RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 大家的RC - 與 3RACING 琪哥對話 [打印本頁]

作者: 比利羊    時間: 2017-6-27 01:53
標題: 大家的RC - 與 3RACING 琪哥對話
大家的RC - 與 3RACING 琪哥對話
https://www.youtube.com/watch?v=2V9nbhuDD5M

作者: tc3driver    時間: 2017-6-30 08:00
3racing可否放棄sakura這個日本化的名?因若再有反日情緒可能有負面影響
作者: Tam    時間: 2017-6-30 08:31
tc3driver 發表於 2017-6-30 08:00
3racing可否放棄sakura這個日本化的名?因若再有反日情緒可能有負面影響

那改梅花, 在國內可能爆賣
作者: yatfan    時間: 2017-6-30 09:30
或者菊花,仲爆
作者: Winkellun    時間: 2017-6-30 21:57
yatfan 發表於 2017-6-30 09:30
或者菊花,仲爆

哇!如果改名菊花咪要搵菊花全同埋菊花明做代言人?咁一樣入唔到國內市場喎

作者: duncan520    時間: 2017-6-30 22:50
Tam 發表於 2017-6-30 08:31
那改梅花, 在國內可能爆賣

梅花台灣喎呀Ching...咪玩啦
作者: tc3driver    時間: 2017-7-1 08:45

其實3racing在國內已很普及,多數入門者都是買櫻花XI sport, 因大家都認識到3racing是香港品牌,品質較好,性價比高, 但如果3racing沒有日資背景,又何需改個日本化的車名?
作者: bctower    時間: 2017-7-6 10:54

十分支持 3 racing 的創意。
作者: bctower    時間: 2017-7-6 17:37

但d料就有待改善。
作者: AMAT    時間: 2017-7-18 22:03
香港N咁多嘢用日本用字唔講,宜家仲係到講架車,出咗咁多年,反乜鬼啦。唔玩就唔玩,反唔反嚟係多餘。
作者: 推車    時間: 2017-7-21 14:13
唔好太在意啦, 如果韓流再早多10年興起既話, 今日可能就係叫 kimchi XI ,Kimchi XI Sport, Kimchi ZERO S,泡菜FF2015......

作者: 1BM    時間: 2017-10-16 22:25
不如問下3RACING 琪哥會否出12仔
作者: hing830    時間: 2017-10-17 10:11
琪哥何解你不岀12仔?M車?新F1?選擇多了,品牌又可上多幾層樓,支持你,加油
作者: asdf    時間: 2017-10-17 19:26
3-racing 平靚正

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2