RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 比利羊
打印 上一主題 下一主題
收起左側

有關將軍澳船池!

f6f 發表於 2014-6-5 10:25:35 | 顯示全部樓層

將軍澳3個人工湖加埋都唔夠屯門池大, 點解人地就可以放船.

維多利亞公園個池放埋油船禁多年, 點解人地可以放船.

果D區議員唔識嘢以為放船就一定嘈. 我住係將軍澳運動場對面, 果度每逢有足球賽事就有球迷大聲喝彩影響到我. 禁係咪政府唔好起將軍澳運動場?

設施與管理是要同步, 有設施就要有管理. 管理做好D例如船池開放時間. 只可放電船等等. 另外將軍澳船池隔離有個表演場面積大個船池, 果個表演場有上蓋可防曬防雨及減小嘈音向外擴散. 如果船池怕嘈點解唔可以好似表演場有上蓋的設計. 維多利亞公園足球場經常有大型活動下下都幾千人參與及制造噪音. 唔通康文署唔比D人係果度攪活動.

C兄如果要組織團體向政府反映我相信大把人加入我係第一個. 最緊要邊個肯帶頭.

f6f 發表於 2014-6-12 09:53:33 | 顯示全部樓層
extra 發表於 2014-6-11 22:05
依家水位重低,009都唔得,我隻1:400軍艦都擱淺,要full雞倒車先走得到。

就禁唔改裝個池緊係唔得啦, 最簡單方法就在池邊起牆再做好牆身防水再拿走池底的石頭就o.k. 情況好像現在的船池設計.......
f6f 發表於 2014-6-23 09:23:16 | 顯示全部樓層
y_char 發表於 2014-6-20 11:50
有回覆了!

多謝你在6月9日發給西貢區議會的電郵,表達對香港單車館公園模型船池的意見。西貢區議會秘書處 ...

謝謝C兄的付出, 希望可以成事.........