RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1929|回復: 15
打印 上一主題 下一主題
收起左側

燈色R8

Wleo 發表於 2012-4-18 03:10:25 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

噴完PS-7覺得好唔掂一啲都唔似,好似玩具,決定洗番乾淨再噴過。而家呢隻色好好多!正!
 樓主| Wleo 發表於 2012-4-18 18:13:37 | 顯示全部樓層
開頭諗住噴橙似原裝車但係市面上係搵唔倒果隻橙色,膽粗粗買支PS-7試試結果好失敗。果隻死人橙實在好核突。一啲都唔型!
又唔捨掉咗佢,結果決心洗咗佢再噴過!
答案係PS-43透明橙加PS-12銀底!但係一層透明橙會好似燒衣紙啲黃咁,加上佢本身圓圓哋會好似元寶咁,我驚7月14放夜車比鬼追,好唔掂!
兩層會有啲嘢睇,但係都仲有啲似元寶。
最後個人喜好噴三層透明橙,啲色水Rich啲又真實啲。因為係透明底噴一層銀啲色會唔實在,都係個人喜好噴咗兩層銀。
結果好似樓上啲師兄話似啡又似金。但係我個人好Like。
 樓主| Wleo 發表於 2012-4-18 18:15:05 | 顯示全部樓層
大家比啲意見隻尾噴黑色定銀色好呢?
 樓主| Wleo 發表於 2012-4-18 18:22:51 | 顯示全部樓層
洗車方法係同部車做MASK,好似啲女人做面膜咁。啲Cheamcial 嘢之前有師兄POST過唔詳寫啦。細節位用牙刷刷。兩個字“心機”。