RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: ccwong
打印 上一主題 下一主題
收起左側

對你地呢班機友認識加深左好多

R8fky 發表於 2013-4-4 21:37:22 | 顯示全部樓層
我都戥樓主你勞氣嘅  乜人咁早就响度嘈哩巴閉, 仲要响政府土地玩咁過份 叫佢去私人地方飛 要民航處都管唔到嘅 咁就話Q之佢冇皇管    再有下次實行call飛虎隊嚟拉人 不能再俾佢地逍遙法外   話時話晨早流流嗰兩位人兄咩樹幹响度放啲咁巨咪嘅機呀? 會唔會有咩特別原因呢?佢地有冇玩3D? 可能有咩苦衷都唔定呢 我諗
R8fky 發表於 2013-4-4 23:53:36 | 顯示全部樓層
飛近樓主窗口 莫非莫非玩偷拍 之不過樓主話佢地係好嘈嘅油機 仲要玩埋3D 依在下嘅睇法
咁嘅情況嚟講....段估嗰倆名機手唔單至博拉咁簡單 必定係有幕後黑手指示佢地咁做嘅  單case越嚟越有趣了   擅闖官地 侵入領空 實屬挑釁嘅行為 既然香港嘅官唔埋就有勞樓主你做嘢打飛機把他打下來為民請命
R8fky 發表於 2013-4-8 12:18:02 | 顯示全部樓層
查實樓主有咩想講,自己最清楚! 睇怕都衹不過係細路仔小撚器, 晨早谷住度氣嚟放屁
你估嗰兩個玩油機嘅老手係咪hing大左吖拿?如果唔係我真係唔知佢地咩事晨早响嗰度放機囉
你冇得罪邊位,不過你講嘅事件好有問題啫!思想有問題 一味講法例......唔知以為扮好人,點知跟本低九能!   口口聲聲就係進入政府土地, 使問有邊個唔需要响政府土地玩嘅? 就算進入政府地玩你管得人地什麼,
其實你係咪講話在公眾地方唔應該玩這些會好些!''以前以為玩直昇機D人會諗到自己玩緊o既玩具係好危險''
我真認為你有問題,嗰樣東西係危險嘅就要顧及他人的啦!唉..睇嚟都係死牛一面頸嘅文室佬...點講都唔會明
R8fky 發表於 2013-4-22 13:09:54 | 顯示全部樓層

原來你有聽過哩單嘢啊? 嗰兩位帥哥真的在嗰度放啲好大好嘈嘅機啊?
睇情況佢地仲响度放機的話就真係搏拉,
R8fky 發表於 2013-4-23 04:28:21 | 顯示全部樓層
乜個場景咁熟口面嘅 似曾相識呢
但依個case唔係樓主講嘅地方, 加上人地都冇飛到十幾樓咁高添
啲背境雀仔聲都好勁下, 應該係朝早時間嚟
R8fky 發表於 2013-4-23 09:09:03 | 顯示全部樓層
有啲咁嘅樹咁鬼搞笑
踩我主場唔叫埋我去咪有咁嘅後果囉
兩個帥哥嚟過幾多次你都知,睇嚟你都幾神通廣大喎
我要小心至得
R8fky 發表於 2013-4-23 09:15:58 | 顯示全部樓層
但又係倆條友,又係直升機,又係朝頭早.....唔通
R8fky 發表於 2013-4-23 14:25:44 | 顯示全部樓層
啊甘 發表於 2013-4-23 14:21
我知2位c兄好以係男人來架

應該係...除非唔係
段估你都係, 還有香港有冇女機手的
R8fky 發表於 2013-4-24 15:16:16 | 顯示全部樓層
啊甘 發表於 2013-4-23 16:01
其實我係喜歡攪機的

志同道合...我都好鍾意搞機嫁
          唔知可唔可以一齊搞吓咁呢
          不過人家是冇乜經驗的喔.......
R8fky 發表於 2013-4-24 15:20:15 | 顯示全部樓層
mansiu 發表於 2013-4-23 19:53
油麻地,佐敦女飛機師應該唔少

如冇估錯,呢位帥哥應該經常去嗰頭起機的呢
R8fky 發表於 2013-4-24 15:27:40 | 顯示全部樓層
3.0turbo 發表於 2013-4-23 19:05
我住果頭,聽到有人放飛機既聲,十分留意

原來係同區之友
下次見到小弟放機如要偷拍的話,用部靚仔小小嘅相機喔
仲有唔好打......999拉我
R8fky 發表於 2013-4-26 14:53:12 | 顯示全部樓層
solaris8x86 發表於 2013-4-25 00:52
的確, 有幾座建築物圍著, 係幾應聲既, 所以下次想報案, 要"靜雞雞"喇。

solaris8x86係咪你報警   早兩日我走去嗰樹放機又俾差人趕. 阿蛇問我先生你知唔知哩度唔可以玩遙控飛機嫁?
我答佢話我知啊! 可能阿蛇覺得我誠實加上有坦白從寬,抗拒從嚴的精神關係, 所以放我一馬咁囉
R8fky 發表於 2013-4-26 20:55:52 | 顯示全部樓層
solaris8x86 發表於 2013-4-26 19:10
究竟"案發"地點係邊度, 我都仲未知, 若我報左警之後, 我都唔知點同999講!
...

同阿蛇講地點知响邊樹但就唔識點講都真係幾鬼尷尬
唉.....依家要過著摸黑搞機的曰子
R8fky 發表於 2013-4-26 21:06:33 | 顯示全部樓層
3.0turbo 發表於 2013-4-26 20:54
呢層冇問題~~~
我買左LOGO600 ,落去玩你都唔好打999呀~~

我當然唔會啦! 多幾隻多啲人熱鬧點重好添
不過我怕你俾人地報999啫!早兩曰放左兩排電就有阿蛇到,我懷疑係看更阿姐
R8fky 發表於 2013-4-27 22:27:40 | 顯示全部樓層
3.0turbo 發表於 2013-4-27 21:51
我覺得係游泳池D看更多事

其實哩個位都唔係咁好飛, 又冇乜景航拍!不過我貪依度夠近,仲快過去7-11夠哂方便,
得閒沒事做就走落去飛,手痕又可以落去止止痕,最爽就咩都唔洗帶備,隨手攞兩三排電就行
現在最多咪出碼頭嗰邊飛
R8fky 發表於 2013-4-29 08:33:18 | 顯示全部樓層
3.0turbo 發表於 2013-4-28 09:29
O個位其實對直昇機友黎講係=天堂
我部600隨時起機...不過驚比警拉

都係嘅睇個地形幾啱玩直升機3D
600咁大部唔好話玩3D,就算你飛航導應該都有人打999
對你嚟講係天堂咋卦