RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: kauhj6056
打印 上一主題 下一主題
收起左側

將軍澳這麽大的場

ckcgary 發表於 2014-6-3 19:01:20 | 顯示全部樓層
stam28 發表於 2014-6-3 16:37
電車好耐之前都有人玩、只係之前無舗Track。
同埋請認清楚問題、油車騒音一定比較電車大好多。
0個個場一 ...

咁真係似乎同玩電和油關係不大,估計上面住客師兄都唔係上課時間玩,所以有無學校關係不大........油車係會嘈好多,但住客師兄玩咗咁多年油都無比人話過,所以比人投訴車嘈機會唔大.....
嗰個係私人地方,師兄係住客可以入去嗰個地方問題不大,比唔比人投訴玩車就係另一個問題,但似乎係比人投訴非住客閒雜人等出没,影響住客治安安全多啲.......警方可以告玩車嘅非住客進入私人地方......或者遊蕩罪......之類.......所以之前嘅師兄們唔好第一時間指控玩油車嗰位師兄,可能人數多同太揚.....先係致命點.....
ckcgary 發表於 2014-6-3 22:43:30 | 顯示全部樓層
carsubaru 發表於 2014-6-3 19:51
現在程況,我唸电車都死,因太多人玩,好似開party 咁,遲D人少D可能好D。

所以話,純估計,電油都未必係重點了........人多,私地變公地,可能或者仲有其它佢地嘅擔心卦!?
ckcgary 發表於 2014-6-3 23:06:38 | 顯示全部樓層
jun9999 發表於 2014-6-3 22:54
那是霸氣你地應該同佢死過..咩都輸得, 就係個勢唔輸得

鬥沙塵滾滾?電仲快過油,呢方面點會輸蝕?可恨嘅係......我都未搞點我架 Rally 去呢個場玩下......

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

ckcgary 發表於 2014-6-4 12:37:14 | 顯示全部樓層
manfail1122 發表於 2014-6-4 02:04
ching 雖然揚左,唔代表比佢惡化下去。大家自律D,就可以繼續玩。
雖然我估你都玩油雞,因為噪音問題已經香 ...

大模型專用場地都會有 support 油車時段,點會一着 engine 就比人叫停咁搞笑?
如果電車時段夾硬要放架油車落去玩嘅,呢啲真係叫打死無怨啦......