RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: FF choices [打印本頁]

作者: kelvinayhh    時間: 2013-7-3 22:06
標題: FF choices

揀邊架??
Seprent S411 FF
Top Sabre FD2
Sakura FF
Tamiya FF03/Pro/R
VBC FF12
Huge FF12

作者: samuel20461    時間: 2013-7-3 23:12
VBC or Huge.
作者: smallwhite1234    時間: 2013-7-4 00:45
FF12
作者: tb03    時間: 2013-7-4 10:28
top FD2襟玩,亦都好快,好好灣
作者: Tam    時間: 2013-7-4 18:28
Ff12 現時應是最好
作者: whatafather    時間: 2013-7-4 18:35
玩一陣就會悶,除非有一班朋友常常同你玩

車埸始終4wd 快車主導
作者: kelvinayhh    時間: 2013-7-4 19:33
whatafather 發表於 2013-7-4 18:35
玩一陣就會悶,除非有一班朋友常常同你玩

車埸始終4wd 快車主導

我班fd全部都玩ff03,但有個fd話ff03冇戰鬥力

作者: whatafather    時間: 2013-7-4 23:46
有班friend 一齊玩FF,仲要同一型號,真幸福

我玩開ff12,佢除咗轉向servo 座有時會走位之外,舊電放置都有少少怪異,個正極坑會響上瓜柴板嘅一方,負極又響另一方,有時真係好難插

戰鬥力我唔知有無,因為一個人玩,又要常常讓路畀快車過頭,玩玩o下,已埋放埋一邊,現只玩8仔GT,10 仔快車同水車
作者: 威威    時間: 2013-7-4 23:46
kelvinayhh 發表於 2013-7-4 19:33

師兄你朋友講得冇錯FF03戰鬥力不足。我建議VBC FF12 /HUGE FF12戰鬥力強,皮帶順暢寧靜,馬蹄膠算襟。

作者: kelvinayhh    時間: 2013-7-5 01:32
sakura ff又如何??
作者: kelvinayhh    時間: 2013-7-5 01:33
411ff又好唔好?
作者: ballhk58    時間: 2013-7-5 12:49

申報左先...我架係FF12,可能好多人會覺得行皮帶起圍會慢,但我又唔係咁覺,而且威威師兄講得啱,馬蹄膠耐用,皮帶暢順同靜,重有一個我比較喜歡既就係行皮帶就算入左硬物都唔會掃齒只係會影響暢順,所以最好玩完一排電就檢查皮帶,行皮帶係尾段速度我覺得比較有利
作者: tsfai    時間: 2013-7-5 13:08
kelvinayhh 發表於 2013-7-4 19:33

Ching,
I just start to play ff03 and find it very fun(not fast) to play.
When usually your ff03 freinds play, I have so many questions to ask. Thanks.
作者: Noir.KAZE    時間: 2013-7-5 14:00
威威 發表於 2013-7-4 23:46
師兄你朋友講得冇錯FF03戰鬥力不足。我建議VBC FF12 /HUGE FF12戰鬥力強,皮帶順暢寧靜,馬蹄膠算襟。
...

有得買要VBC ver.
套黑膠堅堅堅堅係唔得
成套換都成2百蚊左右

vbc隻灰膠係真係耐操d
起碼可以玩一排先再決定換唔換孖星混碳膠

作者: albertau2011    時間: 2013-7-5 20:07
FF03 EVO
http://www.tamiya.com/trf/images/rcnew/201308.pdf
作者: kelvinayhh    時間: 2013-7-28 15:20
tsfai 發表於 2013-7-5 13:08
Ching,
I just start to play ff03 and find it very fun(not fast) to play.
When usually your ff03 fre ...

ching唔記得答你tim =3=我地逢星期日下午玩

作者: tsfai    時間: 2013-7-29 12:43
Tks. Hope to play with you guys soon.

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2