RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 新手現 MST FXX-D S 2WD FR [打印本頁]

作者: cylpeter71    時間: 2015-3-7 22:48
標題: 新手現 MST FXX-D S 2WD FR

新手玩MST FXX-D S 2WD FR 是否適合,有什麽option是一定要安装的,兩驅飄移會不會比四驅難?會不會很難set的呢?

作者: albert0329    時間: 2015-3-8 13:58
易砌易玩,易set。正宜家跟Servo有特價Tim。RC媽

作者: cylpeter71    時間: 2015-3-8 19:15
Thanks your recommendation
作者: hotdog123    時間: 2015-3-11 03:12
FXX―D好玩呀!我自己玩左幾次後放左架FXX-D轉手入架FXX VIP,計過條數如果升級架FXX-D,升級既錢仲貴過我買架FXX VIP。
作者: JKC710    時間: 2015-3-12 16:27
我都係玩FXX-DS, 易砌易SET易玩.

作者: cylpeter71    時間: 2015-3-13 13:35
師兄通常你去邊度玩車?有機會大家一起玩
作者: JKC710    時間: 2015-3-13 13:49
去佐敦DRIFT POWER車場, 屋企附近無腳
作者: hotdog123    時間: 2015-3-13 23:08
me too,我都係新手一名
作者: cylpeter71    時間: 2015-3-13 23:31
聽了大家意見之後,我剛剛買了FXX-DS,但什麼R的摩打及電变適合。我本人有Hobbywing 的120A, 90A, 60A 及 Reventon pro 電變,Thank you

作者: albert0329    時間: 2015-3-14 08:50
cylpeter71 發表於 2015-3-13 23:31
聽了大家意見之後,我剛剛買了FXX-DS,但什麼R的摩打及電变適合。我本人有Hobbywing 的120A, 90A, 60A 及 R ...

小弟建議用10.5-13.5T摩打。唔知C hing 有冇買配重尾擾流?冇嘅上佐敦買,因為尾部要配重玩。

作者: cylpeter71    時間: 2015-3-14 09:29
Thank you
作者: Himleung0903    時間: 2015-3-14 10:15
我都是新手一名

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2