RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 請問大家,用咩袋裝F450 or 其他4軸機?? [打印本頁]

作者: steveppc    時間: 2015-6-21 12:54
標題: 請問大家,用咩袋裝F450 or 其他4軸機??
如題
作者: solaris8x86    時間: 2015-6-21 17:28
仲用袋...... N軸機嘢若果自己無車運載,最好用箱,因為飛機嘢有唔少零件外露,萭一撞親唔知,下次飛時可以好大鑊。
作者: cs1    時間: 2015-6-21 19:27

我都有架 DJI F450  用 OPTO 30A 電變 及新換 DJI 2312  940KV 新摩打 , 用格氏 11.1V 3S 4000MAH 30C .

用 9450 硬身 DJI 白自鎖槳 , 只飛行 4-5 分鐘就到低電壓 3.8V , 10分中都飛不到 .
作者: steveppc    時間: 2015-6-21 20:13
solaris8x86 發表於 2015-6-21 17:28
仲用袋...... N軸機嘢若果自己無車運載,最好用箱,因為飛機嘢有唔少零件外露,萭一撞親唔知,下次飛時可 ...

哈哈,即係放車尾箱
作者: Visitor001    時間: 2015-6-22 02:03
去淘淘 search 航空箱厂家定做,

QAV 250 铝合金箱都只系要 ¥300

作者: tough-gate    時間: 2015-6-26 04:43
Visitor001 發表於 2015-6-22 02:03
去淘淘 search 航空箱厂家定做,

QAV 250 铝合金箱都只系要 ¥300

訂造個箱 唔難
但訂造 防震海绵 又要跟到部450 SIZE都有D難

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2