RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: Sapphire
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Updated: 我的D90 (100%完成, 加埋燈組)多圖...慎入

711leung 發表於 2014-9-11 08:59:23 | 顯示全部樓層
sapphire 兄,好靓, 好正, 一流
711leung 發表於 2014-9-12 09:58:11 | 顯示全部樓層
樓主| Sapphire 發表於 昨天 23:04
師兄,燈組我係用呢set,係智樂買,都ok易用

sapphire兄, 終於可以出發啦 , 識上色係唔同人都靚仔d, 真令我羨慕  唔好意思未砌過車, 有好多問題請教ching, 麻煩嘥,

-- 想問個殼D燈冇燈柸, 你點樣用乜嘢固定D燈位置, 不會走位
-- 車殼要不要先喷底色, 及要用幾号沙紙打磨先,才可上色
-- 3礶TS油夠唔夠噴一個殼及通常要噴幾多次才ok
-- 我想加個UBEC但唔識搏, 可否教教点整及影下架車裡面比我參教下
-- 我個車架同你一樣, 個摩打冇缧絲跟裝唔到上去, 係咪要自己配, 請問係邊度有得配

麻煩嘥, 謝謝.

711leung 發表於 2014-9-13 09:25:13 | 顯示全部樓層
tks ching
711leung 發表於 2014-9-17 09:54:12 | 顯示全部樓層
樓主| Sapphire 發表於 4 天前
師兄其實我都係新手,只不過之前做過靜態模型,講靚真係唔講得,其他師兄整嘅仲靚!.....

tks sapphire兄資料
711leung 發表於 2014-9-26 09:22:39 | 顯示全部樓層
正呀sapphire兄
711leung 發表於 2014-10-18 12:27:57 | 顯示全部樓層
711leung 發表於 2015-7-27 09:07:05 | 顯示全部樓層