RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 今日記jv見都裝修佬師兄部亞蘇士Tc6 tourning car 真係好鬼快 [打印本頁]

作者: donnychan    時間: 2011-2-12 14:45
標題: 今日記jv見都裝修佬師兄部亞蘇士Tc6 tourning car 真係好鬼快

jv又多一部亞蘇士快車啦  有冇師兄玩開亞蘇士起jv架
作者: goodboy    時間: 2011-2-12 15:13

作者: nick7    時間: 2011-2-12 15:26
有幾快@@?幾秒一個圈?
作者: goodboy    時間: 2011-2-12 16:29
13秒2     good
作者: chacha    時間: 2011-2-12 16:37
亞蘇士 什麽車種? RC10, 12仔, SC10?
有冇相?
作者: ap    時間: 2011-2-12 17:26
佢玩乜車都快架啦~
作者: 1524    時間: 2011-2-12 18:52
亞蘇士 什麽車種? RC10, 12仔, SC10?
有冇相?
chacha 發表於 2011-2-12 16:37

係lor...最重要o個樣無講.
作者: donnychan    時間: 2011-2-12 20:03
裝修佬師兄揸tc6 touring car.  最快圈速每圈12秒4至13秒2
作者: donnychan    時間: 2011-2-12 20:08
標題: RE: 今日記jv見都裝修佬師兄部亞蘇士Tc6 tourning car真係好鬼快
回復 7# 1524
作者: donnychan    時間: 2011-2-12 20:13
真係好希望有高手可以同佢同埸比較就精釆啦
作者: sleepyleung    時間: 2011-2-12 20:27
真係好希望有高手可以同佢同埸比較就精釆啦
donnychan 發表於 2011-2-12 20:13

c兄,邊間買亞蘇士係最平嫁
作者: donnychan    時間: 2011-2-12 20:42
你問裝修佬師兄啦.  22樓應該最多貨.  我估
作者: goodboy    時間: 2011-2-12 20:47

裝修佬以前部hpi做到12秒8,新呔的時候,舊呔做13秒5,.今天第一天試車用舊呔就做13秒5,很快就破舊記錄,
作者: lionpp    時間: 2011-2-12 20:47
c兄,邊間買亞蘇士係最平嫁
sleepyleung 發表於 2011-2-12 20:27

你都快D買TC6啦,架野真係好正呀
作者: arbee    時間: 2011-2-12 20:52
12秒。用幾t motor?真係好快.如果係真
作者: donnychan    時間: 2011-2-12 21:12
4.5turn 麼打. 聽佢講
作者: alex2k2    時間: 2011-2-12 21:41

裝修佬 新戰車TC6 在JV on 11/02/2011

試車片段絕密曝光 http://www.youtube.com/watch?v=tjGMJ5F9cNQ
作者: IBM    時間: 2011-2-12 21:47
你問裝修佬師兄啦.  22樓應該最多貨.  我估
donnychan 發表於 2011-2-12 20:42

22/F ?   咁佢地多唔多 TC6 的零件 ? 如果有 parts 賣的話, 呢架車真係可以考慮下
作者: arbee    時間: 2011-2-12 21:52
Ching.片中行緊14秒,真係去到12秒?
作者: goodboy    時間: 2011-2-12 22:07

作者: alex2k2    時間: 2011-2-12 23:37
星期五 他的電變更新了系統,設定還在修正中,加上當日早上還落完雨,塊地好滑,如果車輛行出跑道(綠色地區),更會很容易打滑撞向牆,小弟都當日都放慢來跑,更何況係一架新車"TC6", 所以裝修佬當日所做出的時間不可作準,但已經非常快!
作者: X2CR    時間: 2011-2-13 01:54
裝修佬快我都知,不過吾好吹到咁大11s8,正常新舊呔差0.3s,如果keep到13s中至尾已經極到++快。
作者: arbee    時間: 2011-2-13 08:48
如做到12秒,真係想見識下
作者: tekin708    時間: 2011-2-13 09:23
真係想見識下 x 2
如做到12秒,真係想見識下
arbee 發表於 2011-2-13 08:48

作者: tekin708    時間: 2011-2-13 09:24
i may be 15-16 sec per lap...
作者: X2CR    時間: 2011-2-13 13:41

片中Ching約14s,要做12s可能要用海綿呔
http://www.youtube.com/watch?v=_rlzEClJJMM
作者: arbee    時間: 2011-2-13 19:11
回復 26# X2CR

