RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: ar-
打印 上一主題 下一主題
收起左側

香港拖船

radiant_star06 發表於 2011-10-14 09:26:34 | 顯示全部樓層
鍵仔兄,

可有這船的背景和照片?  thx~

radiant_star06 發表於 2011-10-14 14:13:18 | 顯示全部樓層
鍵仔兄,

謝照片~ 原來她是孖車的!?!?

radiant_star06 發表於 2011-10-15 00:51:40 | 顯示全部樓層

從中置煙囪, 加上煙囪的型態看來, 難道這艘是舊 "民富"???

radiant_star06 發表於 2011-10-15 09:18:52 | 顯示全部樓層

應該不是民定, 民定 / 邦 / 合 / 群 似乎大隻好多.  還有, 她們都走埠去了泰國象島.

radiant_star06 發表於 2011-10-15 09:50:06 | 顯示全部樓層
ar- 發表於 2011-10-14 18:15
嘩嘩嘩嘩!!!!!呢呢隻正呀呀!!!!!!

我可以揾呢隻改呀!!!!!佢以前原本係做气車渡輪架不D資料嵼机個 ...

嘩嘩嘩嘩, 你呢隻就真係民定啦, 1m 船, 出來效果一定好~~~  
話時話, 好耐之前我在深水步新高登見過一隻民定模型, 乃非賣品, 被放在櫃頂.
不過隨著果間鋪頭消失, 她也消失了...

radiant_star06 發表於 2011-10-15 10:54:35 | 顯示全部樓層
ar- 發表於 2011-10-15 10:15
果時都做過好多民用船架,不過玩玩吓D老細成曰失踪,結果停左係度

好似呢隻我都好中意架

雞泡魚~~~  

radiant_star06 發表於 2011-10-15 11:02:17 | 顯示全部樓層

回復 鍵仔 的帖子

>>> 這架嘢係  行  4  車        ~~  前 1 對    後 1 對   可獨立操作的   !!!     

>>> 因為有時   "  大浪  "    就會  將船底  升起  ...  明顯見到  每車有  4  塊葉槳    不是   VSP   

>>> 我成日見到  師父  1 前  1  後 (即 左前 右後 行車)   便可以  "  原地掉頭   "    連  舦盤  都不用  就會轉方向

會唔會船頭兩副車已經不用, 只是沒有拆出來呢?
若然唔係, 應該有四支棍 (油門), 同四條煙囪!?!?!

radiant_star06 發表於 2011-10-15 18:39:54 | 顯示全部樓層
鍵仔 發表於 2011-10-15 13:06
回復 radiant_star06 的帖子

隻艇 原來   ...  早期  係  2  個頭         經過  改裝  ...  至今   模 ...