RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4844|回復: 41
打印 上一主題 下一主題
收起左側

場地問題

bmw740i 發表於 2010-5-16 11:43:07 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
各位貨櫃車及巴士車主, 想問吓如果有個 2千幾呎 office(吉哂), 近鑽石山 MTR, 有地毯, 有冷氣, 冇柱位, 有木方俾你地塔 track, 淨係開星期日..  咁:-

1] 最緊要有無興趣先?
2] 你地覺得每位幾錢為合適呢?
3] 分時段收費可行 ma?? 可能係首4小時幾錢, 之後每小時幾錢咁??
4] 你地啲車烏唔烏槽??  行緊時會唔會有意外漏油情況??
5] 你地啲車呔-由其係新呔, 會唔會係地毯上面甩色?

暫時係咁多, 麻煩哂各位意見.....
 樓主| bmw740i 發表於 2010-5-16 12:49:27 | 顯示全部樓層

個場地有人投資左+幾萬, 一至六就有其地用途, 但淨係星期日係無活動既..   與其諗其他嘢, 不如幫幫忙答左問題先..  
 樓主| bmw740i 發表於 2010-5-16 12:52:31 | 顯示全部樓層
開個室內飄移場啦
夏天就到了
不想在外面熱既人都會到你個場吧
當然囉你要有小小改一下場地啦
如果個場 ...
cytnet 發表於 2010-5-16 12:31

唔會考慮...  因為唔想整爛新鋪既地毯...  幫幫忙答答問題啦..
 樓主| bmw740i 發表於 2010-5-16 12:59:02 | 顯示全部樓層
你可以開個飄移場..
因為我都想有場玩飄移..
但拖頭個d..以前都有師兄提個..最後不了了知
Q-pet 發表於 2010-5-16 12:54

個場就係度喇...  不過都係喺恣詢階段..  真係會有 "不了了知" 既機會..
 樓主| bmw740i 發表於 2010-5-16 13:01:09 | 顯示全部樓層
飄移都唔會整爛嫁
Q-pet 發表於 2010-5-16 12:59

唔知呀!!  但都唔會 "搏"...  
 樓主| bmw740i 發表於 2010-5-16 14:01:31 | 顯示全部樓層
屋??  不如返番尼現實世界先啦..
其實, 租個冷氣場出嚟, 近地鐵, 有地毯, 有插蘇, 有曬木絛, 木板可以比人搭 track, 搭車位, 搭隧道..  有埋枱枱櫈櫈做維修咁.. o 唔 ok 先??
 樓主| bmw740i 發表於 2010-5-16 14:18:40 | 顯示全部樓層
比你睇下人地外國場先吧
我諗你會明q-pet師兄講咩
boniface 發表於 2010-5-16 14:11

其實, "現實" 尼2個字真係咁難明??   
 樓主| bmw740i 發表於 2010-5-16 14:25:49 | 顯示全部樓層
咁你打算收我地幾錢個鐘?呢個我諗係大家最想知道既,因為價錢太貴會有好多人玩唔起,一般車場好似收幾 ...
MRX-2 發表於 2010-5-16 14:07

我既原意係大約 $120-150 全日, 分段收費就係可以靈活啲咁..  同埋每星期會有 "最小人數確認" 先開場..  詳情就.......

不如你地答吓我啲問題先啦...
 樓主| bmw740i 發表於 2010-5-16 15:01:06 | 顯示全部樓層
師兄我看你是有誠意的,起碼你都有張場地想俾我地睇,之前有人話有2萬尺地方,又話我地一見到佢個 ...
MRX-2 發表於 2010-5-16 14:52

Thks...  其實, 我絕對明白你地既要求..  之不過, 始終都要向現實低頭..  如果連單日既場租都平衡唔到就無謂再講, 係唔係..

另外, 俾唔到現時啲相你地睇, 因為始終係 "恣詢階段"..  唔想太多偳測..
 樓主| bmw740i 發表於 2010-5-16 17:57:22 | 顯示全部樓層
ching, 你個埸星期一至六既既然都有既定既收入既話, 我建議你星期日收平少少先, 段中計你會好麻煩,
全日$4 ...
Jazz_Wan 發表於 2010-5-16 17:25

吓??  全日$40, 半日$20??  

你當一般 office 假日租俾人拍戲都收 $2200 租全日..   當我傾到一樣喇, 咪要成 50-60 部車先平衡到??  我怕個場容納唔到咁多車喎..  所以, 20部車或25以下為最理想...
 樓主| bmw740i 發表於 2010-5-17 01:49:55 | 顯示全部樓層
真係多謝哂你地既意見, 仲諗住可以同場主講與其星期日休息, 不如租埋出嚟俾人用...  

不過, 縱合以上啲意見, 睇嚟都係攪唔成喇...  煩到大家真係唔好意思..
 樓主| bmw740i 發表於 2010-5-17 01:57:12 | 顯示全部樓層

你講緊我??  係呀, 我而家淨係玩 MiniZ 渣..   就係有玩開車, 所以先以為個場可以俾你地玩貨櫃車..  不過, 我應該低估左你地既要求...