RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: servo位置問題 [打印本頁]

作者: 幽靈    時間: 2009-2-12 12:35
標題: servo位置問題
我見好多C兄都會張個servo改去側邊,係唔係方便放電嚮車頭?
咁係唔係要另外買一套件?大約機錢?
除左方便放電重會唔會又其他好處?
今日有個C兄比左D野我睇,好正.

照片來源 http://www.junfac.com
作者: 幽靈    時間: 2009-2-12 12:36
好有興趣 ^Q^
作者: sunfffd    時間: 2009-2-12 13:21
原帖由 幽靈 於 2009-2-12 12:36 發表
好有興趣 ^Q^

雖然好正
但servo saver 係慢爬大忌
作者: 幽靈    時間: 2009-2-12 13:57
點解呢? 怕唔夠力 ?
作者: sunfffd    時間: 2009-2-12 14:06
原帖由 幽靈 於 2009-2-12 13:57 發表
點解呢? 怕唔夠力 ?

係一定唔夠力
作者: 幽靈    時間: 2009-2-12 14:38
原來係咁,我重林住個servo有13KG 就去買支10KG左右,咁就唔會咁易掃牙添.
不過冇所謂啦,我用平servo MG995 好力又平,
但係小心超用電,當頂住拒時D LED比拒扯到熄晒,可能我要外接多個UBEC比拒,
凈係用電變供電比接收唔係好夠.
作者: sunfffd    時間: 2009-2-12 14:49
原帖由 幽靈 於 2009-2-12 14:38 發表
原來係咁,我重林住個servo有13KG 就去買支10KG左右,咁就唔會咁易掃牙添.
不過冇所謂啦,我用平servo MG995 好力又平,
但係小心超用電,當頂住拒時D LED比拒扯到熄晒,可能我要外接多個UBEC比拒,
凈係用電變供電比接收 ...

係啦咁要BEC喇~
作者: 幽靈    時間: 2009-2-12 15:04
如果咁裝會唔會好D ?
作者: 幽靈    時間: 2009-2-12 15:45
我未試過咁裝,唔知得唔得架呢 ?
有冇C兄試過 ?
作者: sunfffd    時間: 2009-2-12 21:53
原帖由 幽靈 於 2009-2-12 15:04 發表
如果咁裝會唔會好D ?

bec output  應該係駁落 receiver
作者: 幽靈    時間: 2009-2-13 09:00
因為MG995用電好恐怖,我唔想接收唔夠電同電壓唔穩定,所以想分開比電拒,先會有個咁ge林法.

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2