RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3846|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

E-Flite Blade mSR

lummbee 發表於 2010-7-13 23:51:36 | 顯示全部樓層
呢部機係幾好飛,樣樣都比Solo pro優勝,加埋Dx6i控,性能重好過CB100,不過價錢太貴!以機價加控價,可以買4g6s重有找!
我的MSR換埋改良flybar,更加好飛,不過真係無乜挑戰性.
只適合有多餘錢既新手.
lummbee 發表於 2010-7-14 20:11:53 | 顯示全部樓層
回復 11# GTRTam
我呢架MSR係在ebay買,美國寄過黎,所以我都唔知香港邊度有得賣.
既然你玩過EP100,我建議你買部4#6S玩啦!4#6S都好cum撻,鎖尾又好,SIZE比MSR大少少,o係屋企玩都無問題,如果將三維陀縲關掉就變成4#6,認真好玩好多.
我部MSR都比較少玩,因為如果壞零件都幾頭痛!
lummbee 發表於 2010-7-15 00:04:26 | 顯示全部樓層
回復 15# GTRTam
無flybar o個架4G6係V120D02,我都想買,據聞架4#6板o既V120D01幾定,呢架V120D02真係好吸引.個傘齒易掃係4G6o既死症,不過總好過整尾摩打!其實除o左傘齒4G6都重有好多其他缺點,如果你未玩熟4#6直接玩4G6S我諗你要交好多學費.Size大D反而唔係大問題,只要用原裝發泡膠槳唔好用木槳,o係屋企玩係無乜殺傷力!
研究有無flybar我未夠斤兩,所以無可奉告.只係見到無flybar比較簡單實淨又靚仔!