Who is it?
作者: sing.kh8212    時間: 2011-2-13 20:00
睇來睇去。都係直路快 ....12秒真係想見識下 x 2
作者: mk2    時間: 2011-2-13 20:06
12秒幾快到影唔到啦!
作者: donnychan    時間: 2011-2-13 20:18
裝修佬歡迎各界車手同埸比較架。 佢個人好nice.
作者: chacha    時間: 2011-2-14 07:39
邊間買亞蘇士係最平嫁?
哪裡 是 22/F?
請 PM.
謝謝
作者: MATHEWCAT    時間: 2011-2-14 10:26
裝修佬自己計過走16妙邊有這麼快
是不是你們計錯呀
作者: tekin708    時間: 2011-2-14 11:18
agree x 2, 12 sec is fast in JV.
裝修佬自己計過走16妙邊有這麼快
是不是你們計錯呀
MATHEWCAT 發表於 2011-2-14 10:26

作者: hele    時間: 2011-2-14 11:31
15sec/lap is very fast at JV.
作者: arbee    時間: 2011-2-14 17:54
JV 走14s大有人左but唔多lor.我未且個有人走13s lor.唔係想人比較
作者: ACDC    時間: 2011-2-14 23:54
                                                                      12 秒 !? (高音)
作者: X2CR    時間: 2011-2-15 02:55
回復 30# donnychan

其實不是挑機,只希望大家有個目標時間,set得太高無可能達到就無意思,個人覺得高高手可keep到13s半。
作者: LeoChan    時間: 2011-2-15 03:39

He run 4 mins only !
作者: ACDC    時間: 2011-2-15 09:24
run 3 mins i do 11sec ?
作者: cx888    時間: 2011-2-15 09:45
if run 2 mins can do 10sec ?
作者: sleepyleung    時間: 2011-2-15 10:27
今個星期五兩大JV【三古乃】高手,日本成同吹水傑要超越12秒,【打倒裝收老12秒】
作者: speedo    時間: 2011-2-15 11:10
回復 13# goodboy

would like to know which HPI model he was using? I have a HPI pro3. Thks.
作者: speedo    時間: 2011-2-15 11:13
Referring to the previous post message "裝修佬以前部hpi做到12秒8,新呔的時候,舊呔做13秒5,.今天第一天試車用舊呔就做13秒5,很快就破舊記錄,", I have the above question about the HPI model. thks.
作者: Marco明    時間: 2011-2-15 11:18
Referring to the previous post message "裝修佬以前部hpi做到12秒8,新呔的時候,舊呔做13秒5,.今天第一天試 ...
speedo 發表於 2011-2-15 11:13

唔係hpi.....係hotbodies cyclone tc
作者: ap    時間: 2011-2-15 11:19
Referring to the previous post message "裝修佬以前部hpi做到12秒8,新呔的時候,舊呔做13秒5,.今天第一天試 ...
speedo 發表於 2011-2-15 11:13

HB cyclone
作者: 暴風超音    時間: 2011-2-15 11:37
回復  X2CR

Who is it?
arbee 發表於 2011-2-13 19:11

條片我既,你問佢?可能係佢本人啦 XD
作者: donnychan    時間: 2011-2-15 11:49
吹水傑條流羅走17秒一圈就可以    日本城同主埸梁哥 装修佬師兄絕對可以稱霸jv
作者: bb149    時間: 2011-2-18 16:32
吹水傑條流羅走17秒一圈就可以    日本城同主埸梁哥 装修佬師兄絕對可以稱霸jv
donnychan 發表於 2011-2-15 11:49

咁富哥呢?
作者: singlau714    時間: 2011-2-18 17:34
AMB opened up at JV??? Or u guys just blowing water to yrself????
?!? wondering ?!?
作者: tekin708    時間: 2011-2-18 18:07
I will use alex sensor in JV on next monday.
作者: IBM    時間: 2011-2-18 18:15
回復 50# tekin708

I will use my eye-sensor  
作者: tekin708    時間: 2011-2-19 09:24
do you go to JV on monday??

回復  tekin708

I will use my eye-sensor
IBM 發表於 2011-2-18 18:15

作者: Marco明    時間: 2011-2-19 09:28
咁富哥呢?
bb149 發表於 2011-2-18 16:32

富哥無玩咁快摩打....所以比較唔到.......但手車真係一流
作者: cedricho    時間: 2011-2-19 09:32
之前有條友話用lunch box要破紀錄wor...........
又無左影........
作者: IBM    時間: 2011-2-19 11:05
do you go to JV on monday??
tekin708 發表於 2011-2-19 09:24

緊係去啦, 會帶 T3 / 5.5 T , 希望唔會12 秒撞場  

話時話如果係 JV SET 到套 SENSOR 咁就真係幾好玩
作者: tekin708    時間: 2011-2-19 18:14
See you on monday, 到時一齊研究下套alex sensor. 其實我以前都有用,當然最好用AMB,但係JV只可以用alex sensor.
緊係去啦, 會帶 T3 / 5.5 T , 希望唔會12 秒撞場  

話時話如果係 JV SET 到套 SENSOR 咁就真係幾 ...
IBM 發表於 2011-2-19 11:05

作者: IBM    時間: 2011-2-19 22:48
好, 到時又可以學下野

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2