RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 小洪
打印 上一主題 下一主題
收起左側

完成啦

librayiu 發表於 2010-2-6 19:06:40 | 顯示全部樓層
正呀~~~ 成個 feel pro 左好多, 應該好好玩!

其實個場已經好靚, 不過有個建議希望 trc 可以接受, 就係中間幾條支撐天花既大鐵柱, 如果柱底可以用 d 軟海綿之類包住做援沖就好....
因為之前試過直撞埋去 (我係新手), 底板都撞裂埋爭 d 要換... 依家成日都有陰影...
librayiu 發表於 2010-2-6 21:10:19 | 顯示全部樓層

yeah~~ 小洪哥萬歲!
如果個場援沖做得再好d, 咁我呢 d 新手炒車就可以整少d 野, 慳返既 budget 就可以用黎買 d 有用既 option / 工具, 或者入多幾次 TRC 練車啦~
librayiu 發表於 2010-2-9 22:19:36 | 顯示全部樓層
3# librayiu
已經應你要求做左,二月七日玩完今次係track多左灣玩11.5練習熟左先再玩快摩打
tb03 發表於 2010-2-9 00:27

係咪已經o係 d 大鐵柱底加左軟緩衝喇?
我星期 5 同朋友入黎玩喇, 好野~
librayiu 發表於 2010-2-10 21:07:37 | 顯示全部樓層
係~你講完第二日已經加左~非常有效率!! 讚!
lung1 發表於 2010-2-10 00:07

勁呀~~
另外依家個場劃到咁靚, 地下o個 d 長角鐵應該都無必要 (如果有特別原因請指點^^), 如果可以搬走就好啦, 咁又少一個撞爛車既黑點喇~
librayiu 發表於 2010-2-10 23:37:59 | 顯示全部樓層
我覺得放係到好d, 無左有好大機會有對頭車...
lung1 發表於 2010-2-10 21:54

都岩既...
好期待星期五去試新場~~
librayiu 發表於 2010-2-13 13:41:00 | 顯示全部樓層
琴日入左場玩, 個場的確靚左好多, 海綿包住大鐵柱好正, 救左我地幾次, 琴日我同我朋友第一次可以全身而退, 無野因為炒車而爛, 正!!

可惜天氣太凍, 查 tire 水都係頂到頭三四分鐘夠 grip, 之後就愈黎愈甩尾...