RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 8982|回復: 84
打印 上一主題 下一主題
收起左側

0係JV , 落樓梯汁車0既時候.就係死車被撞0既"時候".

pskyng 發表於 2010-10-26 11:47:57 | 只看該作者 回帖獎勵 |正序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
發覺好多時死車的師兄架車其實都係0係"落樓梯至地面" 0個段"真空"時間 被撞. 因為0個時師兄都掛住跑落場冇keep 住叫死車, 加上會離開個台. , 而依10秒時間. 有好多車已去到"第二圈", 在台上的師兄其實在"第一圈或半圈時"有避車的. 但到"第二圈"就因為唔知架車未清.. 就撞到.

覺得若死車位置較危險, 師兄落樓梯時都最好一定要keep 住叫(大聲0的. 因為樓梯會令你離開個台好遠)
同埋台上師兄見到死車幫手提"未清" .

祝大家小0的撞. 多0的fun.
sunday 發表於 2010-11-15 00:14:05 | 只看該作者
good my dear
st202hk 發表於 2010-11-13 21:34:45 | 只看該作者
thank ching goldenk001.
goldenk001 發表於 2010-11-9 02:05:03 | 只看該作者
st202hk 發表於 2010-11-8 23:20:42 | 只看該作者
GOOD I DEAR
sunday 發表於 2010-11-3 23:45:00 | 只看該作者

劣幣驅逐良幣是經濟學中的一個定律
指的是在鑄幣流通時代,
成色好与成色不好的鑄幣在市場上一起流通,久而久之,
成色好的良幣逐步退出流通轉為儲藏,
而留在市場上流通的都是成色不好的劣幣,
這樣,劣幣把良幣赶出了市場。

白話一點: 如果社會上大家普遍使用的是金幣(良幣)來交易,
假設有一天, 政府也同意鐵幣(劣幣)可以在市場上使用且價值等於金幣(良幣),
人們必然收藏起金幣(良幣)而改使用鐵幣(劣幣)就可買賣,
逐漸地...鐵幣(劣幣)充斥市場而真正金幣(良幣)會在市場上消失(都被收藏了),
這就現象是 "劣幣驅逐良幣"

http://hk.knowledge.yahoo.com/question/question?qid=7006081506061
Evo5 發表於 2010-11-2 23:42:15 | 只看該作者
回復  sunday

唔好張兩個case 混埋來講.
case 1.
若佢特登打你. 你直頭行去dup 佢la. 唔使比面.

' ...
pskyng 發表於 2010-11-2 12:57 PM

ARE U THE ONE PLAY THE ELF LAST WEEK ??
alvis425 發表於 2010-11-2 23:24:35 | 只看該作者
好一句"劣幣驅逐良幣"

坦白講,技術參差可接受,最大問題有好多「直路狂,彎路亡」唔知自己有問題,佩上 ...
ryancmlam 發表於 2010-11-2 11:27

最無敵係D人唔知點解要SET個CUTOFF 次次無啦啦條路就多勁多路障
排電係無既 一俾油都知 洗唔洗CUTOFF部車
sunday 發表於 2010-11-2 16:04:25 | 只看該作者
到目前為止我沒有任何15 歲以下仇家
 樓主| pskyng 發表於 2010-11-2 12:57:26 | 只看該作者

回復 63# sunday

唔好張兩個case 混埋來講.
case 1.
若佢特登打你. 你直頭行去dup 佢la. 唔使比面.

'case 2.
好似撘mtr, 有人唔小心撞到你應一應. 同你講埋sorry, 我又真係做唔到踢番佢一腳. 當然依個係個人選擇.

若我遇到依0的"並吳係 唔小心撞到你 , 翼無 同你講sorry" , 我唔會用自己架愛驅撞佢(唔值得). 我會行去指住佢來鬧.

可能 sunday 兄 火"姐"眼 誤會左.

ps..其實特登射你0個0的人.. 會唔會係你"仇家"? 你咁出名. 可能想挑釁你.迫你同佢鬥番轉都唔出奇.
rcmodel 發表於 2010-11-2 12:53:41 | 只看該作者
Jdv 同賭場一樣. " 有殺冇賠",.  大家小心
seven 發表於 2010-11-2 12:34:09 | 只看該作者
回復 73# sunday

有個朋友都係問過同一條問題
sunday 發表於 2010-11-2 12:22:07 | 只看該作者
看來我要帶她看 巴黎至達喀爾 越野賽
sunday 發表於 2010-11-2 12:20:14 | 只看該作者
地球是圓的, 賽道是一個圈的, 理論上永遠有人在你前面
ftbingobingo 發表於 2010-11-2 12:08

是的,我媽看過我比賽,她說,跑來跑去永遠同一個 圈,好玩在哪裡?
seven 發表於 2010-11-2 12:13:21 | 只看該作者
回復 71# ftbingobingo

心態真係無得傾的, 呢個年頭玩車既人, 明顯求一時之"快", (當然都有部份係正路的)
ftbingobingo 發表於 2010-11-2 12:08:52 | 只看該作者
回復  Marco明

ez, "唔可以有人超越我前面"
seven 發表於 2010-11-2 12:04

地球是圓的, 賽道是一個圈的, 理論上永遠有人在你前面  
seven 發表於 2010-11-2 12:04:49 | 只看該作者
回復 68# Marco明

ez, "唔可以有人超越我前面"
Marco明 發表於 2010-11-2 12:03:26 | 只看該作者
How about this?
ftbingobingo 發表於 2010-11-1 00:16

1:8 onroad buggy......i want to join also
Marco明 發表於 2010-11-2 12:00:03 | 只看該作者
前面有車,就有壓力,冇車係前面,就會平常心過灣
mark999hk 發表於 2010-11-2 11:51

佢本身唔係慢 <--- 其實佢係識玩.......有咩大壓力到要比大油直指出彎
咁都咁大壓力就更加印證左心態問題多於技術........
mark999hk 發表於 2010-11-2 11:51:57 | 只看該作者
仲有係......好多時我係彎過左比我慢既車(佢本身唔係慢).....佢都會比大油直指個彎撞我車尾.....果個速度 ...
Marco明 發表於 2010-11-2 11:47 AM

前面有車,就有壓力,冇車係前面,就會平常心過灣