yukilyy    時間: 2008-5-15 11:13
多口問下其實(快捷)係邊架?
作者: michael.chum    時間: 2008-5-15 13:11
原帖由 rc10 於 2008-5-15 00:30 發表

快d整好架車車,pm我出泥玩,我住葵涌

ok你係邊到玩我可以叫多一個friend出來玩 but he only can play on Sunday!
作者: rc10    時間: 2008-5-15 14:56
我隨時邊度玩都得,我pm電話比你
作者: rc10    時間: 2008-5-15 19:02
原帖由 yukilyy 於 2008-5-13 22:48 發表
其實除18仔平跑我都有大腳同buggy,有興趣都可以一齊玩@

大家有冇一d好提意例如好似球場公園等好地方?

不如你講時間地點........我好想玩
作者: wah2320    時間: 2008-5-15 22:43
原帖由 yukilyy 於 2008-5-15 11:13 發表
多口問下其實(快捷)係邊架?

(快捷)模型係 kws 自由道 地鋪
作者: yukilyy    時間: 2008-5-18 10:33
ok!咁六月頭兩個星期日 8 & 15 /6(約中午時間), 大家一齊出黎玩18仔啦,truggy都ok架,地點請大家商議!我提意藍田公園上有個藍球埸/小型足球場(通常冇人會走去果度打波).....OK既話話大家pm or reply啦@thx!
作者: MrSH    時間: 2008-5-18 22:17
原帖由 yukilyy 於 2008-5-18 10:33 發表
ok!咁六月頭兩個星期日 8 & 15 /6(約中午時間), 大家一齊出黎玩18仔啦,truggy都ok架,地點請大家商議!我提意藍田公園上有個藍球埸/小型足球場(通常冇人會走去果度打波).....OK既話話大家pm or reply啦@thx!

咩地? 膠呔or綿呔?
作者: yukilyy    時間: 2008-5-18 23:23
膠呔ok架啦,當然有綿呔TOURING會好好多啦
作者: lajar    時間: 2008-5-22 00:30
小弟被你地毒害,尋日買左hbx,下次去反叫埋我可以嘛
遠近都ok
作者: yukilyy    時間: 2008-5-22 13:05
當然可以啦,只係大家confirm時間地點同睇大家反應

六月頭兩個星期日 8 & 15 /6(約中午時間)

我提意藍田公園上有個藍球埸/小型足球場..OK既話話大家pm or reply啦@thx!
作者: wah2320    時間: 2008-5-22 23:50
原帖由 yukilyy 於 2008-5-22 13:05 發表
當然可以啦,只係大家confirm時間地點同睇大家反應

六月頭兩個星期日 8 & 15 /6(約中午時間)

我提意藍田公園上有個藍球埸/小型足球場..OK既話話大家pm or reply啦@thx!

yukilyy兄:有冇路碟呀?
作者: yukilyy    時間: 2008-5-23 14:14
我冇呀,師兄門有冇啊??
作者: t2l    時間: 2008-5-25 01:20
明天去橋低反18仔,,有冇c兄去?
作者: 藍毛毛    時間: 2008-5-25 02:55
原帖由 t2l 於 2008-5-25 01:20 發表

你好忙吓
作者: ck5200    時間: 2008-5-25 03:12
原帖由 t2l 於 2008-5-25 01:20 發表

我去我去...唔係18仔的唔的架?
作者: wah2320    時間: 2008-5-25 11:20
原帖由 ck5200 於 2008-5-25 03:12 發表

我去我去...唔係18仔的唔的架?

大家好! 我今日下午2:00到,試吓橋底個場,有興趣就落去玩啦!
作者: wah2320    時間: 2008-5-26 00:34
原帖由 wah2320 於 2008-5-25 11:20 發表

大家好! 我今日下午2:00到,試吓橋底個場,有興趣就落去玩啦!

今日同t21兄去左灣仔橋底試玩,都唔錯,幾好玩,熱就熱d 玩左3個鐘,如果大家在場,一睇就知我係超級新手,玩倆玩又抄,成日撞博.倆頭片.好在架HBX18仔都幾襟撞,冇咩大外,只係個殼花左小小.事實上想控制得好,係要練多 d 嘅!
作者: t2l    時間: 2008-5-26 00:44
原帖由 wah2320 於 2008-5-26 00:34 發表

今日同t21兄去左灣仔橋底試玩,都唔錯,幾好玩,熱就熱d 玩左3個鐘,如果大家在場,一睇就知我係超級新手,玩倆玩又抄,成日撞博.倆頭片.好在架HBX18仔都幾襟撞,冇咩大外,只係個殼花左小小.事實上想控制得好,係要練多 d & ...

wah2320兄,小弟都好開心,希望有更多師兄一齊玩啦 ,  下次再約

作者: wah2320    時間: 2008-5-26 00:54
標題: 回復 44# 的帖子
t21兄:好呀 !  希望有更多師兄一齊玩啦!
作者: yukilyy    時間: 2008-6-1 10:24
下星期有幾多人玩呢??
作者: t2l    時間: 2008-6-1 23:08
原帖由 yukilyy 於 2008-6-1 10:24 發表
下星期有幾多人玩呢??

c兄想去边度反
作者: lajar    時間: 2008-6-2 00:27
原帖由 wah2320 於 2008-5-26 00:34 發表

今日同t21兄去左灣仔橋底試玩,都唔錯,幾好玩,熱就熱d 玩左3個鐘,如果大家在場,一睇就知我係超級新手,玩倆玩又抄,成日撞博.倆頭片.好在架HBX18仔都幾襟撞,冇咩大外,只係個殼花左小小.事實上想控制得好,係要練多 d & ...

hours ??  How many battery you've used??
作者: yukilyy    時間: 2008-6-2 10:47
藍田公園上有個藍球埸/小型足球場
作者: yukilyy    時間: 2008-6-3 13:56
上左地圖!
作者: wah2320    時間: 2008-6-5 00:49
原帖由 lajar 於 2008-6-2 00:27 發表

hours ??  How many battery you've used??

3個鐘?我只在橋底車場,車就玩左3,4.次,每次10分8分鐘倒啦!我就用左1排電.排電1400mah.因為我渣得慢.所以會襟玩 d .
作者: lajar    時間: 2008-6-6 00:44
我頭先收工去橋底玩左陣 甩到傻,要快d買綿呔先得

仲有.d蚊好毒,下次要帶蚊怕水
作者: t2l    時間: 2008-6-6 00:52
原帖由 lajar 於 2008-6-6 00:44 發表

C兄覺得個度反18仔算吾算ok牙,想知道lajar兄對這塲地的睇法
作者: wah2320    時間: 2008-6-6 00:54
原帖由 lajar 於 2008-6-6 00:44 發表

lajar兄:請問橋底多唔多人玩呀?
作者: lajar    時間: 2008-6-6 20:27
標題: 回復 53# 的帖子
個日帶了18仔同1/10去.......
場地温度:適中
        人流:個時只有2個
        環境:尚算整潔
        配套:缺
        賽道:地面較滑(好滑先真) ,彎道變化可以,自由度亦可接受...........
                 玩一架18仔時,賽道感覺較闊,相信多幾架會剌激D
                 玩6至7架1/10時,睇怕要用d舊殼(因小弟尚係新手,技術差緣故 )

最重要-------帶蚊怕水及無賴膏

作者: kkchung    時間: 2008-6-8 06:08
我也想星期一去橋底玩。

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2