RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: SEVRO發出怪聲! [打印本頁]

作者: kaiweng    時間: 2014-3-31 16:50
標題: SEVRO發出怪聲!
本人用4PLS,SEVRO係S9551,之前支控SET了HIGH MODE,跟住個SEVRO轉左右時便有DEDE聲,轉盡時更不停叫,用番普通MODE都係甘,請問個SEVRO是不是壞了?有得救嗎?
作者: sfdo    時間: 2014-4-1 19:57
可先拆走 servo 推桿,試試轉向杯順唔順先。
轉盡時不停叫,應該係 end point adjust 過大,要教細D。

作者: kaiweng    時間: 2014-4-2 02:10
set左個end point adjust 轉盡冇叫了,轉向杯都順,但左右轉時都有DE DE聲,請問是不是個SEVRO有問題?
作者: davidliu    時間: 2014-4-8 07:43
我個三和sevro都係咁,唔知咩事!
作者: junlo8469    時間: 2014-5-22 18:58
顶顶顶

作者: 高人    時間: 2014-5-23 13:58
基本上Sevro 受力時就會 Dee Dee 響,你試左唔連車,單 Sevro 如果無事都正常,你放架車落地,呔有阻力都會響,或可換些大扭力既 Sevro 都會好D。
其實 9551 用在房車上應該好足夠。
另外上 Sevro 碟粒螺絲太長都會架。

作者: kaiweng    時間: 2014-5-29 02:16
THX!!!!!!!!!!!!

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2