RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 玩touring用甚麼度數車呔 [打印本頁]

作者: RCTOURING    時間: 2017-4-19 21:56
標題: 玩touring用甚麼度數車呔
JV 車場
玩touring 用甚麼度數車呔、甚麼品牌?
昨天、今天天氣都晴天為例。
謝謝各位師兄教路

作者: vincenthk052005    時間: 2017-4-19 22:41
用36-40都得
作者: Tam    時間: 2017-4-20 13:30
24-25度時有太陽可以用40度無太陽可以用36度, 27-28度時無太陽都可能over heat.  要看你玩幾turn 麼打。 出來玩車最好36度 和 40度都有。無好省一百幾十, 玩得開心才是最重要
作者: itsandrew    時間: 2017-4-20 14:37
唔怪得等用28R 成日打滑。
作者: AnsonHo    時間: 2017-4-20 18:45
itsandrew 發表於 2017-4-20 14:37

你條呔冇容咩?;p
作者: itsandrew    時間: 2017-4-20 21:44
用有刷電變,17 turn 摩打,四驅。車以經唔快,full 雞行直線都好似飄來飄去唔咬地,行左一圈已經唔想行。
作者: chacha    時間: 2017-4-20 22:18
itsandrew 發表於 2017-4-20 14:37

28r 留返得返氣溫10幾度先用

作者: AnsonHo    時間: 2017-4-20 23:31
itsandrew 發表於 2017-4-20 21:44
用有刷電變,17 turn 摩打,四驅。車以經唔快,full 雞行直線都好似飄來飄去唔咬地,行左一圈已經唔想行。 ...

應該唔關條呔既度數,28r行呢啲天氣應該都就融,應該係你條呔太舊
作者: vincenthk052005    時間: 2017-4-20 23:32
itsandrew 發表於 2017-4-20 21:44
用有刷電變,17 turn 摩打,四驅。車以經唔快,full 雞行直線都好似飄來飄去唔咬地,行左一圈已經唔想行。 ...

咁唔關肽事,你咩車?
作者: itsandrew    時間: 2017-4-21 21:18
Asso apex

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2