RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 21級Buggy engine求意見 [打印本頁]

作者: ivenlo369    時間: 2014-3-22 10:43
標題: 21級Buggy engine求意見
最近玩開電8Buggy,有意出多部油車。
市場選擇多!不知如何決擇?求其買1-2K既玩住先,定一次過就買部3K up勁D呢?
我知尼個問題比較個人,但身邊又無乜人玩油車喎。所以都係希望各師兄比比意見!謝謝!
作者: valklai    時間: 2014-3-22 11:16
個人意見, 如果毫無玩引擎經驗, 買副平偈黎試下先+玩住先!!
搞掂先用貴野!!
作者: ate    時間: 2014-3-22 11:35
個人意見,手拉nova 連pipe 都係千多元,幾抵玩
作者: RCandylau    時間: 2014-3-22 12:21
個人意見,如打算長玩,不要玩手拉,手拉拉到傻,拉到無引就無意欲玩落去,買撻箱啦!
作者: ivenlo369    時間: 2014-3-22 12:28
謝謝,各師兄!
作者: asaka    時間: 2014-3-22 12:38
Buy second hand with test
作者: jun9999    時間: 2014-3-22 12:43
買部入門試試先
作者: ivan6623    時間: 2014-3-22 14:45
身邊無朋友玩,建議買部手拉Ready set玩先, 油車有好多set引擎技巧都有排學,玩熟左先買撻箱換引擎都未遲.
作者: Reynold    時間: 2014-3-22 21:31
我部
作者: Reynold    時間: 2014-3-22 21:35
我部T8都系用nova手拉機,唔錯架。
作者: ThomasZ    時間: 2014-3-30 21:42
個人意見, 新手勿買撻箱, 撻到個撻箱個膠輪甩哂皮都未撻著。
新手玩京商DBX平靚正, 手拉易著又易SET
作者: ikesan    時間: 2014-3-30 23:40
個人意見,手拉又好撻箱又好!如楼主係Engine零経験的話、建議去d多人玩油車既地方玩(星期日的月野倉係吾錯既選擇。但会有d嘈)。開句声多数Ching都好願意幇手同比意見!偈方面買部平平地千令蚊(連pipe )巳OK。Engine set得好的話、油Buggy係好好玩的。
作者: ckcgary    時間: 2014-3-31 00:29
其實要撻唔著,手拉又好.....撻箱又好.....要唔著就乜都唔著,唔會話邊隻會易著啲,用撻箱就慳力啲,但拎多個撻箱出去都咪話唔重.......而手拉勝在輕便.......各有各好啦........
作者: ivenlo369    時間: 2014-3-31 11:53
非常多謝各師兄意見!
作者: iouand    時間: 2014-3-31 18:55
ivenlo369 發表於 2014-3-31 11:53
非常多謝各師兄意見!

咁ching你諗到買乜未?講黎分享下

作者: fr888    時間: 2014-4-1 00:16
如果入倉玩不如入副 TOP (by Nova) engine!
作者: ivenlo369    時間: 2014-4-1 10:06
Top engine over budget.
作者: ivenlo369    時間: 2014-4-1 10:09
NOVAROSSI Off Road 3.5cc .21 4P Pull Start Off road Engine   
作者: ivenlo369    時間: 2014-4-1 10:09
平平地玩住先!
作者: iouand    時間: 2014-4-1 22:40
放狗ok啦

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2