RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: pangpang_man
打印 上一主題 下一主題
收起左側

坦克問題

pangpang_man 發表於 2013-1-8 19:42:41 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
有數個問題想請教一下
1. 各位有對戰系統嗎? 總覺得對戰時開主炮很麻煩,我用的是Futaba 2.4 4ch, 有方法改掣嗎?
是否要CH 6的控才可改呢? 正考慮買多一套控俾田記虎I,想要d意見。
2.有師兄有Elmod嗎? 想揾人問一下遙控設定
3.有無人住九龍城或何文田附近呢? 得閒約出黎玩下
 樓主| pangpang_man 發表於 2013-1-9 22:27:42 | 顯示全部樓層
係咪一定要用10CH呢? 如果用6CH得唔得?
師兄用咩型號,等我都去買個。
我有elmod, 不過set得好似唔係太好,所以想問下人
 樓主| pangpang_man 發表於 2013-1-10 17:29:43 | 顯示全部樓層

等我去廣華街貢下,搵番個10CH控先!!!
唔知10CG咩價左右呢? 好似唔平...
師兄可以pm我facebook group嗎?
 樓主| pangpang_man 發表於 2013-1-10 21:30:03 | 顯示全部樓層
睇黎10CG都唔平喎,唔知有無代替品呢??
 樓主| pangpang_man 發表於 2013-1-12 19:45:02 | 顯示全部樓層
10CG 有d貴,有咩代替品呢?
想大概 $1000 - $1500 以內搞掂....
 樓主| pangpang_man 發表於 2013-1-13 11:21:49 | 顯示全部樓層
lozter5228 發表於 2013-1-12 10:19
岩岩拆開個波箱研究左一陣.. 似乎因為KT無支輪, 金屬帶既重量同張力直接影響到波箱主軸同最後一組齒 ,開始 ...

我都因為原膠帶斷左而最近換左金屬帶,不過仲未試車
唔知玩時動作慢d有無幫助無咁易爛呢?
之前TigerI因為有粒石仔卡左係履帶入面搞,係唔知情況下繼續開車,結果其中一個箱完全掃齒