RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5281|回復: 45
打印 上一主題 下一主題
收起左側

求救~~set唔到個Futaba MC330CR電變呀~

Mobility 發表於 2006-9-3 02:44:01 | 顯示全部樓層
原帖由 RSW 於 2006-9-3 01:58 AM 發表
說明書都係咁講,但我已經照足,但係又冇果d confirmation signal(beep一聲,我估), 最後尾果一下又唔會停左盞燈,真係俾佢激死~~~
佢又話有connect到摩打先有beep聲,但我又唔似駁錯線,又睇唔到佢有燒電變的跡 ...

Beep sound from motor.

it may has no single

Channal 1 is servo, channal 2 is esc........what is your receiver.????

Mobility 發表於 2006-9-3 03:01:18 | 顯示全部樓層
原帖由 evo2005 於 2006-9-3 02:59 AM 發表

而家可能個接收以經.................

Old School receiver
Mobility 發表於 2006-9-3 03:19:56 | 顯示全部樓層
ESC, Receiver and Servo not match....

i guess......receiver gone! servo gone!
Mobility 發表於 2006-9-3 03:25:58 | 顯示全部樓層
原帖由 RSW 於 2006-9-3 03:24 AM 發表
AMAT兄,咁個電變點呀?係咪都瓜埋喇?佢唔駛開關都o係度叫~~~~

換接收都預左,不過冇諗過o係呢個情況下換~~因為有諗過買FM控,再玩下其他車種~~
個接收係買呢架二手車果陣跟埋,可能年代比較久遠啦~~

換f ...

as long as you can hear beep sound from ESC......you still have hope