RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5940|回復: 47
打印 上一主題 下一主題
收起左側

香港終於有國產私家車引入......

AMAT 發表於 2011-1-18 16:15:08 | 顯示全部樓層
其實香港會買呢類車O既人真係少.......
我估可能係一O的機構買嚟做公司車,唔係話接人果O的公司車,係要嚟成日要出街CHECK呢CHECK路果O的腳車......

不過又講返事實,我係國內做O野,都有唔少同事有買奇瑞O的車嚟揸.......佢地揸成三四年,架車都仲係幾好狀態.....
係唯一都係果句,用料差.
AMAT 發表於 2011-1-18 16:31:05 | 顯示全部樓層

你睇國內果O的JETTA就知.......

不過,VW舊車係襟用過新果O的......因為少電子O野......
一多電子O野,就冇以前果O的咁襟.......
AMAT 發表於 2011-1-19 23:19:31 | 顯示全部樓層
希望佢唔會入呢d料
阿彥 發表於 2011-1-19 23:08

呢架都係奇瑞......係奇瑞O既奇雲......
AMAT 發表於 2011-1-19 23:31:30 | 顯示全部樓層
講真,中國O的車真係生產得好快,但係佢地對於車O既安全設計,仲係處於起步階段......

所謂抄得到人個樣,但係抄唔到人地O既精萃........

要做到好似外國O的車咁安全,我諗都要過到十零年.........

國內O既車,如果你唔係要嚟超速,唔係要嚟亂揸,其實都冇事......
但可惜國內買得起呢類車O既人.....都係學術水平未高.......
AMAT 發表於 2011-2-2 12:25:39 | 顯示全部樓層

我唔係話國內做乜都唔好.....

但,如果用火車/輕鐵一類同車比較.....就唔係咁恰當.....

事實上中國做鐵路係有一手,所以做得好唔出奇.

但係車就真係好起步段階........以安全水準嚟講,又真係未能同外國看齊........
尚需一段時間......至少都要五六年以上.....