RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 有$1000買F1...邊架呢?? [打印本頁]

作者: ~CCXR~    時間: 2009-9-14 18:14
標題: 有$1000買F1...邊架呢??
小弟未玩過F1
5知邊架好,邊架5好...

有請 ching^^
thx~
作者: genetic    時間: 2009-9-14 18:16
F109!!!
作者: ~CCXR~    時間: 2009-9-14 18:29
carbon chassic?
作者: ~CCXR~    時間: 2009-9-14 18:31
F1 用 hobbywing 35a 9t brushless夠5夠?
作者: 清清    時間: 2009-9-14 18:39
仲有Cross$800,我見過有師兄全原裝用跟車套原裝呔行白豬有車速仲要好好跑!
作者: ~CCXR~    時間: 2009-9-14 18:52
so if 35a is so fast=,=
作者: byron.C    時間: 2009-9-14 18:55
又黎 ...... 師兄你好悶呀 ~~
作者: lung1    時間: 2009-9-14 19:00
F1 用 hobbywing 35a 9t brushless夠5夠?
~CCXR~ 發表於 14/9/2009 18:31

玩3000kv 已十分足夠....
作者: ~CCXR~    時間: 2009-9-14 19:01
又黎 ...... 師兄你好悶呀 ~~
byron.C 發表於 2009-9-14 18:55

你5鐘2咪睇lor

TA05 v2等生日送
F1自己買....有咩咁悶?~
作者: memberbilly    時間: 2009-9-14 19:22
你 d 野只係吹,唔係買  ,仲吹得好"大" tim
幾時又開番個 f 109 vs  f104
最後的決鬥  post
作者: 丫De    時間: 2009-9-14 19:27
我都覺 你成日開post 叫人投票買邊樣好

事實上 有邊d你係買左.. 我真係想知
作者: ~CCXR~    時間: 2009-9-14 19:36
so i said if u don't like and u don't believe..
don't come in
作者: memberbilly    時間: 2009-9-14 19:43
睇你都柒下柒下,, 幾時問人買咩火箭好呀 有美制有中國制,買埋大空船啦
作者: ~CCXR~    時間: 2009-9-14 19:46
睇你都柒下柒下,, 幾時問人買咩火箭好呀 有美制有中國制,買埋大空船啦
memberbilly 發表於 2009-9-14 19:43

the one who is talking bull{banned} is not me^^
IS U
作者: 丘比凸    時間: 2009-9-14 19:53

丫De 發表於 2009-9-14 19:27

又要玩又吾自己做下功課
打2隻字搜尋下研究下分析下都懶
只係識得問問問
仲竟然可以叫其他師兄吾好黎睇
恭喜就問到成為金牌會員

我揀hpi f-10
吾好問我點解
個人喜好
作者: 丫De    時間: 2009-9-14 19:54
so i said if u don't like and u don't believe..
don't come in
~CCXR~ 發表於 2009-9-14 19:36

我唔係話 唔鐘意 只係想知 你抱住個咩心態去出post

入番正題 我見最近 3r部 f1 大熱 而且價錢又合理 我都投 f109
作者: ~CCXR~    時間: 2009-9-14 20:05
is the car gd??
stable??
作者: memberbilly    時間: 2009-9-14 20:10
佢懶到中文都唔打  ,
作者: ~CCXR~    時間: 2009-9-14 20:13
佢懶到中文都唔打  ,
memberbilly 發表於 2009-9-14 20:10

打英文又如何??!!
作者: byron.C    時間: 2009-9-14 20:13
9# ~CCXR~

工房有你!前途無限!你點玩好架車?還是拿來做擺設?
你一直淨係識問問問!有無爬文了解下那款車有咩特別?有無出去睇睇人家架車係點樣?
每架車都有自己的支持者,你係咪邊架多人玩就買邊架?
依度師兄們答完又答,你有無聽?

你開得 POST 我就有權留言!我就是喜歡!
作者: memberbilly    時間: 2009-9-14 20:18
20# byron.C

佢唔係玩車架,佢係問車,
有d 人買左架車就擺係度,好滿足 當玩左
佢就問左,當買左,仲玩埋,最抵係佢
作者: lung1    時間: 2009-9-14 20:26
樓主你不如諗清楚自已想玩咩類型既RC...我見你飛機, 船, 電/油車都問...
呢3架車都有人玩, 你行上網搵下資料先.....睇睇邊架岩自已心水.....
呢三架最平HPI 6XX$, 3RACING 800$, TECH-RACING 8XX .....
作者: ~CCXR~    時間: 2009-9-14 20:47
樓主你不如諗清楚自已想玩咩類型既RC...我見你飛機, 船, 電/油車都問...
呢3架車都有人玩, 你行上網搵下資料先.....睇睇邊架岩自已心水.....
呢三架最平HPI 6XX$, 3RACING 800$, TECH-RACING 8XX .....
lung1 發表於 2009-9-14 20:26

