RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: Tamiya TB EVO 7 [打印本頁]

作者: sean2013    時間: 2017-7-24 16:29
標題: Tamiya TB EVO 7
Tamiya TB EVO 7 touring car chassis kit!

作者: pazuwk    時間: 2017-7-24 17:14
硬係覺得個servo 會唔夠位....
不過我都想問 toruing用狗骨好定用皮帶...
作者: nickchantiger    時間: 2017-7-24 19:21
Ching 幾時有得買
作者: tamiyafan    時間: 2017-7-24 20:29
冇二樓板???
作者: jago375    時間: 2017-7-24 20:49
波箱蓋唔太開胃

作者: jago375    時間: 2017-7-24 20:51
睇到爛乜,唔使買錯嘢

作者: pazuwk    時間: 2017-7-24 21:07
tamiyafan 發表於 2017-7-24 20:29
冇二樓板???

有係狗骨下面...唔知咁算唔算係呢....

作者: Tam    時間: 2017-7-24 21:41
唔解決齒輪耐用性問題, TB evo 10 都無用, 現在d 摩打power 大好多, 玩13.5T 都唔得。 可能只玩13.5t na 或17.5t turbo
作者: brianych    時間: 2017-7-24 22:40
Tam 發表於 2017-7-24 21:41
唔解決齒輪耐用性問題, TB evo 10 都無用, 現在d 摩打power 大好多, 玩13.5T 都唔得。 可能只玩13.5t na ...

啲師兄話用返金屬波箱會好啲,今次又唔會有中間大减嗰兩粒 20T齒。如果跟嚟已經係金屬齒就 very good la
作者: asaka    時間: 2017-7-24 22:51
is it a good idea to apply 1/8 GTmodel design?
作者: sean2013    時間: 2017-7-26 14:02
Tam 發表於 2017-7-24 21:41
唔解決齒輪耐用性問題, TB evo 10 都無用, 現在d 摩打power 大好多, 玩13.5T 都唔得。 可能只玩13.5t na ...

是....旱前某店有出鋼齒輪

作者: rcson    時間: 2017-7-26 22:44
鋼齒咁重要,就算田宮唔出,理應都有大把副廠爭住出,而且tb evo都算熱門車種,但睇返過往經驗,點解好似無乜副廠出鋼齒?
作者: rcson    時間: 2017-7-26 22:46
睇返塊底板偷輕左咁多,有咁多洞,會唔會令到電子野癡唔實?
作者: Hpibbq    時間: 2017-7-27 19:21
好車
作者: Tam    時間: 2017-7-28 22:50
rcson 發表於 2017-7-26 22:44
鋼齒咁重要,就算田宮唔出,理應都有大把副廠爭住出,而且tb evo都算熱門車種,但睇返過往經驗,點解好似無 ...

鋼齒會太重, 會減弱了架車的加減速和彎路性能, 其實只換細傘齒為7075 加硬, 大傘用好些的膠料就ok.  但沒廠出
作者: KYOSH0    時間: 2017-7-28 22:58
期待GPM 出補強parts

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2