RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: tatame
打印 上一主題 下一主題
收起左側

EMAXX/ E-revo/ Summit 技術交流區, 歡迎大家貼你既Monster Truck

NitroChicken 發表於 2009-8-27 16:19:41 | 顯示全部樓層
17# tatame

tatame, 師足, 我想問問如果我部e-maxxx 想換控, 3pm 或pk 是否有一個工能可以把ch1 及 cn2 兩個channel一齊做轉向. 因原廠只receive 有兩個channel 1.thanks
tsk28 發表於 2009-8-27 16:16

有兩個方法:
1. CH1 加條Y線,  即一出二servo線.

2. 或CH1用一個24kg steering servo
NitroChicken 發表於 2009-8-27 17:36:08 | 顯示全部樓層
4pk 太貴了, 有沒有其他suggestion?
tsk28 發表於 2009-8-27 17:33

EX1UR....都係真正4CH
NitroChicken 發表於 2009-8-27 17:38:04 | 顯示全部樓層
吓!, 要慢慢調效到很準確的嗎?不是按個 制, 轉個mode 便行???
tsk28 發表於 2009-8-27 16:48

3PK CH1/2/3 各resoultion都唔係一樣, 點調都有偏差.
NitroChicken 發表於 2009-8-27 17:39:54 | 顯示全部樓層
師兄我唔係好明?e-maxx不是行兩隻servo咩?你話CH1用一個24kg steering servo就ok?那即是行一隻servo?thx!
黎小雞 發表於 2009-8-27 17:38
係行一隻....
NitroChicken 發表於 2009-8-27 17:41:46 | 顯示全部樓層
spectrum DX3S ! 好似跟兩個receiver
tatame 發表於 2009-8-27 17:36

DX3S 用係電車唔惦
NitroChicken 發表於 2009-8-27 18:04:00 | 顯示全部樓層
師兄:  我想問問會有什麼問題, 因為我都有想過這支, $1600左右包2個receive, 個screen又幾大.
請指教一下細佬
tsk28 發表於 2009-8-27 18:00

1. 易jam, 個roller易爛
2. 玩一排後個距離會越來越短
NitroChicken 發表於 2009-8-27 18:26:28 | 顯示全部樓層
易jam, 個roller易爛 我都聽過, 但玩一排後個距離會越來越短又幾出位, 如果是這樣, 又有什麼選擇呢?
tsk28 發表於 2009-8-27 18:10

KO EX5UR包2個RX $10xx
Futaba 3PM 2.4G MX $14xx.

ps. 尋日我都入左EX5UR, 過幾日會同我支4PK比下速道....等