咁我真係海陸空都玩ma........
作者: ~CCXR~    時間: 2009-9-14 20:50
9# ~CCXR~

工房有你!前途無限!你點玩好架車?還是拿來做擺設?
你一直淨係識問問問!有無爬文了解下那款車有咩特別?有無出去睇睇人家架車係點樣?
每架車都有自己的支持者,你係咪邊架多人玩就買邊架?
依 ...
byron.C 發表於 2009-9-14 20:13

我問係因為我買
費時買錯後悔....

知你有$$....
5鐘意就換~

我5同你
我中三炸.....
每日先儲得$20
真係5想買錯
作者: Marco明    時間: 2009-9-14 20:51

丫De 發表於 2009-9-14 19:27

我都好想知..........
其實好多舊post都已經講得好清楚.......
作者: ~CCXR~    時間: 2009-9-14 20:52
TA05 等到11月中就有^^
因為係生日禮物....

但我e家儲到小小
所以想平平地買F1呢玩
作者: batcat    時間: 2009-9-14 20:53
lung1 發表於 14-9-2009 20:26

Agree with you!  最後棧搞到樓主你無人回你嘅post!  三思, 三思
作者: memberbilly    時間: 2009-9-14 20:55
一時話有法拉利,又話好有錢 .........原來吹既
如果一日先儲得$20,比個意見你  ,你儲夠錢先問啦
作者: ~CCXR~    時間: 2009-9-14 21:00
有$係屋企仺
但我5會同屋企拎$$玩RC
作者: byron.C    時間: 2009-9-14 21:14
得個中三讀好 D 書好過啦!
我發覺你中英文理解力差,思考模式混亂!
作者: ~CCXR~    時間: 2009-9-14 21:18
byron.C 發表於 2009-9-14 21:14

係係.....你最勁

=.=凸
作者: AMG    時間: 2009-9-14 21:24
memberbilly 發表於 2009-9-14 20:55

夠竟點解d人成日覺得屋企有米就會大洗? 只可以講~香港好多有錢人好節省~
會好行量夠件物品值唔值!!!
作者: ~CCXR~    時間: 2009-9-14 21:28
夠竟點解d人成日覺得屋企有米就會大洗? 只可以講~香港好多有錢人好節省~
AMG 發表於 2009-9-14 21:24

講得好!!~
5似某D人....
5識英文就話人
英文理解力差
作者: Noir.KAZE    時間: 2009-9-14 21:29
AMG 發表於 2009-9-14 21:24

但係唔該多d用腦,多d自己去搵,多d睇人地既意見
唔好下下都出post問咩好咩好
自己鍾意咩就係咩

冇一部車係十全十美個個讚冇人彈
但係係唔係自己鍾意既先?
究竟你係買自己鍾意定係買一大部分人鍾意既野?

點解要持住"自己係細路"就可以冇自己既主見?
作者: 丫De    時間: 2009-9-14 21:30
我問係因為我買
費時買錯後悔....

知你有$$....
5鐘意就換~

我5同你
我中三炸.....
每日先儲得$20
真係5想買錯
~CCXR~ 發表於 2009-9-14 20:50

不如 等你儲夠左1000先問 我相信會好好多
作者: byron.C    時間: 2009-9-14 21:31
細細個唔聽人講仲要伸中指指人!好得!真係好得!無謂幫人教仔!

勸各位師兄以後不要 re 此君 post!等 D 所謂高手回吧!
作者: batcat    時間: 2009-9-14 21:39
我問係因為我買
費時買錯後悔....

知你有$$....
5鐘意就換~

我5同你
我中三炸.....
每日先儲得$20
真係5想買錯
~CCXR~ 發表於 14-9-2009 20:50

我玩rc 三十年, 仍然努力爬文中.  資料是要下苦功上網搵下,先有價值!  no free lunch!
作者: ~CCXR~    時間: 2009-9-14 21:42
我玩rc 三十年, 仍然努力爬文中.  資料是要下苦功上網搵下,先有價值!  no free lunch!
batcat 發表於 2009-9-14 21:39

O....icic
作者: batcat    時間: 2009-9-14 21:43
有$係屋企仺
但我5會同屋企拎$$玩RC
~CCXR~ 發表於 14-9-2009 21:00

但我欣賞你吳要屋企d钱.  
作者: AMG    時間: 2009-9-14 21:47
但係唔該多d用腦,多d自己去搵,多d睇人地既意見
唔好下下都出post問咩好咩好
自己鍾意咩就係咩

冇一部車係十全十美個個讚冇人彈
但係係唔係自己鍾意既先?
究竟你係買自己鍾意定係買一大部分人鍾意既野?

