RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5467|回復: 41
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Mini z 親子活動

kevt2005 發表於 2012-1-15 23:52:48 | 顯示全部樓層
回復 GigaRacer 的帖子

睇落幅相好似喺RCP 場映嘅,請問係邊個場呢,以我知香港應該冇RCP場,如果有我好有興趣去玩下。
kevt2005 發表於 2012-1-17 18:46:24 | 顯示全部樓層

No wonder.  我都好希望香港有個RCP場,唔駛淨係玩carpet一種
kevt2005 發表於 2012-1-18 12:27:13 | 顯示全部樓層

正常喺講,RCP咬過carpet.  海棉軩咬過膠軩。用咩軩喺咩場玩純粹個人喜好,以我個人嚟講,我只試過一次用膠軩喺RCP場(日本)玩,感覺好咬,但冇試過用海棉軩喺RCP玩,所以希望香港有個RCP場玩下。其實喺外國大部分場都係RCP, 比賽場地又多數用RCP, 我唔太明點解香港冇。無論如何,carpet一樣好玩,尤其用海棉軩。我開始時都係玩膠軩,但自從玩過海棉軩就返唔到轉頭。
kevt2005 發表於 2012-1-18 13:02:47 | 顯示全部樓層

同意同意,喺車場玩最開心嘅就係識到一班好朋友,傾下偈,食下飯,交流下玩車整車嘅心得,得閒放下毒,very happy. 其實我同你一樣,之前帶埋個仔去玩,去咗幾次其實佢都有興趣,但最後都係輸咗俾部遊戲機。