RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: soup_soup
打印 上一主題 下一主題
收起左側

CC-01 問題都幾多

tempo3010 發表於 2014-6-3 20:08:03 | 顯示全部樓層
CC01 我都換左GPM 轉向, 同埋車胎, 萬向, 加加埋埋都幾舊水
車鈴, 車殼外觀野唔計
另外請教樓主你既避震, 尾擔拉桿係邊隻款? 星星同埋junfac?

轉向方面其實換完都有虛位, 來自原裝膠拉桿
請問師兄們邊度有得買轉向果三條拉桿? 同埋金屬拉桿既螺絲同原裝CC01 件o岩唔o岩大細?
thx!
tempo3010 發表於 2014-6-4 21:46:43 | 顯示全部樓層
soup_soup 發表於 2014-6-3 21:50
避震係田宮原廠比 CC-01 嘅金屬油壓,後懸掛無錯係 JunFac 嘅出品,自從換咗 GPM 金屬轉向,虛位已經減少 ...

唔該晒師兄, 請問金屬油壓同原裝分別大唔大?
THX

tempo3010 發表於 2014-6-5 21:24:54 | 顯示全部樓層
soup_soup 發表於 2014-6-4 23:11
唔係好覺有明顯分別,我個人換金屬只係為咗虛榮感

如果係咁都係唔換了
依家想換尾擔拉桿, 有師兄話智X有賣, 請問掂唔掂? THX

tempo3010 發表於 2014-6-7 19:47:57 | 顯示全部樓層
唔該晒樓主兩位師兄, 咁一係諗諗GPM 果套了
tempo3010 發表於 2014-6-13 18:04:09 | 顯示全部樓層
有無師兄知GPM 尾擔拉桿邊度有得買?
我上asiatees 同rcmart 都無  
thx
tempo3010 發表於 2014-6-13 18:51:26 | 顯示全部樓層
soup_soup 發表於 2014-6-13 18:25
咁你唯有上淘寶喇

對淘寶無咩信心, 同埋付款方法好麻煩
前幾日見rcmart 仲有, 今日睇無埋