點 ...
Noir.KAZE 發表於 2009-9-14 21:29

我都好認同~但有時可能覺得各位C兄有更多既意見同更 更新既意見~
因為之前我玩1:18 車果陣都就係咁
e.g. AA GTR R35 KYOSHO GTR R35
用兩架比較
一開始個個支持AA..."買左之後"
到KYOSHO再出時再比較
可惜結果係D人鐘意KYOSHO GTR R35多過AA~
作者: Noir.KAZE    時間: 2009-9-14 21:55
所以要買一樣野就一早睇好哂先
有d咩唔明既,上網一定搵得到
要師兄既意見,唔一定要開post問,爬下文先
搵唔到就一次過將自己target既野拎出黎問

3日唔埋2日就出個"XX vs XX 最後XX"
你唔煩我都覺煩
作者: AMG    時間: 2009-9-14 21:59
41# Noir.KAZE

平心靜氣~平心靜氣~
作者: Noir.KAZE    時間: 2009-9-14 22:02
係玩自己鍾意既野就俾多d主見啦
落去行個圈望下d車,邊部岩眼緣就邊部啦
作者: ~CCXR~    時間: 2009-9-14 22:11
我都5想post....
但呢排5比去kws...
搞到近排D野乜都5g...
作者: Noir.KAZE    時間: 2009-9-14 22:12
咁咪得閒出去睇嚕,你都要出去果邊先買ga啦
作者: herbert1    時間: 2009-9-14 22:13
妖,讀左咁多年書淨係識問問問,連少少分析力都無???

打2隻定自己search,自己分析下邊架好啦

呢度唔係學校,你問就老馮等answer,自己find source自己諗啦

By the way,我choose F109.......
作者: ~CCXR~    時間: 2009-9-14 22:13
就係岩岩開學同前排掟強水
所2 5比
作者: Noir.KAZE    時間: 2009-9-14 22:16
咁你問左都係冇用,上網訂ga je除非
作者: ~CCXR~    時間: 2009-9-14 22:28
可能10月先比去
作者: Noir.KAZE    時間: 2009-9-14 22:36
咪到時先嚕,依家揀定到時都唔一定有貨......
作者: ~CCXR~    時間: 2009-9-14 22:40
咪到時先嚕,依家揀定到時都唔一定有貨......
Noir.KAZE 發表於 2009-9-14 22:36

你都幾好人

係有位*弟5知發咩up瘋.....
f109個頭bumper係咪2008 f1果隻??
作者: lung1    時間: 2009-9-14 22:41
到時先再問啦.....到時可能你個心又飛左第二度.......
下次可能問買邊架坦克好................
作者: memberbilly    時間: 2009-9-14 22:43
細細個唔聽人講仲要伸中指指人!好得!真係好得!無謂幫人教仔!

勸各位師兄以後不要 re 此君 post!等 D 所謂高手回吧!
byron.C 發表於 2009-9-14 21:31

100% agree
作者: ~CCXR~    時間: 2009-9-14 22:43
我肯定我5會玩坦克=.=
作者: Noir.KAZE    時間: 2009-9-14 22:47
上網有圖片可以比較,學下自己要既野自己去搵
作者: KIT25    時間: 2009-9-14 22:48
HPI F-10
作者: memberbilly    時間: 2009-9-14 22:56
妖,讀左咁多年書淨係識問問問,連少少分析力都無???

打2隻定自己search,自己分析下邊架好啦

呢度唔係學校,你問就老馮等answer,自己find source自己諗啦

By the way,我choose F109.......
herbert1 發表於 2009-9-14 22:13

呢d咪叫讀屎片lor           
作者: fat198895    時間: 2009-9-14 23:03
D車出咁快, 到時可能又有部更好~
作者: 阿彥    時間: 2009-9-14 23:17
memberbilly 發表於 2009-9-14 20:55

都唔知想點
我識佢架
佢屋企真係有法拉利架喎
你唔知就唔好亂講啦
有錢既又罵人亂洗錢/吹水話自己好有錢
冇錢既就罵人死窮鬼
咁想點?
有冇錢都罵一餐
作者: ~CCXR~    時間: 2009-9-14 23:18
都唔知想點
我識佢架
佢屋企真係有法拉利架喎
你唔知就唔好亂講啦
有錢既又罵人亂洗錢/吹水話自己好有錢
冇錢既就罵人死窮鬼
咁想點?
有冇錢都罵一餐
阿彥 發表於 2009-9-14 23:17

