RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: Kyosho Circuit 20 [打印本頁]

作者: LouisOZ    時間: 2019-2-3 09:39
標題: Kyosho Circuit 20
有無師兄可教我.本人第一次翻新這麼舊的車.想問為什麼發喉器上沒有油門回彈.要怎做?

作者: iouand    時間: 2019-2-3 15:31
古時油車多用拉桿折曲作brake緩衝,你可以自己改裝彈弓拉桿,油門位置就不會因拉桿變形而改變
引擎好大機會打柴,換一個新吧
作者: LouisOZ    時間: 2019-2-3 16:52
iouand 發表於 2019-2-3 15:31
古時油車多用拉桿折曲作brake緩衝,你可以自己改裝彈弓拉桿,油門位置就不會因拉桿變形而改變
引擎好大機會打 ...

謝謝你,引擎沒問題,我想知是不是發喉器問題or定古時油车用彈弓令拉桿.現在新的發喉器上都自動回彈拉桿.

作者: WOVT    時間: 2019-2-5 10:23
請問什麼是發喉器有相睇嗎?
作者: rk2    時間: 2019-2-5 15:21
是说化油器吧。
作者: LouisOZ    時間: 2019-2-5 19:32
carburetor for Enya 21 CX engines

作者: fyin    時間: 2019-2-15 10:13

上手係咪拆咗個油門servo horn呀, 上番一個上去得唔得?
我都有哩架車已翻新.

[attach]1134823[/attach]

作者: LouisOZ    時間: 2019-2-16 20:51
影個相來睇睇.現在又有麻帆.想問化油器怎set.停車時好易死欠?你用什麼Engine?吾該
作者: LouisOZ    時間: 2019-2-16 20:52
fyin 發表於 2019-2-15 10:13
上手係咪拆咗個油門servo horn呀, 上番一個上去得唔得?
我都有哩架車已翻新.

影個相來睇睇.現在又有麻帆.想問化油器怎set.停車時好易死欠?你用什麼Engine?吾該

作者: fyin    時間: 2019-2-18 11:38
係咪化油器開口idle太少呀? 要開1~1.5mm
作者: LouisOZ    時間: 2019-2-18 18:42
fyin 發表於 2019-2-18 11:38
係咪化油器開口idle太少呀? 要開1~1.5mm

可否影你架車D相來看看.你的servo 合和化油器.因break和化油器是同一servo.Thanks

作者: fyin    時間: 2019-2-19 11:07

睇吓說明書....
[attach]1135184[/attach]
[attach]1135187[/attach]

作者: LouisOZ    時間: 2019-2-20 15:23
fyin 發表於 2019-2-19 11:07
睇吓說明書....

Thanks

作者: LouisOZ    時間: 2019-4-28 17:43
換咗個Engine ,OS 48 surpass 4 stroke

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2