RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 勁改京商GT2e TYRE R [打印本頁]

作者: rave1010hk    時間: 2016-1-25 14:07
標題: 勁改京商GT2e TYRE R

又有新搞作,剛剛幫車友勁改一架京商GT2e TYRE R全車OP,換上246的7075底板,7075前後油壓架,及轉向保護器板,前後OP油壓及彈簧,金屬C座、轉向杯及後輪座,AM有蓋鎖輪螺母,全車鈦螺絲,及前後CVD,而最大改装是左右重量平均的碳纖電池架。因为摩打未到貨,VORTEX R8.1電變未可以装上

作者: DLLL    時間: 2016-1-25 14:27
very good
作者: rold    時間: 2016-1-26 01:39
goods
作者: Marksman    時間: 2016-1-27 11:31
架車右邊咪重過左邊囉?
作者: rave1010hk    時間: 2016-1-27 20:00
Marksman 發表於 2016-1-27 11:31
架車右邊咪重過左邊囉?

如果唔改,左邊重過右邊更多,令至左邊底板嚴重磨損,現在只要在右邊蹬番重50g就平均。

作者: jetrocky528    時間: 2016-2-1 04:47
Very nice.  What motor will be install?
作者: Marksman    時間: 2016-2-2 12:03
rave1010hk 發表於 2016-1-27 20:00
如果唔改,左邊重過右邊更多,令至左邊底板嚴重磨損,現在只要在右邊蹬番重50g就平均。

...

現在右邊有摩打和舵機,左邊只有電變,這電變還要比摩打和舵機重50g?

還是我理解錯了?

作者: rave1010hk    時間: 2016-2-3 21:00
Marksman 發表於 2016-2-2 12:03
現在右邊有摩打和舵機,左邊只有電變,這電變還要比摩打和舵機重50g?

還是我理解錯了?

你理解錯了!

邊有電變、電池、接收及一塊50g銅板,而右邊有電池摩打和舵機

作者: wingkuen    時間: 2016-2-3 22:09
師兄,可以分享setup sheet 嘛
作者: rave1010hk    時間: 2016-2-4 01:00
wingkuen 發表於 2016-2-3 22:09
師兄,可以分享setup sheet 嘛

講真,依家京商原裝車要好跑,起碼花多成2千几蚊買OP件,唔係好值囉!
setup
前後避震 900油,

差速 300.000、中差速 300.000差速50.000

前束角 -1、後束角 +2

前camber 1.5、後camber 3,

作者: wingkuen    時間: 2016-2-4 02:40
唔該曬師兄,op 件都寄緊翻泥。希望可以改到啱跑啦
作者: Marksman    時間: 2016-2-5 23:18
rave1010hk 發表於 2016-2-3 21:00
你理解錯了!

左邊有電變、電池、接收及一塊50g銅板,而右邊有電池、摩打和舵機。

明白, 原來加了50g 銅板凳平衡

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2