好似u記果條友
作者: AMG    時間: 2009-9-14 23:21
60# ~CCXR~

咁熟既
作者: alvin155    時間: 2009-9-14 23:25
如果我地用小朋友的想法,就會明白樓主嘅問題,小朋友對任何有興趣D嘢,都會不停問人意見,直到取得認同,就會好開心,但又末必一定會做佢之前問過嘅事,所以我地用對小朋友嘅心態回樓主嘅post咪得lor,你都唔會同個仔好認真咁討論一D無端端想起,又唔関重要嘅事啦,係咪?想答咪答,唔想答咪睇第樣lor,RC-evo咁多嘢睇
作者: ~CCXR~    時間: 2009-9-15 10:00
如果我地用小朋友的想法,就會明白樓主嘅問題,小朋友對任何有興趣D嘢,都會不停問人意見,直到取得認同,就會好開心,但又末必一定會做佢之前問過嘅事,所以我地用對小朋友嘅心態回樓主嘅po ...
alvin155 發表於 2009-9-14 23:25

咪係^^
5鐘2咪睇
作者: kiev    時間: 2009-9-15 11:48
f103rm  $680
servo saver $45
steering rod $40
trf oil damper $120
motor mount $120 up ...
作者: ~CCXR~    時間: 2009-9-15 11:55
f103淨車咁平??
作者: mlee    時間: 2009-9-16 01:49
如果我地用小朋友的想法,就會明白樓主嘅問題,小朋友對任何有興趣D嘢,都會不停問人意見,直到取得認同,就會好開心,但又末必一定會做佢之前問過嘅事,所以我地用對小朋友嘅心態回樓主嘅po ...
alvin155 發表於 2009-9-14 23:25

Good point!  Anyways, I pick HPI F-10 because I have one and I am having tones of  fun with it.
作者: ftbingobingo    時間: 2009-9-16 03:59
教 / 鬧咁耐佢明既話佢就唔會一次又一次開d咁既post..........

樓主, 贈你:

有錢 :你屋企有, 算好彩

識問人意見 : 好聽d就不恥下學, 唔好聽就面皮厚, 時間多

無主見 : 驚買錯? 成世都驚錯你仲點從錯誤中學習, 玩你都驚錯? 第陣時自己俾錢去旅行呀之類係唔係又係網友幫你決定?

願你IQ上升
作者: 一匹狼    時間: 2009-9-16 11:37
教 / 鬧咁耐佢明既話佢就唔會一次又一次開d咁既post..........

樓主, 贈你:

識問人意見 : 好聽d就不恥下學, 唔好聽就面皮厚, 時間多

無主見 : 驚買錯? 成世都驚錯你仲點從錯誤中 ...
ftbingobingo 發表於 2009-9-16 03:59

不恥下問...同埋呢句根本吾O岩用
你攪錯左大家個等級
作者: ftbingobingo    時間: 2009-9-16 12:55
68# 一匹狼

此下不同彼下是也。
此下應作“跪下”的意思, 跟一般”向下級”請教的意思不同。
有錯勿小。
3rock 發表於 2009-9-16 12:46

佢屋企有360CS咁高級, 都咁問車仔野, 有無用錯? 有錯請見諒
作者: 一匹狼    時間: 2009-9-16 14:38
佢屋企有360CS咁高級, 都咁問車仔野, 有無用錯? 有錯請見諒
ftbingobingo 發表於 2009-9-16 12:55

此下不同彼下是也。
此下應作“跪下”的意思, 跟一般”向下級”請教的意思不同。
有錯勿小。
用返呢個解釋就O岩
作者: KYOSH0    時間: 2009-9-16 15:38
F104 pro tamiya
作者: KYOSH0    時間: 2009-9-16 15:40
tamiya more parts
作者: ~CCXR~    時間: 2009-9-16 18:59
tamiya more parts
KYOSH0 發表於 2009-9-16 15:40

out of budget-.-
作者: KYOSH0    時間: 2009-9-16 19:35
save money
play car must be over budget........
just buy for display.......don't run on road
作者: KYOSH0    時間: 2009-9-16 19:38
thing about it
no need buy option.... no need buy tire
作者: ryancmlam    時間: 2009-9-16 23:28
I like this statement
玩都驚錯?
作者: xuzb2000    時間: 2009-9-17 14:33
问那么多,最后还是不买的。
建议你,还是看看资料,好多问题大把C兄已经问过的咯,多看多听之后先是多问。
作者: SPAWN    時間: 2009-9-18 00:10
想玩乜車係唔洗問ga!自己like就得啦!問來都冇意思!
作者: mkevin    時間: 2009-9-18 23:24
75# KYOSH0

