RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 7422|回復: 45
打印 上一主題 下一主題
收起左側

DJI NAZA-M V2 突然失控 , 請各高人指点 指点

solaris8x86 發表於 2014-9-23 21:44:00 | 顯示全部樓層
littlestep 發表於 2014-9-23 21:24
永遠冇人講要等10下暴閃等NAZA  HOME SAVE .
都未HOME SAVE 就飛,  你去玩RTL , 想唔死都難
IMU 發傻你GPS  ...

Good... Goood.... Goooood.....
solaris8x86 發表於 2014-9-26 23:12:46 | 顯示全部樓層
陳真 發表於 2014-9-26 22:46
睇條片最大可能係震動導致,呢D炒機我唔明點解有d人會話個控未set好,有d人又話地磁問題,有d又話未set回家位: ...

Haha.....成個惦已經係講到 can be anything.... haha....
solaris8x86 發表於 2014-9-27 10:47:36 | 顯示全部樓層
foxHK 發表於 2014-9-27 10:22
在下覺得打筋斗未必同重心有關。 因為我部垃圾QR X350俾的改到前重尾輕都未反過肚,
https://www.youtube.c ...

更係同重心關係唔大喇,多軸機既本質就係會做動作compensation (自動補賞),除非機上嘅零件當時真係全部放曬係一邊比例達8:2以上,但係以t960六軸機行力分佈,跟本無難度。
此惦大部份回惦內容已變成9-up,大家一味死係靠估,條片返正都係兩年前嘅事囉,倒不如大家今日一齊出動去放飛機算能數喇。
solaris8x86 發表於 2014-9-27 14:10:50 | 顯示全部樓層
是能旦喇,大家都係過下引亂吹一下,跟本無人知當年發生咩事。