RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 換唔換車好!! [打印本頁]

作者: ziv500    時間: 2015-1-11 12:49
標題: 換唔換車好!!
各位C兄, 小弟玩緊TT01 AND TT02, 見到人地啲車用碳纖板,同金屬件好靚!!
我又想換, 咁我問番宜家架車D OP件好,定換過架車好!!
有冇C兄可以俾下意見!!

作者: 50270898    時間: 2015-1-11 13:04
換車啦
作者: ziv500    時間: 2015-1-11 13:19
50270898 發表於 2015-1-11 13:04
換車啦

換咩車呢?

作者: 50270898    時間: 2015-1-11 13:33
ziv500 發表於 2015-1-11 13:19
換咩車呢?

如果你喺街free run就無謂買
入track玩就睇多幾個師兄人地玩咩車
呢度係討論區 很多軟廣告
作者: ziv500    時間: 2015-1-11 13:48
50270898 發表於 2015-1-11 13:33
如果你喺街free run就無謂買
入track玩就睇多幾個師兄人地玩咩車
呢度係討論區 很多軟廣告 ...

我其實多數都係同幾個朋友係籃球場放多,諗住試下手感先!!
唔敢落場住,撞到人地D車就唔好啦!!
不過我都想玩好D, 因為都想落場玩!!

作者: HeiChung    時間: 2015-1-11 13:52
有錢緊係換車拉,唔夠錢既可以慢慢買件升上去
作者: ziv500    時間: 2015-1-11 13:53
HeiChung 發表於 2015-1-11 13:52
有錢緊係換車拉,唔夠錢既可以慢慢買件升上去

我諗住2000-3000到(唔計電子野)
作者: HeiChung    時間: 2015-1-11 14:27
ziv500 發表於 2015-1-11 13:53
我諗住2000-3000到(唔計電子野)

咁你就可以有好多選擇

作者: ivan仔    時間: 2015-1-11 14:34
出面有 TRF419 $2988
作者: ziv500    時間: 2015-1-11 14:38
小弟係新手,其實唔同型號大致上係咪都冇咩分別?
有咩要留意?
作者: 50270898    時間: 2015-1-11 17:58
如果新手419啦 零件供應算幾好
作者: andyleung_2003    時間: 2015-1-11 18:57

師兄,快換車,TT01 或TT02 改op 真係唔值,因為車計設唔好,你用換op既錢都夠你買加TRF 419 或Xray T4'15, 性能點換都唔到TRF 419 或Xray T4'15, 你可以考慮下TRF 419 或Xray T4'15,格價兩者差不多
你籃球場放冇咩技術可以學到
你落到場撞車真係大家到預左,但唔好太離鋪

作者: kiev    時間: 2015-1-11 21:04
買多部 4乜9 ....
作者: Salviour94    時間: 2015-1-11 23:58
孖星D件出哂名易爛
而XRAY D件比較硬淨好多 比較合適
作者: yakuza    時間: 2015-1-12 10:13
Dont waste that sort of pennies, no matter how much u spend on your TTs, at the end of day, still a TT. try to get something top of the range and avoid on going spending for any bloody modification. This way you will save heaps of $$ and guarantee you have good performance car.  
作者: carson6099    時間: 2015-1-12 15:59
用 xray la, d 件冇咁易爛
作者: carson6099    時間: 2015-1-12 16:01
孖星419轉款係好快
作者: iam5qg    時間: 2015-2-23 14:12
我見意慢慢改上去,咁你先可以知道改左乜之後會有乜唔同,當你改好晒成部車,你手車已經好好!到時先搵過部正野玩,咁樣玩先有樂趣,車幾好都冇用,手車要好先係重點!
作者: alexchan468    時間: 2015-2-23 14:27
RGT R2 ...  around $1,400 (maybe cheaper) ... could share some parts of T4
作者: albertau2011    時間: 2015-2-23 15:07
VBC 07 連120A ecu $2888
作者: carson6099    時間: 2015-2-23 16:02
vbc d07 個價真係好抵,唔係亂撞都好耐用, parts 供應充足,有問題一定識答你
作者: 烈火2010    時間: 2015-2-23 21:29
如果車子本身條件不好,而不斷加料改上去,只是浪廢金錢及時間,這只會令新手摸不著頭腦在不斷兜圈子而難以進步。這是我的初玩車的痛苦經歷。之後轉了比較性能好的中級車子之後,才享受到玩車的樂趣,回望真是兜了一個大圈子。其實只要車子本身性能好行走平穩,才會容易學習及進步啊!
作者: 啊甘    時間: 2015-2-24 07:53
419真係走灣  好很入 又令活  (之前T4   )未試真係唔信
作者: gtimax    時間: 2015-2-24 09:03
現在國產車價錢實在便宜得可愛, 而且品質也不差, 頂級設計,非常抵玩, 不是平價塑膠車可以相比
作者: cc4321    時間: 2015-2-24 09:26
有錢同真心玩當然換車好,TT用幾多錢換OP都唔及得上T4呢類車,平可以買部港產車,貴可以揀T4
作者: 1312    時間: 2015-2-24 17:54
如果走藍球場就走TT 01 就夠了
換電變、摩打就得

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2