RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: tatame
打印 上一主題 下一主題
收起左側

EMAXX/ E-revo/ Summit 技術交流區, 歡迎大家貼你既Monster Truck

jackyrc 發表於 2010-1-27 00:24:24 | 顯示全部樓層
請問各位C兄,如果買E-REVO.暫時買有刷用來玩下水槽邊.之後改無刷再玩快.可行嗎.
E-REVO有無要注意的地方.如可否改無刷的問題等等!謝謝!
另一問E-REVO買那款式無刷好.原裝的那款好吾好有無得買.或有無平平地好易用的介紹.謝謝!
jackyrc 發表於 2010-1-30 03:01:19 | 顯示全部樓層
我之前在youtube片中看見好像是summit官方片.有教人點玩及有講搖控制如何使用.
jackyrc 發表於 2010-5-16 03:18:32 | 顯示全部樓層

請問大E-Revo 改無刷摩打,應該買幾多T摩打齒!THX!
NOVAK4.5或5.5.(未買想去觀塘或KWS訂)
jackyrc 發表於 2010-10-24 22:11:39 | 顯示全部樓層
nimh.可以成排度.或分粒度.
你試下充飽電後.再放電.再睇下個叉機出果d數.你便知你排電有無壞.
或者試下兩排電都充飽電.用10a放電.放電其間用電錶度下v.每3分鐘記下數據.
有d吾勁的電一用10a放電.果排電的v低得好低.吾死都無用.
其實我覺得nimh.要keep得好.都好難保養.玩A123好d.(始終對lipo有dd介心)
jackyrc 發表於 2011-4-23 22:56:44 | 顯示全部樓層
回復 chak718 的帖子

吾知點解有刷版e-revo550x2是慢過summit775x1.
最正應該是改雙無刷.防水果隻.
jackyrc 發表於 2018-9-4 10:14:34 | 顯示全部樓層
我在.何文田一帶公園夜間玩下traxxas大腳加LED遊玩.都方便出入.