RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: superchucu
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[完成]新手做巴士(Leyland Olympian 11m)

GUITAR_VIP 發表於 2009-2-26 01:25:08 | 顯示全部樓層
原帖由 lajar 於 2009-2-25 23:41 發表

你條momo仔!!!講到咁兇狠,咁其他人(我) 整唔整好???整得差又要俾你串
我決定左下次出現,先用鋁角插爆小佳佳隻熱狗......再用條j 打橫pan你架kitty
j佢攞柚j到佢變唐老鴨咁

你有事?邊個話你?話你咩野?你up咩   

痴x....又話j又話成~我架車關你咩事
GUITAR_VIP 發表於 2009-2-26 01:28:21 | 顯示全部樓層
<轉貼>之前見有師兄貼過~~~來多張吧

GUITAR_VIP 發表於 2009-2-26 01:40:03 | 顯示全部樓層
原帖由 kiev 於 2009-2-26 00:55 發表
睇埋呢度 ... 如果你係 TI or VTC 出身你大約會知到原理係點 :

http://www.volvo.com/NR/rdonlyre ... /0/BRO_BT9L_Eng.pdf

wow~~原來個尿素江~就係放係車頭~
GUITAR_VIP 發表於 2009-2-26 02:05:43 | 顯示全部樓層
原帖由 lazer 於 2009-2-26 01:57 發表

樓主冇玩開rc car, 整到咁算幾好. 好多野都係要嘗試下,累積下經驗, 就算撞o下板都唔係壞事.
師兄你唔駛太勞氣, 以免嚇親小朋友.

勞咩氣呀~~架車又唔係我既~~~真係好心怕佢無落千秋爆避震姐~~~~~你唔明架啦
GUITAR_VIP 發表於 2009-2-26 21:46:15 | 顯示全部樓層
原帖由 lajar 於 2009-2-26 21:15 發表

你竟然咁ban我!!!你己經唔記得我地嘅
話哂我都用性命保衛過你嘅((中山魂牛欄)),用力阻止連入風口都無嘅車,安裝中山牛欄
唉,好hurt

~~原來係你~~~你都係又肥又美既海鮮~~~你係入風口既死魚嘛?~我係臭蟹啊~!! ~~  miss u~>3<!!
GUITAR_VIP 發表於 2009-2-26 22:00:30 | 顯示全部樓層
原帖由 kiev 於 2009-2-26 21:55 發表

好似咁 ...?

我諗起當年就係有人咁樣整巴屎~~~
GUITAR_VIP 發表於 2009-2-26 22:04:24 | 顯示全部樓層
原帖由 EU9848 於 2009-2-26 21:04 發表

這相是否係九巴bcoy的會的?
我都係今年第一次去...之前的...未見過唔識貨
如是...是0幾年的?...好正

唔知呀~~見人之前貼架ja ~但真係好正~~~~原來係b9tl~~我仲以為係超級廢人比安
GUITAR_VIP 發表於 2009-2-26 23:08:36 | 顯示全部樓層
原帖由 lajar 於 2009-2-26 22:16 發表

死傻仔CQQLBQY個入風口還在你恤衫的袋內嗎??
我想借來倒模,賣俾d成日跌嘅車友

邊個叫cqqlbqy呀????我淨係知有條版友叫K 仔 JA WO   佢好想要金屬波箱殼同金屬入風口呀
GUITAR_VIP 發表於 2009-3-4 02:36:09 | 顯示全部樓層
原帖由 kaho 於 2009-3-4 02:12 發表

其實佢個車身問題都不大的,,因為和我的都差不多,,我見佢車頂有窿位佢應該D鋁條係未收上去
車頭和車尾最好用一條闊D既鋁片做底,由其車尾,因為玩得巴士都唔會囉黎撞嫁啦,
最多都係比人撞屁股,所以車尾我覺得要比較 ...

車身問題係好大...無2樓架...~~~睇下我架之前俾人搞成點...

http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=70104&extra=page%3D1&page=24

#358~睇下
GUITAR_VIP 發表於 2009-3-4 02:37:11 | 顯示全部樓層
原帖由 lajar 於 2009-3-4 00:57 發表
有少少意見,希望可幫上忙

3.沒有橫撑,如果比人則撞,人地部車可以直接插入你的車廂。

登錄/註冊後可看大圖

12車頂沒有支架,出街放車可能有 ...

2樓架既結構~~華而不實~但都好 (個人意見)

GUITAR_VIP 發表於 2009-3-4 03:05:39 | 顯示全部樓層
原帖由 lajar 於 2009-3-4 02:54 發表

加埋車頂後加的橫撑,應可抵受50T嘅壓力 .....sorry,50g先真  

我既意思係~~~一樓上層~~2樓既底~~都打橫整d 鋁條~~咁就正啦~
GUITAR_VIP 發表於 2009-3-4 03:14:18 | 顯示全部樓層
原帖由 superchucu 於 2009-3-3 18:54 發表
其實果陣未開始整既時候
我係參考2個人既方法去整
車身跟佢;
http://bbs.rc-evo.com/viewthread ... age%3D13&page=1

底盤跟佢;
http://bbs.rc-evo.com/viewthread ... =&highlight=&page=1 ...

問題係你抄都抄錯呢~~~

俾你抄得足既~~~你都唔會抄個高地台車架呀?你整緊低地台呀
GUITAR_VIP 發表於 2009-3-4 03:23:53 | 顯示全部樓層
原帖由 lajar 於 2009-3-4 03:22 發表

呢樣一定會整

整埋入風口嘛??!!
GUITAR_VIP 發表於 2009-3-4 04:17:01 | 顯示全部樓層
原帖由 lajar 於 2009-3-4 03:53 發表

sorry,真係忍唔到........
我要指L住你個頭恥笑呀!!凍仔  

笑左~~
GUITAR_VIP 發表於 2009-5-29 15:28:27 | 顯示全部樓層
整得快有鬼用咩~~你整好D個底啦~~~~唔係死車就係過唔到馬路~~~成日抬車

點一齊出街玩呀~~~加油吧