Argeed X2
作者: ~CCXR~    時間: 2009-9-18 23:33
75# KYOSH0

Argeed X2
mkevin 發表於 2009-9-18 23:24

i mean no $$ to buy F104
作者: jypepe    時間: 2009-9-18 23:50
i mean no $$ to buy F104
~CCXR~ 發表於 2009-9-18 23:33

咪諗啦
一千蚊, 買得車黎都冇錢換呔
作者: platolau    時間: 2009-9-19 18:37
你 d 野只係吹,唔係買  ,仲吹得好"大" tim
幾時又開番個 f 109 vs  f104
最後的決鬥  post
memberbilly 發表於 2009-9-14 19:22

agree!!!!!!x999999999999999999999999999999999999999999 佢真係常日吹又唔買,仲吹得好大
作者: platolau    時間: 2009-9-19 18:50
byron.C 發表於 2009-9-14 21:14

agree!
作者: platolau    時間: 2009-9-19 18:52
係係.....你最勁

=.=凸
~CCXR~ 發表於 2009-9-14 21:18

you are so rude! you should be polite!
作者: platolau    時間: 2009-9-19 18:55
但我欣賞你吳要屋企d钱.  
batcat 發表於 2009-9-14 21:43

佢唔你唔攞屋企d钱,而係屋企人唔比佢
作者: platolau    時間: 2009-9-19 18:57
41# Noir.KAZE

平心靜氣~平心靜氣~
AMG 發表於 2009-9-14 21:59

is hard to do!
作者: platolau    時間: 2009-9-19 19:00
可能10月先比去
~CCXR~ 發表於 2009-9-14 22:28

你好此去左冇幾耐wor!
作者: platolau    時間: 2009-9-19 19:21
咪係^^
5鐘2咪睇
~CCXR~ 發表於 2009-9-15 10:00

我識你,i know you are rich, i don't care you are child or not, but you must be polite and modest(謙虛)because you are the one who asking people things.明明係你錯,比人話兩句就咁,弟日點出來社會做嘢 唔通你弟日比老板話幾句你就可以向佢舉中指話返佢轉頭啊!你做錯野,比人話兩句咪算lor!可況你係晚蜚,更加要尊重長輩唔應該向人舉中指!!!!!
作者: platolau    時間: 2009-9-19 23:08
the one who is talking bull{banned} is not me^^
IS U
~CCXR~ 發表於 2009-9-14 19:46

i think is u not us
作者: ~CCXR~    時間: 2009-9-20 00:34
stop.....i open this post is for asking...not for arguing
作者: sdan321    時間: 2009-9-30 04:28
[quote]就係岩岩開學同前排掟強水
所2 5比
~CCXR~ 發表於 2009-9-14 22:13

登錄/註冊後可看大圖
[/quot
前排掟強水所2 5比<<<<<<<<<嘩,千金之軀啊,龍體保重呀皇太子
作者: sdan321    時間: 2009-9-30 04:30

樓主, 贈你:

無主見 : 驚買錯? 成世都驚錯你仲點從錯誤中 ...
ftbingobingo 發表於 2009-9-16 03:59

好認同..........玩你都驚錯<<<<<<<le句正爆
作者: sdan321    時間: 2009-9-30 04:32
佢唔你唔攞屋企d钱,而係屋企人唔比佢
platolau 發表於 2009-9-19 18:55

失匙夾萬.......
作者: chiwingedwinlo    時間: 2009-9-30 21:03
F109, $800, OK la!!
作者: victor1997621    時間: 2009-10-14 14:49
小弟未玩過F1

有請 ching^^
thx~
~CCXR~ 發表於 2009-9-14 18:14

If you have $1000, you just save it, until the money is enough to buy the a good kit.
作者: victor1997621    時間: 2009-10-17 16:11
小弟未玩過F1

有請 ching^^
thx~
~CCXR~ 發表於 2009-9-14 18:14

You live in 黄金海岸, right??
作者: GT-Raymond    時間: 2009-10-27 12:31
最後對決! 3Racing F109 vs Tamiya F104(儲下儲下差不多夠買了)
最終決定! Tamiya F104 vs TA05 verII---->邊部作為生日禮物呢?
F104… 橡膠胎與海綿胎的決擇…
TA05 verII…玩終極速度定係做華麗皮帶車飄移王?

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2